Denne side anvender Cookies, se Cookie samtykke.

NYE BOGUDGIVELSER

Her finder du nye bogudgivelser med relation til dette websteds indhold.

Low FODMAP diet – giver ro i maven
af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel
Muusmann´forlag - Udkom april, 2013. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 300 kr. - 256 sider, hardback.

Internationale studier har dokumenteret low FODMAP diets effekt mod irritabel tarm Nyere studier fra Australien og England viser, at low FODMAP diet kan medvirke til at lindre de symptomer, der opstår, når tarmen er irriteret. Anvendelsen af low FODMAP diet er i hastig vækst i Australien, USA og England. Også i Danmark oplever diætister et stigende antal klienter, som har gavn af low FODMAP diet – og dermed også stigende efterspørgsel på viden og redskaber, der gør det nemmere at gennemføre diæten.
I bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven formidler fem danske diætister den nyeste viden om irritabel tarm. De beskriver de grundlæggende præmisser for low FODMAP diet og allervigtigst: en række nemme, overskuelige opskrifter til lækker hverdagsmad, som giver ro i maven.

Vær aktiv uden at handle – Tao og Østens indsigt
af Hugo Hørlych Karlsen, Petra Vestergaard Pedersen, Sten Svensson
NordØsten Books - Udkom december, 2011. ISBN: 978-87-91493-26-3
Vejl. pris 150 kr. - fysisk ebog.

Centreret omkring taoismen og klassisk kinesisk medicin beskrives essensen i Østens klassiske filosofier som baseret på basale erfaringer og rationelle indsigter, vi kan bruge i vores liv, en viden indhøstet gennem årtusinder. Læs om livsenergi, grundenergi og sind, kostens energi og den seksuelle energi, de syv følelsers positive og negative energimønstre, energiernes virke gennem årstiderne og døgnet, klassisk kinesisk astrologi (De Fire Søjler), klassisk kinesisk feng shui (De Otte Huse), hvordan yin yang-symbolet skal vende og forstås – og endelig hvordan denne viden engang var gammel dansk indsigt.

LOTUSBLOMSTEN – anden bog i trilogien om Jesu liv
af Winnie Maj Nydahl
Forlaget Fortuna ApS - Udkom d. 24. december, 2007. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris ej oplyst. - ej oplyst sider.

Bogen følger Jesus fra han er 12 år til han er ca. 25 og i bogen er Han på rejse i Østen. Vi kommer meget tæt på Buddhismen og begrebet reinkarnation, som nævnes i den første bog "Oliventræet", udfoldes endnu mere i denne bog, hvor Jesus får indblik i et tidligere liv i Indien, hvor han rejser i Buddhas fodspor. 
Han skaber nye, dybe og varme relationer og udvikles yderligere som menneske, hvilket er med til at gøre ham rede til at løfte den kæmpe opgave, der venter ham. Vi møder Ham i både glæde, sorg og krise, og han viser os alle, at han er menneske som vi andre blot med en dybere indsigt.

OLIVENTRÆET – en beretning om Jesu barndom
af Winnie Maj Nydahl
Forlaget Fortuna ApS - Udkom d. maj 2007. ISBN: 978-87-91312-05-2
Vejl. pris 279,00 kr. - 310 sider.

I en tid, hvor Gud er erklæret for død af mange, kan det være svært at se, at der skulle være en mening med livet. Bogen her giver håbet tilbage.
Det, der ikke blev fortalt om Jesu liv, nedskrevet gennem inspiration af forfatteren Winnie Maj Nydahl.
Bogen, der er første bind i en meget anderledes trilogi om Jesu liv, er netop udkommet.
Den er bemærkelsesværdig på flere områder.
Først og fremmest vil den være en stor udfordring for mange, for den gør op med en del dogmer. Allerede i starten af beretningen gøres op med flere. Jomfrufødslen er én. Genfødsel en anden.
Vi følger Jesu opvækst og barndom, og vi er bl.a. med ved Hans første, tidlige møde med Maria Magdalena og hendes familie, hvor vi får et indblik også i hendes vanskelige baggrund. Vi præsenteres også for Hans visioner om hende, både i tidligere liv og i deres nuværende liv, men selvom de skilles i barndommen, er Han allerede ved dette, første møde klar over, at deres livsbaner krydses i deres voksne liv.
Jesu mor Maria, Hans far Josef samme alle Hans søskende beskrives med en inderlighed og dyb forståelse og kærlighed, som ikke kan undgå at røre dybt ind i læserens egen sjæl.
Herudover får vi indblik i Hans visioner. Hans klarhed. Hans smerte. Miraklerne og Håbet.

Brug dit Enneagram – Coaching af Typer og Teams
af Mia Vendt Striim og Balder Striim
Schultz Forlag - Udkom d. 29-03-2007. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,00 kr. - 313 sider.

Enneagrammet er et praktisk redskab, der handler om, hvordan vi mennesker er forskellige – og hvad vi hver især kan arbejde med for at vokse som individer. ”De fleste mennesker kan nikke genkendende til spørgsmålene ”Hvem er jeg?”, ”Hvorfor reagerer jeg, som jeg gør over for sorger og glæder, tryghed og stress?”, ”Hvorfor reagerer og handler mine familiemedlemmer, venner, kollegaer og bekendte, som de gør?” En dybere indsigt i de ni forskellige personlighedstyper kan øge éns forståelse og indsigt – både i én selv og i forholdet til andre.” uddyber forfatterne.
Mia Vendt Striim og Balder Striim forener på professionel og pædagogisk vis muligheden for selvudvikling i praksis med teorien bag Enneagrammets tusindårige historie. Ligeledes forenes i bogen konkrete og brugbare redskaber til personlig vækst med en anvisning af coachingredskaber i samspillet med andre personer eller teams. Bogen vil få indflydelse på både privatliv, hverdagsliv og arbejdsliv og vil indtage en reel plads i læserens liv.
Bogens første del ”Hvem tror du egentlig, du er?” handler om kendskab til personlighedstyperne og om øget og udfordrende selvindsigt. Anden del ”Coaching i dybden og 360º Formidling” fokuserer på at kunne benytte Enneagrammet med god effekt i sociale sammenhænge og i praktisk coaching af enkeltpersoner og grupper. 
Det danske underviserpar Mia Vendt Striim og Balder Striim er yderst erfarne Enneagramcoaches gennem flere år. De er især kendt for at turde bruge sig selv og deres personlige erfaringer i undervisningen. Gennem årene har tusindvis af danskere besøgt og deltaget i Striims kurser. Forfatterne udtaler at ”Enneagrammet er en kilde til stadig dybere forståelse og inspiration til personlig udvikling, som læseren kan bruge hele livet.”
Enneagramteorien anvendes med høj succesrate i så forskellige emner som personlig udvikling, teamforståelse, lederskab, coaching og undervisning. Enneagrammet kan bruges i private og nære relationer – parforhold, familie – og i arbejdsrelaterede sammenhænge. Flere store danske virksomheder er blandt de professionelle brugere af Enneagramteori og -teamudvikling.

Brystkræft - Sådan overlever du
af Maria Cuculiza
Ekstra Bladets Forlag - Udkom d. 31-03-2006. ISBN: 87-91359-11-2
Vejl. pris 199,00 kr. - 192 sider

Det er en kendsgerning, at danske kvinder dør hurtigere af brystkræft end kvinder i alle andre lande. I denne opsigtsvækkende bog om brystkræft skyder Maria Cuculiza med skarpt mod danske læger, onkologer og forskere i brystkræft og påpeger de fatale økonomiske forbindelser mellem vores sundhedsvæsen og medicinalindustrien.
”Dansk behandling af brystkræft lever ikke op til internationale standarder, og det koster liv. Danske kvinders overlevelsesmuligheder er stort set ikke bedre end de var for 30 år siden. Behandlingerne er drevet af industriinteresser og sammen med medicinalindustrien fortier danske læger og Kræftens Bekæmpelse de voldsomme bivirkninger og overdriver de spinkle behandlingsresultater. De tvangsfodrer os med falske håb og bivirkninger, som ikke gør os raske men i stedet ødelægger vores liv. ” 
I Sådan overlever du giver Maria Cuculiza med udgangspunkt i egne erfaringer en lang række helt konkrete oplysninger og råd om hvordan man selv kan kæmpe for en bedre overlevelse og livskvalitet. Bogen er et våben mod bivirkninger og forkert behandling i den kamp, som er nødvendig for at overleve i det danske hospitalssystem. 
”Når jeg overhovedet lever i dag, er det ikke takket været det danske sundhedsvæsen. At jeg er i live, er på trods af sundhedsvæsenets ventelister, lægers fejl, private og offentlige hospitalers sløseri, manglende dygtighed, løgne og magtmisbrug. Og alene i kraft af egen foretagsomhed og ikke mindst udenlandske lægers og venners hjælp., siger Maria Cuculiza som selv har overlevet ved i kraft af information og dygtige udenlandske læger”
Maria Cuculiza er uddannet journalist og har i mere end 20 år arbejdet som bl.a TV-reporter og redaktør på DR og TV2 og arbejder nu blandt andet som freelance journalist på Ekstra Bladet. For 5 år siden fik Maria konstateret en aggressiv form for brystkræft og måtte flygte til et hospital i Italien efter at være blevet afvist og nægtet behandling af Rigshospitalet. Siden har hun fulgt og studeret danske og udenlandske behandlingsresultater og har sin egen weblog om brystkræft på Ekstra Bladets hjemmeside.

Hel – lille håndbog i selvfordybelse
af Bolette Schiøtz
Milik Publishing - Udkom d. 15-03-2006. ISBN: 87-91359-11-2
Vejl. pris 200,00 kr. - 96 sider, illustreret

Fortiden er forbi! Begynd dit nye liv med HEL!
”Forestil dig et kæmpeslot, hvor du kun har adgang til køkken, bad og en enkelt stue. Udover de velkendte rum, er der ufattelige mængder af gange, etager, værelser, kældre, loftsrum og tårne, som du ikke kender noget til. Du ved ikke engang, at du bor på et slot. Fordybelsesprocessen handler nu om at få adgang, gå på opdagelse, rydde op, tænde lys, gøre rent og kassere unødvendige ting i alle disse ubekendte rum. Det kræver mere end nysgerrighed – det kræver også mod og udholdenhed.”
Dette billede bruger Bolette Schiøtz til at illustrere, at de fleste af os kun kender og udnytter en ganske lille del af vores samlede potentiale. Ved at gå på opdagelse i det ubevidste kan vores liv få mange flere facetter, og vi kan få mere mening ind i vores liv og vores samvær med andre mennesker.
At fordybe sig i sig selv midt i den travle hverdag er derfor ingen luksus, men tværtimod en forudsætning for at kunne navigere i livet.
Arbejde med drømme og meditation er nogle af måderne at få en bedre kontakt til sin inderste kerne og blive mere bevidst om, hvad der gavner ens udvikling.
Det er ikke hurtig hokus-pokus, men kan tværtimod blive begyndelsen til en livslang proces, og Bolette Schiøtz giver i Hel læseren nogle grundlæggende redskaber til at komme i gang.

Visdom fra Plejaderne
af Barbara Marciniak
Borgen Forlag - Udkom d. 15-03-2006. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269,95 kr. - 285 sider

Menneskeheden står overfor en hel ny måde at betragte sig selv og verden på. Det er budskabet i en ny - og kanaliseret bog - som gerne vil give støtte til denne forandringsproces. Barbara Marciniak kanaliserer viden fra plejanerne - nogle bevidsthedsvæsner fra stjernegruppen Plejaderne. De giver i denne bog nye indsigter og praktiske råd til, hvordan mennesket skal møde de problemer verden står overfor. Plejanerne søger at udfordre den vanetænkning, der ifølge dem står i vejen for at vi mennesker udlever vores fulde potentiale fysisk og psykisk såvel som åndeligt.

Spøgelser
af Jens Laigaard
Borgen Forlag - Udkom d. 15-03-2006. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,- kr. - 218 sider

Findes der spøgelser? Dette spørgsmål har fascineret mennesker gennem århundreder. Nogle er lige så overbeviste om, at de findes, som andre er om at det hele blot er gode røverhistorier skabt af sensationslystne personer. Jens Laigaard tager imidlertid spørgsmålet helt alvorligt. Han redegør for de mest gængse opfattelser af, hvad et spøgelse er og samler de nye teorier o forskningsresultater, de senere år har budt på. med denne nye viden redegør han for de mange - og ganske underholdende casestories, gennem tiderne, hvor han får tilbagedrevet meget so snyd. MEN tilbage står en rest af velbevidnede og undersøgte historier, som stadig ikke kan forklares på andre måder end, at der var et spøgelse................ 

Kaizen
af Robert Maurer
Borgen Forlag - Udkom d. 14-03-2006. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 279,- kr. - 438 sider

Hvordan skaber man de forandringer i sit privatliv eller arbejde, man ønsker sig. Svaret er enkelt: Man gør det med så små skridt, at det set ikke kræver noget særligt. Derved undgår man, at hverken hjerne eller krop modsætter sig nye tiltag - og før man ved af det, har man nået de mål, der før virkede så uendelige fjerne. Kaizen har været kendt siden 2. verdenskrig hvor japanske Toyota vendte  op og ned på, hvordan man plejede at styre en produktionsvirksomhed. Resultaterne har lige siden forbløffet resten af verden, og man har forsøgt at gøre dem kunsten efter. 

Krops sprog
af Allan og barbara Pease
Borgen Forlag - Udkom d. 01-03-2006. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 279,- kr. - 438 sider

Omgang med mennesker kan ofte være en finurlig størrelse - og fører ofte til mange misforståelser. Det gør det ikke mindst fordi vi mennesker mange gange verbalt undlader at sige, hvad vi i virkeligheden tænker og føler - men kroppen fortæller som regel den historie vi selv udelader. I kropssprog giver Allan og Barbara Pease en solid indlæring i kropssprogets mange facetter. Fra ansigtsudtryk til armenes gestik fra, hvordan de sidder, står, går, taler, kigger, trykker hånd osv. osv. Forskning viser, at op til 93% af vores kommunikation med hinanden er nonverbal. Så der er megen god fornuft i at kunne aflæse det sprog, hvor hovedparten af kommunikation i praksis foregår.

Kærlighedens alkymi
af Harville Hendrix og Helen Hunt
Borgen Forlag - Udkom d. 18-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,- kr. - 286 sider

Når modtagerknappen for kærlighed er defekt. Mange mennesker tror i virkeligheden ikke på, at deres partner elsker dem for alvor - og det er ifølge de internationalt kendte parterapeuter Harville Hendrix og Helen Hunt et af de største problemer i parforhold. For nok er mange gode til at give kærlighed og lære at opføre sig parforholdsmæssigt korrekt, men lige meget hjælper det, hvis den ene eller begge parter ikke er i stand til at mærke og modtage den kærlighed partneren tilbyder. Dette mønster underminerer i værste fald parforholdet og kan for nogle betyde et liv i seriel monogami, uden at personerne nogensinde føler sig rigtig set - og elsket. Hendreix og Hunt giver med Kærlighedens Alkymi et helt nyt bud på, hvorfor skilsmisseprocenterne er så nøje - og hvad der skal til for at par kan komme ind til - og overvinde - samlivets essentielle problemstillinger. Det handler om projektioner, overføringer, forventninger, indlevelse, medfølelse - og ikke mindst så handler det om den svære kunst at kommunikere, når man har forskellige måder at forstå og udtrykke sig på.

Total feng shui
af Lillian Too
Borgen Forlag - Udkom d. 18-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,- kr. - 286 sider

Hvor skal skabet stå- skal soveværelset være blåt eller rødt og hvad nu med havebassinet? I Total Feng Shui får du svarene - og mere til. For alt hvad man behøver at vide om feng shui er her samlet i een bog, så man på nem og fornøjelig måde kan integrere den kinesiske metode i den moderne levevis. Uanset om man taler hjem eller arbejdsplads, så taler man om indretning - og indretning kan være skøn og uskøn, hensigtsmæssig eller uhensigtsmæssig. Formålet med feng shui er at forene skønhed med hensigtsmæssighed på en måde, så omgivelserne er med til at støtte og styrke mennesker i alle henseender. Ud over den omfattende gennemgang af feng shui-begreberne indeholder bogen også en omfattende a-å feng shui ordbog. 

En ny jord
af Eckhart Tolle
Borgen Forlag - Udkom d. 14-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,- kr. - 248 sider

 I En ny jord, tager Echart Tolle fat på den rablende og farlige sindssyge menneskeheden er på vej ud i. Ifølge Tolle har denne situation rod i vores identifikation med egoet og dets stolthed og magtbegærlighed, og ændrer vi dette, ændrer vi den potentielt set dystre fremtid vi går i møde. Det handler om, at flytte vores fokus til Nuet og acceptere øjeblikket, som det er - et bevidsthedsskift, der vil befri os fra snærende forestillinger om fortiden og grandiose drømme om fremtiden, og som er tilgængeligt for alle her og nu uanset baggrund, socialt tilhørsforhold og alder.

Stokkeslag og sindelag
af Thomas Møller-Kristensen
Borgen Forlag - Udkom d. 14-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 149,- kr. - 140 sider

For ca. to år siden blev Thomas Møller-Kristensens gode, trygge liv pludselig ændret til et mareridt. Han blev varetægtsfængslet i forbindelse med sagen om det store bogtyveri og sad i Vestre Fængsel i syv måneder. Med mental træning som det vigtigste værktøj holdt han hovedet oven vande og kom helskindet gennem sit livs værste udfordring. Det er der kommet en positiv og konstruktiv vejledning ud af, skrevet med hans rystende møde med det danske fængselsvæsen som ramme. Bogen tilbyder en række effektive og velafprøvede redskaber, som kan anvendes, hvad enten man befinder sig i en krise, vil skrifte kurs i livet eller på anden måde ønsker at arbejde bevidst og målrettet med sin mentale indstilling. 

Tankefelt terapi
af Lars Mygind og Hanne Heilesen
Borgen Forlag - Udkom d. 10-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 129,95 kr. - 125 sider

Tankefeltterapi er en enkel og nem metode, som har vist sig forbavsende effektiv i behandlingen af en lang række skavanker og ubehag fra hovedpine og eksamensangst til fobier og allergi. Metoder gør brug af udvalgte akupunkturpunkter, som stimuleres, mens man aktivt søger at mærke symptomet. Teknikken er nem at lære, og der er en række symptomer, som man selv vil kunne behandle. Tankefeltterapi vinder stadig større udbredelse og bogen er den første, der bygger på danske erfaringer. 

Livet mellem livene
af Michael Newton
Borgen Forlag - Udkom d. 09-11-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,- kr. - 247 sider

I livet mellem Livene afslører Michael Newton for første gang sine metoder, så andre kan arbejde med dem. Han har skrevet en praktisk grundbog, som både henvender sig til terapeuten og den almindelige læser. Men den er meget mere end en teknisk håndbog i en metode. Denne sidste del af Michael Newtons trilogi stimulere, som de tidligere, som de tidligere, til overvejlser om livets undere og vores egen rolle i det.

Destruktive følelser
af H.H. Dalai Lama
Borgen Forlag - Udkom d. 31-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199,- kr. - 512 sider

Spørgsmål som hvorfor tilsyneladende rationelle, intelligente mennesker optræder grusomt og voldeligt, hvad de dybere årsager til destruktiv adfærd er og hvordan vi kan lære at leve i fred med os selv og andre bliver sørgeligt nok stadig mere og mere aktuelle. I Destruktive Følelser fremlægges den nyeste viden om disse spørgsmål i en livlig og spændende dialog mellem Dalai Lama og vestlige forskere og filosoffer heribland Daniel Goleman, forfatter til Følelsernes intelligens. Bogen er baseret på et møde mellem Dalai Lama og fremtrædende videnskabsmænd, psykologer og filosoffer i Dalai Lamas hjem i Dharamsala, Indien.

Kabbalaens kraft
af Yehuda Berg
Borgen Forlag - Udkom d. 27-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,- kr. - 262 sider

Hvad har den jødiske mystikertradition, kabbalaen at gøre med navnet på agent 007, Moses, Platon, Jesus, Pythagoras og Sir Isaac Newton? Det kan man læse i bogen  Kabbalaens kraft. Mange har hørt navnet kabbala nævnt i forbindelse med forskellige stjerner - ikke mindst Madonna - men få ved, hvad det faktisk er. Kabbalaen er jødedommens mystikerlinje som i årtusinder hovedsageligt har fungeret som en mundtlig overlevering - en slags religiøs/filosofisk mesterlære-funktion. Mange tekster og kilder er dog nedskrevet i kæmpeværket Zohar, bestående af 23 tykke bøger, som indeholder mange oplysninger - måske endda svaret på, hvad den hellige gral er. Kabbalaen har gennem historien inspireret alt fra ledende spirituelle personligheder, filosoffer og videnskabsmænd og giver også moderne mennesker et fingerpeg om, hvad der skal til for at få mening og lykke ind i livet - på det personlige og kollektive plan.

De mente det jo godt
af Josef Giger-Bütler
Borgen Forlag - Udkom d. 25-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,- kr. - 232 sider

Depression ikke er noget der rammer som lyn fra en klar himmel, men skyldes en depressiv livsstrategi, der er grundlagt i barndommen. Depression kan, ifølge Josef Giger-Bütler ramme det tilsyneladende nemme og velfungerende barn, der vokser op i en familie, hvor forældrene er optaget af noget andet ende barnet, f.eks. arbejde eller sygdom. Et barn, der overlades til sin egen skæbne, kan udvikle en dybtliggende eksistentiel angst og an alt for stor ansvarsfølelse. Aflæsning ag andre og opfyldelsen af andres behov fylder alt for meget og overbebyrder barnet. Barnet tør ikke stille krav eller tillægge sig selv værdi.

1001 meditationer
af Mike George
Borgen Forlag - Udkom d. 10-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 149,- kr. - 384 sider

I denne overdådige blanding af trin-fortrin meditationer, visualiseringer, bekræftelser og meditative citater er der masser af hjælp til at finde indre ro. De 1001 metoder og tips er opdelt i 10 afsnit: Skæbne og held, korrekt opførsel Find dine stærke sider, Sind og krop, hjem og familie, relationer, lykke, den store verden, tidens gang og det virkelig betydningsfulde.

Emmanuels bog
af Pat Rodegast og Judith Stanton
Borgen Forlag - Udkom d. 05-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 259,- kr. - 286 sider

Emmanuels bog er en moderne undergrundsklassiker, som i al ubemærkethed har solgt 24 oplag fra den udkom i USA i 1985. Emmanuel taler til læseren gennem Pat Rodegast og deler ud af sin visdom og indsigt om så godt som ethvert aspekt af tilværelsen. Bogen er netop det, som den loer i i undertitlen: En vejledning til et godt liv i universet. Med sin venlige filosofi, poetiske og lettilgængelige form henvender den sig til enhver, der søger overblik og en dybere mening med tilværelsen. Bogens særlige lune mærkes også i dens lette selvironiske illustrationer.

Tibetansk Livskunst
af Christopher Hansard
Borgen Forlag - Udkom d. 05-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 279,- kr. - 293 sider

Du er; hvad du tænker - og dit liv nu og i fremtiden - er et resultat af de tanker, du har i dag. Så enkelt kan essensen i Tibetansk Livskunst siges - vel vidende, at vejen til det enkle som oftest er en svær læreproces, der kræver en aktiv villen hos personen selv. Bogen bygger på den tibetanske bön-kultur, der går mere end 16.000 år tilbage i tiden og er i familie med buddhisme. Først og fremmest handler det om at forstå, at livet som oftest påvirkes af unødige tanker, der oven i købet er gentagelser af tanker, man allerede har tænkt. For stærkes dette virvar af tilfældige tanker med følelsernes stærke kræfter, kan det nemt begrænse sindet og gøre, at man træffer "ukloge" beslutninger, der i sidste ende er med til at afgøre kvaliteten af ens liv - og fremtid. Men der findes metoder til at bryde det mønster. Christopher Hansard var i 23 år i en usædvanlig mesterlære hos en tibetansk bönlærer, og i Tibetansk Livskunst viser han, hvordan man kan træne sit sind, så tankerne arbejder for - og ikke imod en. For først når man befrier sindet for kværnende tankestrømme og vanetænkning bliver man i stand til at udnytte ens iboende evner - i samspil med de muligheder, omverdenen giver.

Åndelighed i hverdagen
af Asger Lorentsen
Borgen Forlag - Udkom d. 05-10-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199,- kr. - 173 sider

I Åndelighed i hverdagen uddyber Asger Lorentsen sine erfaringer og indsigter omkring det at leve som et åndeligt indstillet menneske midt i en hektisk og stresset verden med familie og arbejde. Bogen behandler blandt andet følgende emner: Balance mellem Himlen og Jorden i praktisk spiritualitet. Helliggørelse af familie og hjem. Accept af ufuldkommenhed i fuldkommenhed. Arbejdspladsen som muligt sted for gruppeindvielse. Åndelige principper i samfundet og i global ansvarlighed. Principper for et åndeligt liv: Fra positiv tænkning til taknemmelighed. Levende teosofi: Guddommeligt samarbejde på forvandlingens vej. Guddommelige samtaler som opløftende inspiration til lysarbejdere.

Wagamama Kogebogen
af Hugo Arnold
Borgen Forlag - Udkom d. 22-09-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,95 kr. - 192 sider

Wagamama er en ny slags fastfood hvor nudler og friske kvalitetsgrøntsager, fisk og kød er grundingredienserne. Det er enkel, hurtig og sund mad. Wagamama er også et ekspanderende restaurant-koncept fra London, med filialer i mange lande. Til foråret 2006 får vi også en Wagamama-restaurant i København. Wagamama-mad er bygget op omkring "den kulinariske treenighed"; nudler, suppe og fyld. Derudover er der masser af småretter - originale, nemme, sunde og delikate. Selve tilberedningen er baseret på høj varme i kort tid, hvilket giver de enkelte råvare mulighed for at skille sig ud, uden at man skal stå i køkkenet i timevis. Wagamama-køkkenet er både til hverdag og fest, til voksne og børn. Wagamama opdeler ikke maden på den traditionelle måde i forretter og hovedretter, men satser på en friere opbygning af måltidet og der lægges op til et uformelt afslappet måltid under sloganet "spis positivt + lev positivt".

Dans med livet
af Susan Jeffers
Borgen Forlag - Udkom d. 16-09-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99,95 kr. - 283 sider

Med vid, klarhed og humor afslører Susan Jeffers i Dans med Livet de tankemønstre, vi i vores del af verden opfostres med. Nemlig at vejen til lykken går gennem succes i den ydre verden. Jeffers forklarer de psykologiske mekanismer - bl.a. frygten for vores egen indre smerte og tomhed - der ligger bag ønsket om at klare sig godt. Bogen viser, hvordan man via en række praktiske øvelser i hverdagen kan ændre disse tankemønstre og herigennem opnå den virkelige lykke. En lykke, der hviler på friheden til selv at vælge, hvordan vi forholder os til livets tildragelser, i stedet for forkrampet at forsøge at kontrollere omverdenen. Denne lykke vil automatisk bringe accept, kærlighed, glæde og skønhed ind i vores liv.

Sådan tackler man dumme bemærkninger og personlige angreb
af Barbara Berckhan
Borgen Forlag - Udkom d. 16-09-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99,95 kr. - 153 sider

De fleste af os kender til at blive mundlamme, når en eller anden slynger en dum eller aggressiv bemærkning ud, der får os til at føle os angrebet. Først senere kommer vi i tanker om, hvad vi kunne have sagt. Eller måske hidser vi os op over angrebet og giver igen af samme skuffe, så den dumme bemærkning udvikler sig til en regulær konflikt. Barbara Berckhan viser i denne bog, hvordan vi kan tackle verbale angreb. Hun beskriver, hvordan vi undgår at lade os provokere og dermed manipulere af andre mennesker. Bogen giver også en række konkrete metoder og modsvar, som vi kan bruge, når vi bliver angrebet eller kritiseret usagligt.

En ny begyndelse
af Jerry & Esther Hicks
Borgen Forlag - Udkom d. 31-05-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 239,00 kr. - 235 sider

En ny Begyndelse er det oprindelige materiale, der formidler en række metoder, som kan gøre en forskel for dem, der har mod på og lyst til at afprøve dem. Abrahams budskab er, at vores tankeform er stærkt begrænset i forhold til de muligheder vi rent faktisk har - det er ikke ukendt, at vi kun bruger en brøkdel af vores hjernekapacitet og måske oplever vi også kun en brøkdel af den kraft vi besidder. Vil man opnå noget nyt, må man gøre noget andet, end det man plejer, og vil man udvide sin åndelige horisont, må man ændre sin tankegang. Ifølge Abraham er Skabelsens lov, at lige tiltrækker lige og at det vi dybest set forventer der vil ske, sker - på godt og ondt og hvad enten vi bevidst ønsker det eller ej. Ved at anerkende og åbne os for universets skabende kraft mindsker vi behovet for at bekymre os og tænke negativt og fremmer dermed evnerne til at virkeliggøre vores ønsker. Vi kan alle lære, at bruge de effektive metoder til at koncentrere vores energi og åbne dørene til mulighedernes univers.

Udbrændt? - brug dig selv bedre
af Barbro Bronsberg og Nina Vestlund
Hekla Forlag - Udkom d. 23-05-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269,00 kr. - 324 sider

Udbrændt? - Brug dig selv bedre er en personlig støtte- og inspirationsbog for alle der er udbrændte, trætte eller udmattede. Den er en håndsrækning til enhver, der føler, at hverken tiden eller de selv står til, og at de er ved at miste kontrollen over deres liv. Bogen fortæller om de forskellige faser ved udbrændthed og viser ved hjælp af tolv trin, hvordan man kan vende den onde cirkel og få et bedre liv. Det er bl.a. vigtigt at kunne stille rimelige krav til sig selv, at lytte til sin krop og se sin angst i øjnene, for angst og udbrændthed hænger altid sammen. Bogen anviser desuden øvelser, der giver kraft og energi, og tjeklister, så man bl.a. lærer at få øje på vigtige advarselstagen. Bogen henvender sig også til pårørende og kolleger.

Intentionens Kraft
af Wayne W. Dyer
Borgen Forlag - Udkom d. 26-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,00 kr. - 309 sider

I denne bog er intention ikke noget, man gør eller tilstræber, men en energi, man er en del af. Intentionen forklares som et energifelt, der er fuldt tilgængeligt, og som vi alle kan aktivere og bruge til at skabe positiv fremgang i vores liv. Wayne W. Dyer viser, hvordan vi altid har været en del af dette energifelt, så når vi dropper kampen, fordommene og mistilliden til livet og i stedet søger harmoni med det, der omgiver os, giver vi plads til, at vores dybeste ønsker kan manifestere sig. Første del beskriver principperne for intention med virkelige historier om at skabe forbindelse til intentionens kraft. Dyer præsenterer intentionens syv aspekter, som er kreativitet, venlighed, kærlighed, skønhed, udvidelse, ubegrænset overflod og modtagelighed, og han forklarer, hvordan livet kan folde sig ud, når man nærmer sig disse energikilder. I anden del giver Dyer en række metoder, som vi hver i sær kan bruge til at integrere de medskabende principper i vores hverdag.

Den samme sjæl i mange kroppe
af Brian Weiss
Borgen Forlag - Udkom d. 25-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 279,00 kr. - 275 sider

Brian Weiss har i mange år gennem hypnose ført flere end 4000 patienter tilbage til tidligere liv. Han har nu også gjort en række erfaringer med at føre patienter ind fremtidige liv og har lært , at det, der sker i fremtiden, kan påvirke nuet på samme måde, som fortiden gør det. Det kan naturligvis være fantasi, siger forfatteren, men der er også mulighed for, at patienterne faktisk er ude i fremtiden. Næsten alle hans patienter oplever regressioner til tidligere liv, før de rejser ind i deres fremtid. Denne metode baner vej for øget forståelse af omverdenen og får patienterne til at foretage klogere valg i nuet. Ved hjælp af en række spændende patienthistorier forklarer Brian Weiss sine synspunkter og sine helbredelsesmetoder.

Hemmelighedernes Bog
af Deepak Chopra
Borgen Forlag - Udkom d. 25-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269,00 kr. - 280 sider

"Den største sult i livet er ikke sulten efter mad, penge, succes, status, tryghed, kærlighed eller sex. Den hemmelige sult, der gnaver i sjælen er det indre menneske, der længes efter en mening i sit liv..." Hvem er jeg - hvorfor er jeg her? Dit liv er værd at udforske med total lidenskab og totalt engagement. I den hverdag foretager du tusindvis af små beslutninger, der holder hemmelighedernes bog lukket - det krævet ét enkelt øjeblik at åben den... Hemmelighederne - Deepak Chopra har isoleret femten hemmeligheder, som normalt er skjulte for os i hverdagen: Fra livets mysterium er virkeligt og Du er allerede det, du søger, til Det onde er ikke din fjende og Der er ingen anden tid end nu. Bogen indeholder et helt livs samling af indsigt og visdom fra en af vor tids store åndelige tænkere.

Sjælehunger
af Bente Maria Ostenfeld-Rosenthal
Borgen Forlag - Udkom d. 20-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269,00 kr. - 350 sider

Tre gange bar Bente taget 25 kilo på - og tabt dem igen: som 14-årig, 22-årig og 30-årig. Igennem alle årene kæmper hun mod sig selv, - og med et smerteligt forhold til sin excentriske far. Hun ignorerer sin indre stemme og træffer en række forkerte valg - i ønsket om at leve op til de krav, hun tror, omgivelserne stiller. Først da Bente er midt i 30'erne, formår hun at bryde mønstret. Sjælehunger er en hudløs fortælling, hvor Bente Maria Ostenfeld-Rosenthal deler ud af sin selvindsigt, sine erfaringer og sit mod til at handle anderledes. Efter en nær vens død, et afklarende psykologforløb og en spirende indsigt i den spirituelle verden, erkender hun, at ædegilderne og selvfornægtelsen hænger snævert sammen med længslen efter mening i livet - og manglende tro på sig selv. Bogen er forsynet med et appendiks, hvor forfatteren giver et overblik over de vigtigste principper for at opnå og bevare ens und og naturlig vægt.

Kundskabens stemme
af Don Miguel Ruiz
Borgen Forlag - Udkom d. 19-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229,00 kr. - 267 sider

Kundskabens stemme handler om, hvordan man holder op med at tro på løgne, lyve over for sig selv og andre - ifølge Ruiz er ærlighed den eneste vej til at gøre en ende på følelsesmæssig lidelse og til at genopbygge glæden. Ved altid at holde sig til sandheden, både hvad angår selvopfattelse, opførsel og kommunikation vil man finde tilbage til de oprindelige ressourcer og det naturlige selvværd. Behovet for at dømme, forherlige eller nedgøre vil forsvinde og det komplicerede liv, som er manges hverdag, vil blive enkelt og ligetil. Mange kender Ruiz fra De fire Leveregler og Kærlighedens Kunst. De er ligesom Kundskabens Stemme baseret på en gammel mexicansk visdom - også kaldet toltisk viden - hvor de fire læresætninger er "Vær ren i dit ord, Tag ikke noget personlig, Lad være med at formode noget, Gør altid dit bedste". Don Miguel Ruiz har bud til alle, der ønsker at tage ansvar og gøre en indsats for at højne deres livskvalitet.

Kærlighed er ikke for kujoner
af Birgit Weber
Borgen Forlag - Udkom d. 15-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199,00 kr. - 176 sider

Kærlighed er ikke for kujoner handler om at turde elske, at turde stå ved sine behov og ønsker, selvom man synes, de er nok så pinlige og gøre det uden at forvente en bestemt reaktion. Det handler altså om at være ærlig både over for sin partner og sig selv. Vi går fra hinanden, fordi vi ikke kender vores behov og ønsker eller tør stå ved dem, siger Birgit Weber, der efterlyser, at det bliver mere legalt i vores samfund at udtrykke sine følelser og behov herunder vrede og ulykkelighed. I bogen giver hun vejledning i, hvordan man kan finde frem til, gennemleve og bearbejde sine indre konflikter og lære at stå på egne ben og bevare sig selv i parforholdet. Birgit Weber beskriver, hvordan man med kritik og manipulation ofte forsøger at lave hinanden om, så man undgår at komme i kontakt med sine indre konflikter. Det sker ved at være eftergivende, aggressiv eller afstandtagende over for andre. Mange er bange for at blive afvist, når de viser følelser og reaktioner, som de lærte at undertrykke i barndommen. Men kærlighed kan kun udvikler, hvis man er parat til at vende fokus mod sig selv og se på de negative mønstre, man har dannet som barn for at vinde sine forældres kærlighed.

Fortryllesens veje
af Anette Høst
Forlaget Møndergården - Udkom d. 14-04-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 259,00 kr. - 259 sider

Vølvens spådom, Thor og Midgårdsormen, Pigen og nissen, De islandske sagaer. Anette Høst kender alle de gamle nordiske historier. Og når hun fortæller dem videre, får de nyt liv, samtidig med at vi opdager noget spændende: På vores egne breddegrader findes en tradition, som ligner den indianske eller sibirske! Blandt andet kan den gamle praksis, hvor man "sidder ude for at søge visdom", sammenlignes med de nordamerikanske indianeres visionssøgning. Rådslagningen med naturen er et gennemgående træk i bogen, som er fyldt med Anettes og hendes elevers erfaringer med disse møder. Vi får desuden et kig ind i trolddomskunstens verden. Hører om magien som redskab. Om magiske tegn og tryllesange og om sejden, den oldnordiske form for shamankunst. Alt sammen fortalt af en person, der lever som sejdkyndig troldkvinde i dagens Danmark.

Traumeheling
af Diane Poole Heller og Laurence S. Heller
Borgen Forlag - Udkom d. 14-03-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,00 kr. - 256 sider

Overvægt, seksuelle problemer, søvnløshed og en lang række andre symptomer kan hænge sammen med gamle traumer. Et traume er ikke en sygelig tilstand, men en naturlig fysiologisk proces, der går i gang, når vi udsættes for voldsomme begivenheder som ulykker og trafikuheld. Traumeheling viser, hvordan man kan lide under uforlæste traumesymptomer, der stammer fra tidligere ulykker, symptomer, som man tilskriver andre årsager eller ignorerer. Bogen anviser en række øvelser, cases og behandlinger, som kan være effektive med det samme. Den indeholder visualiseringer, afspændinger og arbejdsskemaer, som giver os mulighed for at deltage direkte og udnytte vores iboende evne til selvhelbredelse. Bogen henvender sig både til mennesker, der er ramt af traumer og til de terapeuter og psykologer, der tager sig af dem.

Ryd op på kinesisk
af Lillian Too
Borgen Forlag - Udkom d. 04-03-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 239,00 kr. - 160 sider

Papir- og snavsetøjsdynger, sur mælk i køleskabet, støv og døde insekter i hjørnerne ikke alene roder, de suger også energien ud af os. Malaysiske Lillian Too viser, hvordan vi får bugt med rodet og får muget ud i vores mentale møgbunker, så vi kan lukke lys og luft ind i hjem og sind. I bogen forklarer hun bl.a.. hvorfor papirroderi udmatter sjælen og giver stress; hvordan man holder bordflader, køkken, punge og tasker fri for rod; og hvorfor man skal kassere sentimentale minder. Hendes råd bygger på den kinesiske metode feng shui. Dårlig energi hober sig hurtigt op i mange hjem. Energien - også kaldet chi - påvirker det fysiske velvære og den psykiske balance. men der er ingen grund til at fortvivle, når nullermændene tager magten eller atmosfæren er tung og trist, efter at kæresten er skredet. Med praktiske løsninger, ældgamle ritualer, symboler og øvelser kan man nemlig fjerne dårlig energi.

101 ting jeg gerne ville have vidst da jeg blev gift
af Linda & Charlie Bloom
Borgen Forlag - Udkom d. 28-02-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229,00 kr. - 247 sider

Bryllupsmesser og brudebutikker står i kø for at give vordende ægtepar opskriften på det perfekte bryllup, men hvad med opskriften på det perfekte samliv? Det amerikanske psykoterapeutpar Linda og Charlie Bloom, har sat sig for at give de nygifte nogle gåde råd med på vejen, men også parforhold af lidt ældre dato kan hente inspiration i bogen.  Bogen dækker alt fra sex og intimitet, monogami og utroskab til jalousi og vrede, tillid og tilgivelse. I en hektisk dagligdag sætter mange let parforholdet på automatpilot og glider ind i rollen som ven, kompagnon og del af et forældrepar. Men, siger forfatterne, virkelig gode forhold kommer ikke af sig selv, de skal skabes. Det kræver bl.a., at man sætter tempoet ned, indser at ens primære forhold er til partneren, ikke til børnene, og at man selv - ikke ens partner - er ansvarlig for, at man er tilfreds med sit liv.

Ikkevoldelig kommunkation
af Marshall B. Rosenberg
Borgen Forlag - Udkom d. 25-02-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 279,00 kr. - 240 sider

Marshall B. Rosenbergs Ikkevoldelig kommunikation - girafsprog, kommer nu i en ny revideret og udvidet udgave. Bogen er bl.a. forsynet med et helt nyt kapitel - kapitel 9: At få kontakt med sig selv på en medfølende måde. I bogen viser den amerikanske psykolog os, hvordan vi kan lære at kommunikere effektivt og dermed ændre vores liv. Hver gang andre hører os sige noget, der lyder som kritik, angreb, vurdering eller dom, er sandsynligheden for, at vi får opfyldt vores behov næsten lig nul. Vi kan nemlig være stensikre på, at de andre bruger al deres energi på at forsvare sig eller gå til modangreb, siger Rosenberg. Med bogen vil han lære os at bruge vores indfølingsevne og tale og tænke på en måde, der tilgodeser både vores egne og andres behov. Det indebærer bl.a. at vi giver udtryk for, hvordan vi er, uden at bebrejde eller kritisere andre og at vi lytter til andre med indføling uden at tolke det, de siger, som bebrejdelse eller kritik.

Bioenergetik
af Alexandre Lowen
Borgen Forlag - Udkom d. 08-02-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 349,00 kr. - 381 sider

Bioenergetik er Lowens hovedværk og har etableret sig som en nyklassiker på området. Bogen indgår i en række terapeutiske uddannelser. Den har ikke været til at få i nogle år - og er nu blevet genoptrykt med et nyt omslag. Bioenergetik er en terapiform, der tager udgangspunkt i kropssproget for at helbrede sindet. Personligheden ses som en kombination af krop og bevidsthed. Kroppen er medbestemmende for, hvad vi tænker, føler og gør. Alexander Lowen gennemgår hvordan man kan aflæse kroppens udtryk og hvordan understykte følelser, nedtrykthed og vrede blokerer energistrømmene og sætter sig i kroppen som spændinger. Med Bioenergetikken kan man nå ind til de undertrykte følelser og analysere de psykiske forsvar. Terapien bliver en rejse i selverkendelse. Lowen tager fat på hverdagslidelser som hovedpine, lændesmerter, angst for at falde, spændinger i bækkenet, nærsynethed, forskellige karakterforstyrrelser m.m. og viser, hvordan de kan afhjælpes gennem bioenergetiske øvelser.

Sukkerbomben
af Bitten Jonsson og Pia Nordström
PP Forlag - Udkom d. 10-02-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,00 kr. - ? sider

Er du sukkerfølsom? Gemmer du slik? Er du overvægtig? Har du humørsvingninger og søvnproblemer? Et højt sukkerindtag fører før eller siden til store udsving i blodsukkeret og  humørsvingninger, som kommer til udtryk forskelligt hos mænd og kvinder. Mænd opfatter det mere som træthed, irritation og aggressivitet, mens kvinder bliver nedtrykte, opgivende og sløve. Vores kroppe reagere forskelligt på sukker og tåler det mere eller mindre godt. Hos en person, der er sukkerafhængig, kræver kroppen mere og mere sukker for at være tilfreds. Sukkeret påvirker ikke kun kroppen, men også hjernen. Sukkerbomber er praktisk opdelt i to dele: Selve problemet, som sukkerafhængighed udgør og løsningen, - hvordan man kommer af med den. Sukkerbomben er en ukompliceret, letforståelig og meget konkret bog. Den kan bruges som håndbog og kilde til viden både for den ramte, de pårørende og for dem, som arbejder inden for sundhessektoren.

Musik som medicin
af Audun Myskja
Borgen Forlag - Udkom d. 10-02-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299,00 kr. - 343 sider

Nyere forskning har vist, at lyd og musik indvirker på alle levende organismer lige fra potteplanter til fostre. Lyde og toner har været tillagt religiøs og helbredende betydning i tusinder af år, og i dag dokumenterer forskningsresultater, at der er noget om snakken. Audun Myskja er overlæge på et hospice i Norge. Ud fra sin erfaring med patienter og en omfattende indsigt i det videnskabelige arbejde inden for området, viser han os hvilke terapeutiske muligheder, der gemmer sig i lyd og musik. Desuden giver han konkrete øvelser til at benytte musik som terapeutisk middel i den medicinske behandling. En række patienthistorier viser eksempler på musikkens helbredende virkning, både hvad angår psykiske og fysiske lidelser. Bogen indeholder desuden en diskografi og et udvalg af velegnede musikstykker.

Væk din drøm
af Flemming Christensen
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 08-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,00 kr. - 184 sider

De fleste af os går med en drøm om et eller andet, men hvordan når vi ind til den, hvordan opnår vi en livs-situation, hvor vi føler, at vi udnytter vores ressourcer optimalt? Hvordan takler vi det hvis omgivelserne stritter imod og forsøger at holde os tilbage? Når mønstre brydes, når et menneske skifter form, opstår der ubalance og utryghed. For hvis du nu er dér, hvor er jeg så selv henne i forhold til dig? I sin nye bog, Væk Din Drøm, sætter Flemming Christensen fokus på, at man selv tager ansvar for sin egen livskvalitet, idet han introducerer begrebet livsleder. Bogen henvender sig således både til ledere af profession, der ønsker at blive klogere for at kunne lede og motivere andre og til alle, der arbejder på at blive en bedre leder af deres eget liv. I Væk Din Drøm handler det om at leve og handle mere i overensstemmelse med sine essentielle drømme og mål. Bogen kommer med konkrete råd og øvelser til, hvordan man identificerer sin drøm, sine mål og sine personlige ressourcer og dernæst til, hvordan man forfølger dem skridt for skridt. Når man først har fået øje på og begynder at udfolde sin drøm, får man et pejlemærke, som man kan træffe beslutninger og navigere i tilværelsen ud fra - en selvforstærkende proces, der giver en mere mod og styrke til at realisere sin drøm.

Positiv energi
af Judith Orloff
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 08-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269,00 kr. - 339 sider

I følge forfatteren kan kronisk træthed og stress være tegn på en skjult energikrise. Og når det er tilfældet, nytter det ikke at fortælle trætte og udbrændte mennesker, at de skal se at få sig noget søvn, hvis man ikke lærer dem, hvordan de skal slappe af. Hun viser, hvordan vi med forholdsvis enkle metoder kan lære at bevare vores energi selv i krævende situationer. Når vi lærer det, kan det gøre forskellen mellem et intenst og sprudlende liv og et, vi altid er ved at komme os over. Programmet for Positiv Energi er bygget op over ti grundlæggende forskrifter med klare instruktioner til de enkle, resultatgivende øvelser. I slutningen af hvert kapitel er der et lille forkælelsesafsnit, som hjælper til at slappe af og nyde det fulde udbytte af programmet. Til hvert kapitel er der også et interview med en række fremtrædende personligheder, som fortæller, hvordan de bruger forskrifterne til at skabe mere energi, bl.a. Quincy Jones, Shirley Maclaine, Larry King, Jamie Lee Curtis m.fl.

Kunsten at leve et lykkeligt arbejdsliv
af Hans Helligehed Dalai Lama & Howard C.Cutler
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 08-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249,00 kr. - 176 sider

Hvad enten arbejdet foregår ude eller hjemme, er det det, der hovedsagligt styrer vores liv. Endnu engang fremlægger Cutler betydningsfulde undersøgelser og beder om at høre Dalai Lamas reaktioner. Samtalerne berører spørgsmål som: Hvad er hovedkilderne til utilfredshed, og hvordan kan vi håndtere dem? Hvordan kan vi håndtere konflikter med kollegaer og chefer? Hvordan påvirker manglende personlig frihed på jobbet vores trivsel? Hvordan kan vi håndtere kedsomhed og manglende udfordringer? Unfair kritik? Krævende eller belastende situationer? Jobskifte og arbejdsløshed? Dalai Lamas budskab er, at vi ved at træne sindet, forme livssyn og indstilling og integrere grundlæggende værdier på arbejdspladsen, kan udvikle større tilfredshed i arbejdslivet.

Virkelig magi
af Wayne W. Dyer
Borgen Forlag - Udkom d. 18-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99,95 kr. - 308 sider

Virkelig Magi fortæller om, hvordan du opnår en formålsbevidst tilværelse. Det kan alle lære. Første trin er at afgøre, hvad der kan bringe dig lykke: fysisk sundhed, økonomisk velstand, harmoni i parforholdet eller noget fjerde. Det næste er udelukkende af den vanetanke, at noget er for vanskeligt eller umuligt. Det er det ikke. Når du er kommet så langt, er du godt på vej i udnyttelsen af Virkelig Magi til at overskride de vilkårlige, menneskeskabte grænser, vi har fået påtvunget, og skabe mirakler. Først for os selv, senere for vores omgivelser. Med Virkelig Magi kan vi udvirke mirakler som at standse hungersnød, forurening og krige. Så magtfuld er tanken.

Kropbevidsthed
af Ken Dychtwald
Borgen Forlag - Udkom d. 18-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99,95 kr. - 295 sider

Krop og bevidsthed er ét, en uopløselig enhed, de er simpelthen mennesket, siger Ken Dychtwald. Har du det ikke godt med din krop, kan du heller ikke udvikle dit sind på en sund måde, og omvendt: har du det ikke godt i dit sind, vil det afspejle sig i den krop, i din bevægelighed, i den modstandskraft over for sygdom og i din manglende veloplagthed. I Kropbevidsthed viser Ken Dychtwald, hvordan man kan undersøge sine egne livsmønstre ved at undersøge sin egen krop - for at opnå større livsglæde, udvikle personligheden og forebygge sygdomme.

Sjæleskæbner
af Michael Newton
Borgen Forlag - Udkom d. 06-01-2005. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 389 kr. - 453 sider

I sjæleskæbner genoplever 67 almindelige mennesker deres liv imellem livene gennem Michael Newtons spirituelle hypnosearbejde. Bogen er baseret på hans grundforskning i livet efter døden og er en uddybende beskrivelse af de fænomener, som i kortere form er beskrevet i hans første bog Sjælerejser, som har vakt stor interesse. I sjæleskæbner får man muligheden for at udforske sine egne glimt af åndelige erindringer, når man læser beretninger fra mennesker i dyb hypnose, som videregiver fascinerende detaljer om: Vores formål på jorden. De omgivelser der møder sjæle efter døden. Hvordan nyligt afdøde sjæle trøster de efterladte. Åndelige vejledere. De vises råd, hvor vi interviewes efter hvert liv. Sjælevenner. Forbindelser mellem sjælegrupper og menneskefamilier. Hvorfor vi vælger bestemte legemer. Hvornår og hvordan sjælen forbinder sig med fosteret.

Det magiske menneske bind 3
af Asger Lorentsen
Borgen Forlag - Udkom d. 09-12-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 223 sider

Det magiske Menneske er Asger Lorentsens tyvende bog. Det er tredje bind i serien Åndelig udvikling. De to tidligere bind i serien er Hjertets Healende Lys og Den Åndelige Rejse. Hvert bind kan læses uafhængigt af Hinanden. I Det magiske Menneske uddyber Asger Lorentsen sine erfaringer med tidligere-livs-oplevelser og forskellige udviklingsbaner ved at fokusere på forskellige problemstillinger for stjern- og engle mennesker. Bogen behandler emner som: livet som skabende leg; menneskers indre lysstrukturer i clairvoyant undersøgelse; skønhed, sensitivitet og sarthed som en åndelig livsvej; glæde, fred og opløftelse som åndelige livsvej; den typiske vej til erkendelse og livsvisdom og de skjulte skabende evner fra tidligere universer. Derudover indeholder bogen en række øvelser i forvandlende hvid magi. 

Den venlige overlever
af Piero Ferrucci
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 06-12-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 223 sider

Selv om venlighed måske kan forekomme som lidt af en letvægter, tillægger Ferruci den en central faktor for vores velbefindende og beskriver, hvordan den har en overraskende evne til at forvandle os, måske mere ende nogen anden holdning eller teknik. F.eks. et barn, der bliver behandlet med ømhed, bliver sundere, en elev som modtager respekt og opmærksomhed, kan gøre store fremskridt. Også i sundhedssektoren er venlighed et nødvendigt element: Patienter, der behandles med indføling og omsorg, bliver hurtigere raske. Med andre Ord: Venlighed betaler sig. men for Ferruci er det vigtigt, at venlighed aldrig er beregnende og selvisk, venlighed i sig selv er målet , der er ikke andre motiver. Han gør den til udgangspunkt for en række andre positive kvaliteter såsom ærlighed, tilgivelse, tålmodighed og gavmildhed og bogens enkelte kapitler handler om venlighed set i forhold til disse egenskaber.  

Dit kinesiske horoskop 2005
af Neil Somerville
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 29-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 266 sider

Hanens år er en periode, hvor man skal udvise handlekraft og engagement i stedet for at lade talenter, ideer og muligheder gå til spilde: For de, der er parat til at udnytte sig selv bedst muligt og yde den indsats, kan året på mange måder blive berigende. Et kinesisk nytår indbød Buddha alle dyrene i sit rige til at træde frem for sig. Kun tolv dyr dukkede op: rotten, Oksen, Tigeren, Kaninen, Dragen, Slagen, Hesten, Geden, Aben, Hanen, Hunden og Grisen. Buddha besluttede at opkalde et år efter hvert af dyrene, og at de, der blev født i dette år, ville arve noget at det pågældende dyrs personlighed. Derfor ville de, der blev født i Oksens år, være hårdtarbejdende, beslutsomme og stædige - akkurat som Oksen, mens de, der blev født i Hundens år, ville være loyale og trofaste - akkurat som Hunden. Selv om enhver umuligt kan være udstyret med alle de træk, der hører et tegn til, er det utroligt hvor store ligheder der faktisk forekommer, og det er til dels heri, at det fascinerende ved det kinesiske horoskop ligger. Ud over de tolv tegn i den kinesiske dyrekreds er der også fem elementer, som har en forstærkende eller dæmpende indvirkning på tegnet: metal, vand, træ, ild og jord.

Hvad er ego?
af Bo heimann
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 26-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 192 sider

Pludselig kan positive, kærlige og smilende mennesker forvandle sig til aggressive, selvoptagede og magtliderlige bæster. Og endnu værre - vi kender det også fra os selv. Det er som om, der en gang imellem går en djævel i os, når tingene ikke arter sig, som vi vil - og med et kan vi ikke finde ud af andet end at angribe, stædigt holde på vores og kæmpe for en magt, vi skånselsløst udnytter uden blik for andres behov eller helhedens tarv. I antologien Hvad er ego? tager Bo Heimann fat i nogle af de grundlæggende spørgsmål om menneskesindets natur. For hvad er egentlig menneskets sande natur? Indeholder vi både himmel og helvede, det gode og det onde, Gud og Djævelen? Og kræver det religiøsitet, terapi eller meditation at blive lykkelig? Disse spørgsmål bliver vendt og drejet i en række samtaler med nogle af verdens førende tænkere fra forskellige religiøse og psykologiske traditioner. Medvirkende er bla.a. Eckharddt Tolle, Mikkel Wold, Lama Ole Nydahl, Faisal Muqaddam og Byron Katie.

Væk din drøm
af Flemming Christensen
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 19-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 200 sider

Flere og flere mennesker ønsker at tage ansvar for deres egen livskvalitet, både privat og arbejdsmæssigt. Væk din drøm handler om at gøre netop de ting i tilværelsen, som gør at man er tro over for sine essentielle drømme og mål. Bogen indeholder en række øvelser, som kan kan følge og dermed træne sig i at slippe de begrænsninger, som afholder en fra at finde eller indfri drømmene. Bogen henvender sig til alle, som ønsker: at få indsigt i de forhold, som er vigtige for en i tilværelsen, - at skabe balance mellem de vigtige ting i ens liv, såsom kærlighed, tryghed, penge, forandringer, oplevelser etc - at opgage ens livspassion og få energien til at forfølge den - at finde lykken - 100% -  at mærke, hvor tæt man egentlig er på sin drøm etc.

Intuitiv tarot
af Winnie Haarløv
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 19-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris  249 kr. - 368 sider

Hvis du kunne købe en bog om lige præcis dit liv, og bogen var skrevet på et fremmed sprog - ville du så ikke give dig til at lære sproget for at kunne læse den? Intuitiv tarot er sådan en bog. Den er en indføring i tarotkortenes symbolsprog og slår til lyd for, at alle kan lære at tyde det. Det kræver ifølge forfatteren hverken magi eller clairvoyante evner at få et personligt, meningsfuldt udbytte af tarot - for kortenes arketypiske billeder sætter gang i psykodynamikken og taler intuitivt til de mange niveauer af viden, vi har om os selv, - både de bevidste og de ubevidste. 

Sindets billeder
af Manna Hjelmsmark
Borgen Forlag - Udkom d. 11-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 128 sider

Sindets billeder er et fascinerende vidnesbyrd om, at personligheden indeholder dybere lag, som bærer en forbløffende viden. Bogen indeholder en række indre rejser, der strækker sig over et år. Manna Hjelmsmark mistede sin mand efter et mangeårigt og særdeles lykkeligt ægteskab. Kort tid efter begyndte hun - med undren og skepsis - at opleve en indre verden, som hun selv kunne "åbne og slukke for" svarende til den som shamaner, mystikere og mennesker, der arbejder med andre bevidsthedstilstande har beskrevet. Oplevelserne er nedfældet i ord og billeder - farveakvareller - og har tjent som en bearbejdning af den overvældende sorg forfatteren følte og ikke var is tand til at udtrykke. Sindets billeder er interessant for alle, der arbejder med psyke og bevidsthed, personligt som professionelt og kan være en hjælp og støtte til andre i lignende situationer. 

Skab ægte fred
af Thick Nhat Hanh
Borgen Forlag - Udkom d. 08-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 182 sider

Alle ønsker dybest set fred, men alligevel meldes der om stigende vold. I skab ægte fred opfordrer Thich Nhat Hanh os til at begynde med os selv, for vi kan kun forvandle verden ved at forvandle os selv. Vil vi volden til livs, må vi udvise medfølelse og forståelse. Vi må lytte til hinanden og arbejde med at acceptere smerten og fortvivlelsen frem for at fornægte eller lade os overvælde af disse følelser, da det kun skaber sygdom og mismod. Thich Nhat Hanh viser i en blanding af visionær indsigt, inspirerende historier om sat skabe fred og meditationsmetoder, hvordan vi i vores hverdag kan praktisere fred, både i forhold til det, vi modtager, og det, vi giver videre i børne opdragelse, i omgangen med familie, venner og kolleger - hvordan vi kan skabe fredfyldt modvægt til volden. 

Den lille bog om håb
af Paul Wilson
Borgen Forlag - Udkom d. 05-11-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 49 kr. - 160 sider

Er du stresset, håber du på en roligere tilværelse. Er du syg og værkbrudden, håber du på helbredelse. Er du single, håber du på at møde den rigtige. Er du træt af dit job, håber du på et nyt. Håbet er det bærende for det at være menneske. Det er trangen til at se lyset forude og evnen til at gå efter målet. Håbet er det, der giver kræfter til at fortsætte, når alt ser mørkest ud. Håbet er det, der holder os i live. Den lille bog om håb fortæller med enkle sætninger, hvordan vi kan bruge mange forskellige strategier, ikke blot til at danne os forhåbninger, men også til, hvordan vi får vore håb til at gå i opfyldelse, så vi får det bedre med os selv, vore omgivelser og vor tilværelse. 

E-nummerbogen
af Orla Zinck og Torben Hallas-Møller
Aschehoug Forlag - Udkom d. 29-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 304 sider

Der er langt flere tilsætningsstoffer i vores mad, end vi drømmer om. Og de er alle steder - fra læbestift over vingummibamser til hakket kød. E-nummerbogen er uundværlig, når man snakker E-numre og varedeklaration. Her kan man nemlig slå op og læse helt præcist, hvad det er for stoffer der bruges i maden, og man kan se hvilke man bør undgå - både når det handler om kvalitet, politik, allergi, etik og moral. Tilsætningsstoffer - de såkaldte E-numre - har altid være omdiskuterede. Og ikke uden grund. Stofferne kan anvendes fornuftigt til de teknologiske formål, de er beregnet til. Men de kan også bruges ufornuftigt til at manipulere med vores fødevarer. Den stigende industrialisering af fødevareproduktionen betyder, at der hele tiden kommer flere  fødevarer med flere tilsætningsstoffer. Og selvom der i dag er mange restriktioner på, hvad man må og ikke må putte i maden, så giver også de tilladte stoffer anledning til anfald hos allergikere. Men det kan være næsten umuligt at finde kilden til allergien. Og her er denne nye reviderede udgave af E-nummerbogen god at have ved hånden.  

Grænseløs kærlighed....
af Ed & Deb Shapiro
Aschehoug Forlag - Udkom d. 25-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 287 sider

"....fokuserer på behovet for større medfølelse og åbenhjertelighed i verden. I en tid hvor vi bliver stadig mere afhængige af hinanden, samtidig med at fremtiden synes usikker, er dette uundværligt". Hans Hellighed Dalai Lama om Grænseløs Kærlighed. Dette er en bog om kærlighed, men en form for kærlighed, som rækker ud over romantisk kærlighed. Den handler om kærlighed uden forbehold og hvad det vil sige at turde leve med et åbent hjerte. Inspirationen kommer fra buddhisme, yoga og meditation, og bogen viser, hvordan det er muligt at gøre Østens gamle visdom til en del af en moderne, travl hverdag. 

Stresshåndtering i sundhedssektoren
af Lisbeth Ødum
Aschehoug Forlag - Udkom d. 15-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 200 sider

Ny bog sætter fokus på de faktorer, der kan fremkalde stress, så ansatte kan blive bedre rustet til at håndtere og imødekomme de forskellige årsager hertil. Ansatte i sundhedssektoren er særligt udsatte i forhold til stress. De løber ofte umanerligt hurtigt, og størstedelen har et arbejde, der stiller krav til både den fysiske og mentale ydeevne, Og ikke nok med det, så er der som oftest en masse krav til dem, om at de - ved siden af de fysiske to tidsmæssige rammer - skal være i stand til at rumme og håndtere andre menneskers lidelser og eventuelle død - og stadig fungere effektivt. Så der er ikke noget, at sige til ,at man ofte hører om et stresset sundhedspersonale og om de til tider alvorlige fejl og frustrationer, der opstår som følge af de hektiske og stressede arbejdsforhold. Stresshåndtering I Sundhedssektoren er relevant for alle, der arbejder i sundhedssektoren samt il undervisning af kommende sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, plejehjemspersonale og andre lignende områder. Bogen afdækker via interviews med ansatte på Hjørring Sygehus - en typisk arbejdsplads inden for sundhedssektoren - hvordan både ydre og indre faktorer kan øge stressniveauet hos sundhedspersonalet og i visse tilfælde føre til udbrændthed. Den angiver en lang række stress-nedsættende tiltag, der har vist sig at være effektive redskaber for den enkelte ansatte, men fokuserer også på de aspekter som lederen af arbejdspladsen skal være opmærksom på, for at få arbejdspladsen til at fungere mest optimalt - med mindst mulig stress for alle.

Sjælens bevidsthed
af Gary Zukav og Linda Francis
Borgen Forlag - Udkom d. 27-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 207 sider

Hvert øjeblik i livet må vi beslutte, om vi vil fortsætte de gamle begrænsende livsmønstre eller i stedet vælge at eksperimentere med det frihedsskabende potentiale, vi indeholder. Sjælens Bevidsthed beskæftiger sig med alle de valg, vi foretager hver eneste dag i store og små spørgsmål, f.eks. på jobbet, i parforholdet, i børneopdragelsen eller andre forhold i dagligdagen, som man må tage ansvaret for. Sjælens bevidsthed viser, at blandt de mange valg, vi har i enhver situation, er der kun ét, der er det optimale - nemlig det valg, der skaber harmoni, samarbejde, fællesskab eller ærbødighed for livet. Når man foretager det valg, får man friheden til at eksperimentere med sit liv, se hvad der virker og ikke virker for en, lære at ændre sig i stedet for at give andre skylden, åbne sit hjerte og udvikle autentisk styrke. 

1001 måder at slappe af på
af Mike Georg
Borgen Forlag - Udkom d. 07-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 384 sider

Idéer til at få startet dagen - og få afsluttet den på en god måde. Idéer til at håndtere stress og følelser, foretage positive forandringer, finde kreativiteten, tænke positivt.

Sandt Liv i Gud
af Vassula Rydén
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 01-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 368 sider

Sand Liv i Gud er skrevet af den græske kvinde Vassula Rydén. Hun er kunstner, hustru, mor, tennismester, model - og noget så usædvanligt som moderne budbringer af guddommelige budskaber. I bogen videreformidler Vassula Rydén de ord hun gennem tiden har fået fra Gud. Gennem de sidste mange år har forfatteren modtage ekstraordinære budskaber fra Kristus og hun har indtil videre nedskrevet mere en 110 notesbøger med disse, hvoraf Sandt Liv i Gud indeholder de første 16 notesbøger. Budskaberne har berørt mennesker verden over. Både teologer, biskopper, præster og bibelkyndige tror på, at hendes budskaber virkelig er autentiske; at Gud gennem hende henvender sig til enhver af os - uanset vores overbevisning. Sandt Liv i Gud er efterfølgeren til Vassula Rydéns bog Men engel Daniel, der udkom på dansk i 2003. Begge bøger kan ses som led i den stigende interesse der er for religion herhjemme og i den vestlige verden generelt.

HQ - Det menneskelige helhedssyn
af Sanna og Martin Ehdin
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 01-10-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 203 sider

Midt i et højteknologisk samfund med masser af hjælpemidler, der gør at vi som aldrig før burde være i stand til at læne os tilbage og nyde frugterne af den menneskelige intelligens, udviser både mennesker, samfund og miljø alligevel tegn på, at det ikke går helt godt. Livsstilssygdomme som sukkersyge, og fedme er i vækst, og vi er stressede som aldrig før. Vi bruger kunstgødning og sprøjtegifte selv om det er skadeligt og har vidtrækkende konsekvenser for både jord og mennesker. Alle er vi klar over, at der skal gøres noget, men hvad, af hvem, hvor og hvordan? Det er, hvad Sanna og Martin Ehdin beskæftiger sig med i HQ - Det Menneskelige Helhedssyn. Deres udgangspunkt er, at det ikke nytter noget, at vi bevidstlæsts fortsætter med de samme velkendte løsningsmetoder. Kun ved at vi alle - og ikke mindst beslutningstagere - vælger at tænke i helhedsorienterede løsninger - en HQ-tænkning - kan vi undgå at mennesker, samfundet og miljøet kommer i klemme.

Stemmens kraft
af Lisbeth Hultmann
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 10-09-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 179 kr. - 128 sider

Hvad kan du fortælle om mig ud fra min stemme? Og hvilken stemmetype er jeg? Det er det spørgsmål Lisbeth Hultmann, operasanger og bevægelsespædagog, har fået flest gange i sin karriere. For vi ved det godt alle sammen. Stemmen afslører, hvem vi er. Og det ved vi også godt når vi f.eks. lytter til politikere, der forsøger at sælge os et budskab. Både bevidst og ubevidst stiller vi vores sanser ind på, om personen er troværdig eller ej, ikke mindst ved at høre på stemmen. Stemmen er katalysator for følelserne - og fra fødslen er vi trænet i at høre efter de nuancerede budskaber, den bærer med sig. Bogen skitsere de mest almindelige stemmetyper - fra "lillepigen" over "rømmeren" til "ulven". 20 typer i alt. De typer er en blanding af en medfødt stemme og en tillært adfærd og hver type dækker over psykologiske mønstre, der kan gå meget dybt. samtidig dækker stemmerne også over de forskellige psykologiske strategier folk - som oftest ubevidst - har lagt for at få sine ønsker og sin vilje igennem. Stemmens kraft er en udvidet og nyredigeret udgave og henvender sig til alle - lige fra skuespillere, politikere, journalister, ledere, sangere, undervisere til behandlere af personer, der blot ønsker at arbejde med sit udtryk i en selvudviklingsproces. Stemmen er nemlig et så centralt udtryk for vores følelser, at der ikke kan undgå at bliver sat en proces i gang og dermed er det at arbejde med sin stemme et godt sted at starte med at lære sig selv bedre at kende.

Cykeltræning
af Oliver Roberts
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 09-09-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 129 kr. - 96 sider

Cykling aer alle tiders måde at komme i form på. Hvis man vælger sin rute med omtanke, kan man lægge oplevelsen af smukke landskaber til fornøjelsen. Bogen forklarer, hvordan man bruger sin cykel til at opnå en god kondition og bevare den. Her findes oplysninger, der skal bruges for at grænse uden risiko, og forfatteren fører en sikkert gennem alle træningens faser ved hjælp af niveauinddelte træningsprogrammer, der er skræddersyede til at opbygge konditionen i ens eget tempo. Bogen giver retningslinier, der hjælper med at finde det helt rigtige træningsniveau og jævnligt måle præstationerne og fremskridt hele vejen igennem programmet. Med detaljerede råd om kost, motivation, beklædning, udstyr, helbred og sikkerhed er dette en guide til, hvordan man kommer i god form på en sjov og hyggelig måde.

Jeg kan!
af Louise L. Hay
Borgen Forlag - Udkom d. 31-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 139 kr. - 114 sider

Lær at bruge dine tanker og overbevisninger til at skabe et mere opmuntrende og tilfredsstillende liv. Vi har hver især udstrakt indflydelse på det, der foregår i vores liv og vi kan alle sige til os selv: "Jeg kan gøre noget ved det". Vi kan, ved at bruge en række enkel positive bekræftelser, forandre vores liv. Ved hjælp af bekræftelser kan vi slippe fortidens spøgelser og finde tilbage til den oprindelige tillid til os selv og til vores omgivelser og derigennem påvirke ethvert område i livet, vi er utilfredse med. Jeg Kan! indeholder tekster og bekræftelser om Sundhed, Tilgivelse, Velstand, Kreativitet, Parforhold/kærlighed, Succes på jobbet, Selvværd, At leve uden stress. Louise L. Hay er kendt verden over, som et levende bevis på at bekræftelser kan forvandle liv og at det nytter, selv at gøre noget. Jeg Kan! er en lettilgængelig bog for enhver, der ønsker større selvværd, bedre helbred, tilfredshed med deres arbejde og økonomisk overskud.

Stress
af Kirsten Nørgaard-Pedersen
Aschehoug Egmont Forlag - Udkom d. 31-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 160 sider

Stress er blevet en del af den moderne hverdag. mange mennesker føler sig presset på arbejdspladsen og har svært ved at få arbejds- og privatliv til at hænge sammen, og antallet af sygedage på grund af stressrelaterede lidelser er højt. Men stress i mindre og kortvarige doser kan være positivt og netop det, som får en til at yde den maksimale indsats. Det er muligt at reducere negativt stress. Stress- den moderne udfordring giver en mængde gode bud på hvordan. Gennem tre dele, der behandler viden om, erfaringer med og forebyggelse og håndtering af stress, giver forfatteren, cand.mag. og jobkonsulent Kirsten Nørgaard-Pedersen, læseren en mængde gode råd, som er indsamlet  hos en bred vifte af fagfolk. Fagfolk, der til daglig arbejder med stresshåndtering, og som her deler ud af deres viden og erfaringer. Dyrekøbte erfaringer og gode råd er der også fra en håndfuld personer, som i åbenhjertige interviews fortæller om at gå ned med stress, men også om at komme ovenpå igen. 

Ryd op i dit liv
af Werner Tiki Küstenmacher med Lothar J. Seiwert
Borgen Forlag - Udkom d. 31-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 318 sider

Har du stakke af papirer, der ikke er sorteret - hjemme eller på arbejdet? Har du bunker af tøj og skabe med ting, du aldrig  bruger ? Savner du overblik over din økonomi ? Er du ofte i tidnød ? Synes du, du egentlig burde leve sundere ? Har du uorden i dine relationer til andre mennesker ? Kan du nikke bekræftende til bare ét af ovenstående spørgsmål, er Ryd op i dit liv bogen for dig. Med stor klarhed og systematik bliver du guidet gennem en syvtrins pyramide med masser af konkrete forslag og metoder, der kan hjælpe dig til at skabe overblik, orden og ro i dine omgivelser, dine forhold til andre mennesker og dig selv. Når du først får ryddet op i dit livs små rodekasser, er der ingen grænser for, hvor meget energi du får forærende og hvor mange nye muligheder, der dukker op - prøv det.

Det passionerede ægteskab
af David Sshnarch
Borgen Forlag - Udkom d. 30-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 429 kr. - 512 sider

KAt holde sex, kærlighed og intimitet i live i parforholdet. Det passionerede ægteskab er blevet en moderne klassiker i USA og er David Schnarchs første bog på dansk. Den gør op med en række myter. En af de vigtige er, at vi forveksler ungdommens seksuelle formåen med kvalitet. Det passionerede ægteskab viser, hvordan moden selvforståelse og ægte intimitet med et andet menneske er forudsætningen for tilfredsstilende sex. Et passioneret ægteskab kan blive en smeltedigel for personlig udvikling, integritet og følelsesmæssig rigdom. Konflikter om sex er ikke alene uundgåelige i ægteskabet - de er vigtige. Begge parters seksuelle modningsproces står på spil. Kunsten er at vokse ind i ægteskabet samtidigt med, at man udvikler sig både erotisk og personlighedsmæssigt. Gennem en række cases og forklarende afsnit belyser David Schnarch grundbegreberne differentiering og følelsesmæssig fusion. Differentiering betyder, at man kan holde fast i sig selv i et intenst følelsesmæssigt parforhold. Ofte begår man den fejl at tro, at et tæt forhold forudsætter, at man fusionerer og opgiver sin integritet. Hvis begge parter selv tager hånd om deres følelser, styrker de både deres tilknytning til hinanden og deres selvstændighed. Differentiering er nøglen til ikke at bære nag, hurtigt at komme sig efter skænderier, at tåle intens intimitet og bevare sine prioriteringer midt i dagligdagen.

Moderskab - lederskab
af Winnie Haarløv og Emilia van Hauen
Borgen Forlag - Udkom d. 24-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 212 sider

Kære moderne kvinder og mødre, hold op med at brokke jer og stresse rundt! Stands op og se på jer selv - I holder magten og mulighederne for det gode liv for jer selv og børnene i jeres hule hånd - så lær at bruge dem!  Det er med få ord budskabet i Winnie Haarløv og Emilia van Hauens nye bog. Med psykologisk og sociologisk analyseevne og ikke mindste befriende ærlighed i beskrivelserne af egne erfaringer, sejre og nederlag professionelt og privat beskriver forfatterne udfordringerne i den moderne mor-rolle fra en ny vinkel: En god mor er også en god leder og coach. Selv om det sker ud fra de bedste intentioner, bliver nutidens børn ofte ladt i stikken som små direktører i deres eget og familiens liv med alt for stort ansvar, alt for mange valg, alenlange forklaringer og konflikter. Moderskab-Lederskab opfordrer med mange eksempler og ideer til at tage skeen i den anden hånd: Børn har brug for voksne, der påtager sig ansvar og lederskab. Voksne, der kan træffe bevidste valg og fravalg. Voksne, som kan videregive værdier og tør gå forreset og vise vej, og der gradvist i forståelse og respekt for barnet kan guide det i selv at påtage sig føringen og ansvaret for sit eget liv.

Nummer to
af Nanna Bernth
Aschehoug Dansk Forlag - Udkom d. 24-08-2004. ISBN: 87-11-26089-0
Vejl. pris 199 kr. - 203 sider

Ni stedmødre fortæller. I dagens Danmark lever mange voksne sammen med børn, som de ikke er biologiske forældre til. I Nummer To er det stedmødrene - eller pap-, bonus-, låne- eller halvmødrene - der har fået orden. Bogen er bygget op omkring interviews med ni kvinder, som alle lever sammen med mænd, der har børn fra tidligere forhold. Børn, som kvinderne altid vil være nummer to for, fordi børnene allerede har en biologisk mor. Bogens kvinder fortæller åbenhjertigt om bl.a. forholdet til børnene og deres mor, om jul, fødselsdage, svigermødre og alt det andet, som kan skabe sammenstød i de nye familier. Og om hvordan de navigerer uden om de værste problemer. Der er glæder og frustrationer, lykke og vrede overalt, men også en overbevisning om, at det skal gå. For alles skyld. Trods nutidens mange familier med dine og mine børn er det stadig tabubelagt, at det kan være svært at få det sammenbragte familieliv til at fungere gnidningsløst.

Fordelen ved at være indadvendt
af Marti Olsen Laney
Borgen Forlag - Udkom d. 24-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 289 kr. - 323 sider

Nærvær er en form for intelligens, der opstår, når vi får lejlighed til at være stille og være som vi er. Det er en intelligens, der findes overalt, i alle kulturer, uafhængig af biologi og uddannelse - en form for hjertets intelligens, der søger mod harmoni og godhed. Catherine Ingram kalder den vågen opmærksomhed. Vågen opmærksomhed har syv kvaliteter: stilhed, følsomhed, kropslighed, ægthed, skelneevne, glæde og undren. Når vi giver slip på fortidens historier og forestillingerne om fremtiden og lever med vågen opmærksomhed, udvikler vi disse syv kvaliteter og kan leve i accept af nuet, uanset hvad det måtte indeholde. De syv kvaliteter er en del af vores egen medfødte visdom og diner vi frem til dem, giver de os bedre vejledning end nogen filosofi nogensinde har kunnet. Catherne Ingram beskrives af flere som Eckhart Tolles feminine modstykke. 

Nærvær
af Catherine Ingram
Borgen Forlag - Udkom d. 24-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 187 sider

Nærvær er en form for intelligens, der opstår, når vi får lejlighed til at være stille og være som vi er. Det er en intelligens, der findes overalt, i alle kulturer, uafhængig af biologi og uddannelse - en form for hjertets intelligens, der søger mod harmoni og godhed. Catherine Ingram kalder den vågen opmærksomhed. Vågen opmærksomhed har syv kvaliteter: stilhed, følsomhed, kropslighed, ægthed, skelneevne, glæde og undren. Når vi giver slip på fortidens historier og forestillingerne om fremtiden og lever med vågen opmærksomhed, udvikler vi disse syv kvaliteter og kan leve i accept af nuet, uanset hvad det måtte indeholde. De syv kvaliteter er en del af vores egen medfødte visdom og diner vi frem til dem, giver de os bedre vejledning end nogen filosofi nogensinde har kunnet. Catherne Ingram beskrives af flere som Eckhart Tolles feminine modstykke. 

Jagten på den elvte indsigt
af James Redfield
Borgen Forlag - Valbygård-serien Udkom d. 12-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 233 sider

I Tibets fjerne sneklædte bjergegne ligger samfundet Shambhala. Her findes viden, der i århundreder er blevet holdt hemmelig - og en indsigt, som kan få dybtgående indflydelse på, hvordan vi her især lever vores liv. Rejsen mod Shambhala begynder med et barns ord og visionerne af en gammel ven. Disse vage hints og en kraftfuld synkronicitet fører fortælleren og læseren til Kathmandu, Nepal og videre til Lhasa i Tibet. I et stormfuldt snelandskab med barske bjerge lever den tibetanske sekt, som beskytter de ældgamle, mystiske legender - mundtligt overleverede instruktioner, som beskriver de indre forandringer, der skal til, før vi kan nå frem til Shambhala. På vejen indvies vi bl.a. i bønnens potentiale, som nu også videnskaben anerkender har indflydelse på konkrete fysiske hændelser. Bogen giver dig indsigt til at kanalisere dine tanker og ønsker ind i en dynamisk kraft, som vil hjælpe dig til at befri dit eget liv, forbedre andres og aktivt forandre verden.

Den tiende indsigt
af James Redfield
Borgen Forlag - Valbygård-serien Udkom d. 12-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 208 sider

Charlene, veninden, der først fik færten af manuskriptet i Perus regnskove, er pludselig forsvundet i en forunderlig dal i Appalacherne i Nordamerika. Og det er her hovedpersonen påbegynder jagten på Den Tiende Indsigt. På sin vej mod målet må han endnu en gang genem forskellige forhindringer, møder og hændelser. Herved erfarer han intuitionens fulde omfang, såsom visioner af andre dimensioner, erindringer om tidligere liv, fødslen og - ikke mindst - efterlivets dimension, de indeholder fuldkommen kærlighed og viden om menneskehedens skæbne. Tilbage i den forunderlige dal oplever han menneskets frygt for, at fremtiden vil true jordens spirituelle genfødsel. Og i kampen mod frygten er våbnene at følge sin intuition, udnytte synkroniciteten og bruge visualiseringens kraft.

Sindets energi
af Betty Shine
Borgen Forlag - Valbygård-serien Udkom d. 12-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 253 sider

Betty Shine var en bemærkelsesværdig kvinde. Hendes clairvoyante evner til at diagnosticere sygdomme, hendes healende kraft og sans for sindets energi gjorde hende til Englands healer nr. 1. I Sindets Energi fortæller hun sin egen historie og udvikling som medium, healer og clairvoyant. Vi hører, hvordan hun blev klar over sine særlige evner, og hvordan hun blev i stand til at hjælpe andre med dem. At læse Betty Shine er som at få en ny ven. Hendes jordbundne, varme og humoristiske fortælleglæde delagtiggør os i en fascinerende og grænsebrydende verden af muligheder,  og hun anskueliggør på meget inspirerende vis, hvilke kræfter og energier vi som mennesker er i besiddelse af.

Tænk hvis det var dig
af Charlotte Strandgaard
Borgen Forlag  Udkom d. 12-08-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 253 sider

Mobning skal stoppes af skolen. Stærke lærere og godt lederskab skal stoppe mobning, fastslår ny bog, hvor mobbeofre fortæller om brutal fysisk og psykisk vold i skolen. I Tænk Hvis Det Var Dig beretter 21 børn og unge og en enkelt voksen om den mobning, der gjorde deres skolegang til et helvede. Mobningen spænder fra systematisk mishandling, voldelige overfald, grove ydmygelser og chikane til social isolation og ondskabsfulde øgenavne. En pige blev sået af mobberne, så hun fik hjernerystelse. De skubbede hende gentagne gange ned ad trapperne, så hun forstuvede fødderne og brækkede fingrene på hende. Endeløse tæv, græs stoppet i alle kropsåbninger for derefter at blive tisset på knækkede en dreng, så han til sidst ikke så anden udvej end at sælge sin lillebror til bøllebank for selv at undgå volden. For nogle stod mareridtene på i 10-12 år. Alle kan de fortælle om svigt fra lærere, der så den anden vej, intet gjorde for at stoppe mobningen eller direkte tog mobbernes parti. Fælles for de 21 skæbner er den årelange, smertefuld nedbrydning af selvtilliden, følelse af skyld og skam, ensomhed, mavesmerter, kvalme og angstanfald.

Neo Feng Shui
af Sagar
Aschehoug Egmont Forlag  Udkom d. 29-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 160 sider

Neo Feng Shui er tilpasset det moderne menneske i det 21. århundrede og handler om, hvordan de fysiske omgivelser påvirker vores psyke - og dermed vores liv. Neo Feng Shui er moderne og logisk boligindretnning, når overtro, kinesisk kultur og fortolkninger er skrællet væk. Så denne bog handler ikke om at stille en pengefrø i det rigtige hjørne eller placere tunge sten i haven. Den fortæller med udgangspunkt i moderne menneskers behov, hvordan man ved at ændre sin boligs farver og indretning og bruge de fem elementer sammen med Bagua kortet, kan skabe energi, fornyelse og fremdrift. For først når din bolig er i harmoni, kan du få den velvære og det overskud, der er nødvendigt for at skabe fornyelse og trivsel i dit liv. Sagar er Neo Feng Shui mester. Hun har sammen med sin kollega Sukul udviklet Neo Feng Shui - et nyt koncept der forener læren om de fem elementer: jord, ild, træ, vand og metal med baguakortet og almindelig psykologisk fornuft. 

Hvert sekund tæller
af Lance Armstrong
Borgen Forlag  Udkom d. 29-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 236 sider

Lance Armstrong er igen favorit til at vinde Tour de France. Hvis han også i år løber med sejren, er det første gang, en cykelrytter vinder det prestigefyldte løb seks gange. Umenneskeligt, mener mange, og Lance Armstrong er også blevet anklaget for doping, men en kriminalefterforskning har ikke fundet beviser for beskyldningerne imod ham. I sin nye bog Hvert Sekund Tæller beretter den fembobbelte vinder af Tour de France om sjrene, doping-mistankerne, konkurrencen med Jan Ullrich, om at tabe, om livsfarlige styrt, hvor han én gang brækkede halsen, og han indrømmer de fejl, han har begået som professionel cykelrytter. Men i lige så høj grad handler bogen om Armstrongs liv som kræftoverlever, hans støttearbejde for kampen mod kræft, rollen som far for børnene Luke, Grace og Isabelle og bruddet med konen Kik. Om muligheden for en sjette Tour de France-sejr siger Armstrong selv: "Folk spørger mig hele tiden om rekorden, men jeg er overtroisk, og jeg ved for meget om løbet - om de uheld, der kan ske, og hvordan kroppen kan bryde sammen - til at sige, at jeg vil klare det. De store mestre vil fortælle dig, at den femte Tour var hård og at en sjette var umulig.

At være menneske
af J. Krishnamurti
Aschehoug Egmont  Udkom d. 25-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 256 sider

At være menneske præsenterer kernen i J Krishnamurti budskab, at: "Sandheden er et land uden veje". Vi er alle tvunget til at finde vores egen retning her i livet, for kun i den nøgne oplevelse af livet, som det er kan vi finde dets essens. Ud fra denne opfattelse taler Krishnamurti i denne bog om at lytte, om sandhed, og hvad der forhindrer os i at finde den, om at se livet, som det er, og om, hvordan andre mennesker kan være et spejl for den, der vil være sig selv at kende, om tankens begrænsning og om frihed fra at være slave af fortiden - og ikke mindst af sit eget sind. J Krishnamurti var en af det 20. århundrets betydeligste spirituelle og filosofiske personligheder. Gennem et langt liv, og helt usvækket gennem alle årene udøvede han den mest radikale kritik af enhver form for politisk, ideologisk eller religiøs institution eller samfundsorden. Om det så var ordet orden, gav han det ny mening. For ham var den orden vi forsøger at skabe gennem vores sædvanlige tænkning og som giver sig udsalg i forskellige normer for samfundet, fundamentalt set uorden. 

Sæt dit hjerte i brand
af Raphael Cushnir
Aschehoug Egmont  Udkom d. 18-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 288 sider

Endnu er bog om kærlighed? Ja, men den handler ikke om den romantiske, erotiske, platoniske eller familie- og vennekærlighed. Den handler om en kærlighed, som eksisterer forud for og adskilt fra alle specifikke udtryksformer. Og så handler den om, hvordan vores overvældende trang til kærligheden ironisk nok ofte får os til at lukke øjnene helt for dens totale nærvær. Men ifølge Raphael Cushnir er kærligheden her, altid og uden hensyn til vores situation og omstændigheder. I bogen konfronterer han os med de ting, der sædvanligvis afskærer os mennesker fra at være fuldt ud til stede i livet og giver syv invitationer til at åbne øjnene for kærlighedens nærvær. Det drejer sig om: Mærk alting - Stil spørgsmål til det hele - Lad være med at modsætte dig noget - Lev som om du er døende - Lev som du drømmer - Elsk som du danser - Udvid din bevidsthed (din verden).

Elskede Rosa
af Irma Lauridsen
Forlaget Vanessa  Udkom d. 18-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 275 kr. - 327 sider

Irma Lauridsen har skrevet en roman om pigen Rosa, der som 14-årig forsvinder sporløst. Eftersøgningen giver intet resultat, og Rosas far, Poul, begynder at opløses som menneske, mens moren, Nina, bliver mere harmonisk end nogensinde. Er Rosa død eller levende? Dette er historien om en fars kærlighed til sin datter, et naturbarn, der ikke kan tilpasse sig vort samfunds normer. En kærlighed af en styrke, han ikke tør røbe for nogen. Rosa går sine egne veje fra første dag i livet, hvilket får Nina til at tage afstand fra hende og holde sig til den ældste datter, Marta. Rosa opholder sig i skoven, hvor hun samler vilde blomster og gør døde dyr levende. Hendes utrolige påfund driver de tjekkede omgivelser til vanvid, og man føler en tikkende bombe under familien. Efter en skov-ferie med sin far, kan Rosa ikke mere bo i huset og flytter udenfor i et telt. Hun er et musikalsk talent, men klaveret er forbeholdt Marta. Efterhånden føler både Rosa og Poul sig hjemløse i livet. Som 14-årig forelsker Rosa sig i en voksen mand. Da kokser livet for hende, hun spærres inde og knækkes. Det starter et jordskred, som ender i kaos da Rosa forsvinder. Nina arbejder på, at Poul glemmer Rosa og kun elsker sin kone. Men en dag finder Poul Rosas dagbog. Og livet gemmer en grum overraskelse til dem alle. Bogen stiller spørgsmål ved vores måde at leve på og er en historie om afmagt – og om kærligheden, når den skærer lige igennem.

Aldrig mere vægtproblemer
af Dr. Phil McGraw
Borgen Forlag  Udkom d. 18-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299 kr. - 352 sider

Hvem har ikke prøvet at tabe sig for derefter at tage det hele på igen? Sådan behøver det ikke at gå. Vil du tabe dig varigt, må du ifølge Phillip McGraw først og fremmest se på dine tanke- og adfærdsmønstre. Du må tage en beslutning om at ville have kontrol over dit liv og dermed din vægt. Du må lave om på det, der ikke fungerer i dit liv. Det handler ikke kun om, hvad du spiser, men også om, hvorfor du spiser, hvor du spiser, hvornår du spiser og hvordan du spiser. Det handler om at ændre din livsstil, så sundhed, velvære og selvrespekt sættes i højsædet. Derved kan du opnå et varigt vægttab, fordi du har fået kontrol over alle de faktorer, der indvirker på din vægt. Phillip McCraw gennemgår de syv nøgler til et varigt vægttab og understreget vigtigheden af, at du ikke springer en eneste over. Han tager fat i dine fastlåste tankemønstre og opfordrer dig til nytænkning på ethvert område, samtidig med at han giver konkrete råd om, hvordan du køber ind, hvad du skal undgå at have i huset, hvilke fødevarer der er meget næringsholdige etc. Han støtter dig i at tænke anderledes end før om dig selv, og hjælper dig til at styrke dit selvværd og få et bedre, sundere og mere tilfredsstillende liv.

Ny forskning i lykke
af Martin Seligman
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 14-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 344 sider

Ny forskning i psykologi sætter fokus på, hvad der skaber mennesket positive følelser som glæde, kærlighed og lykke. Lykkens Psykologi tager et modsat udgangspunkt. Martin Seligman undrer sig nemlig over, hvordan vi i kampen for det lykkelige liv har glemt at beskæftige os med positive følelser, personlige styrker og fortrin. Seligman flytter opmærksomheden fra sindets problematiske sider og sætter i stedet fokus på dets mest fundamentale styrker og hvordan vi kan bruge dem dagligt i arbejde, kærlighed, leg og opdragelse. Dermed giver han et anderledes bud på, hvordan psykologien kan hjælpe til med at styrke mennesker og give dem flere følelsesmæssige ressourcer til at håndtere livet og dermed få  det vigtige personlige overskud, der er grundlæggende for al følelse af mening og lykke.

I harmoni med kroppen
af Astrid Longhurst
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 14-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 292 sider

Mange hader deres krop i sådan en grad, at det afholder dem fra at gøre de ting, de ønskede sig: "Nej, jeg vil ikke gå til det kursus - de andre synes jeg er for tyk" eller "nej, jeg vil ikke invitere ham ud: min næse er for stor og mine bryster for små - han vil aldrig kigge i min retning". Dette er to ganske typiske eksempler på, hvordan typisk kvinder får sat en stor og effektiv bremse på deres livsudfoldelse. Deres ensidigt negative billede af deres krop handlingslammer dem - og ganske ofte er det et fuldstændigt fordrejet og urealistisk billede, de har af sig selv. Astrid Longhurst - selv størrelse 46 - befandt sig i denne selvnedsablende virkelighed - indtil hun en dag sagdes top. Det gik op for hende, at hendes problemer ikke lå i hendes kropsstørrelse, men i hendes forhold til den. Og da hun først begyndte at acceptere og elske sig selv, blev hun gladere, mere fri og fik mere selvtillid. Hun lancerede begrebet: "Kropstillid: når man først når til at føle tillid til sin krop - og føle sig hjemme i den krop, man bor i hele livet, vil man i sidste ende også føle tillid til sig selv." Og det handler naturligvis ikke om lykkeligt at skulle acceptere helbredstruende tilstande, det handler om, at vi lever i en verden, hvor kampen på forhånd er tabt, hvis vi konstant måler os med mediernes bud på den perfekte kvinde. Det handler derimod om, at vi ikke selv står i vejen for at have den udstråling, der i sidste ene er den, der virker så appellerende på alle omkring. Meget er vundet, hvis vi forstår at skifte fokus - og mental kurs.

Om Gud
af Jonas Gardell
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 14-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299 kr. - 320 sider

I bogen Om Gud tager Jonas Gardell på en rejse i Guds spor. Hvem og hvad skaber vores billeder af Gud? Hvor mange skabelsesberetninger er der i bibelen? Hvordan kan Gud både være kærlig og blodtørstig? Det er bare nogle af de spørgsmål forfatteren forsøger at give svar på i denne bog om Gud og det guddommelige. Gardells rejse viser hvordan de ofte modstridende gudsbilleder som forskellige folkeslag og kulturer har haft i løbet af en periode på flere tusinde år kan genfindes i Bibelens forskellige tekster. Men de er udviklet på grundlag af forskellige forestillinger, forskellige behov, forskellige samfund og forskellige tidsaldre. Alle læsere kan tage med på rejsen. Om Gud er en bog for de troende og tvivlende; den kan både læses af den bibelkyndige og den der aldrig har åbnet en bibel.

Dit musikalske barn
af Inge Marstal
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 11-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 160 sider

Om betydningen af at stimulere barnets medfødte musikalitet. Det er efterhånden nærmest almen viden, at såvel fosteret som det helt spæde barn reagerer positivt på musik. Og i fagkredse, i børnehaver, folkeskoler og inden for specialpædagogikken, er man begyndt at se beviser på, at musik og rytmik også kan have stor betydning for børns evne til at koncentrere sig og tilegne sig nye færdigheder og ny viden. I Dit Musikalske Barn beskriver en af landets førende kapaciteter, professor i musikpædagogik Inge Marstal hvor stor betydning musik har - eller kan få - i børns udvikling, og hvordan forældre og pædagoger med musik og sang kan stimulere barnet på det følelsesmæssige, sociale, kreative, sproglige og motoriske område. Di t Musikalske Barn handler også om musikken i forhold til udvikling, opdragelse og dannelse. Ligesom Peter Bastians Ind I Musikken er det således en bog om meget andet og mere end musik. Læseren tages med på en rejse, hvor kulturhistorie, livsvisdom og musik pædagogik indgår side om side med indsigt i den nyeste intelligens- og hjerneforskning og aktuelle pædagogiske og samfundsmæssige problemstillinger.

South Beach kuren
af Dr. Arthur Agatston
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 10-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 312 sider

Dr. Agatstons ambition har først og fremmest været at udvikle en kur, der kunne forebygge hans patienternes alvorlige livsstilsbetingede helbredsproblemer, og belønningen i form af en slankere krop er en yderligere motivation og sidegevinst. South Beach Kuren gør op med de kostråd om fedtfattig og hulhydratrig kost, der i årevis er blevet talt for og kan ses som en sundere og mere afbalanceret videreudvikling af slankekure som fx Dr. Atkins. Principperne bag kuren, som der bliver gjort rede for i bogens første del, krydret med en række case stories fra Dr. Agastons praksis, er enkle og lette at følge: Det gælder om at få flere fibre, flere af de "langsomme" kulhydrater (efter det såkaldte GI-indeks) og flere sunde fedtstoffer. Ikke noget med at tælle kalorier, faste portionsstørrelser eller besværlige beregninger. Kuren er effektiv, men samtidig langsigtet. Den bygger ikke på afsavn og sult, men udmærker sig ved at foreslå sundere alternativer. Livsglæden behøver altså ikke at være på standby, mens man er på kur. Og også hvad motion angår, har Dr. Agaston en fornuftig, pragmatisk indstilling, der synes at harmonere godt med en dansk afslappet og ufanatisk holdning til sundhed, udseende og helse.

Sov godt og få det bedre
af Torbjörn Åkerstedt
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 08-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 169 kr. - 111 sider

Forbruget af sovemedicin i Danmark er alarmerende højt. På årsbasis udskrives der 3-400.000 recepter, og det skønnes at mellem 2-300.000 danskere er afhængig af de vanedannende benzodiazepin-midler. Et omfang, der har fået sundhedsministeren til at indskærpe over for de praktiserende læger, at forbruget af disse midler skal nedbringes markant. Mange mennesker kender således problemerne med for lidt eller for dårlig søvn. Som det beskrives i Sov Godt Og Få Det Bedre hænger stress og søvnproblemer ofte tæt sammen og kan blive en ond cirkel, der på længere sigt kan true helbredet alvorligt. Skønt søvn, som det fascinerende fremstilles af professor Torbjörn Åkerstedt i denne bog, er livsvigtig og en god nats søvn er en utrolig ressource, der kan gøre mennesket i stand til at klare de mest krævende udfordringer, ved de færreste nok om søvnens natur til at få brudt evt. negative søvnmønstre og få det bedre. Her formidles den nyeste viden om, hvad der sker i hjernen og i kroppen, når vi sover - og hvad der kan forstyrre en sund, naturlig søvn. Bogen gennemgår således alle de typiske søvnproblemer og giver praktiske råd til, hvordan man med enkle metoder kan forbedre sin søvn og dermed reducere sit stressniveau betydeligt. Særligt afsnit handler om søvnproblemer og løsningsstrategier i særligt belastende situationer, som f.eks. rejser med jetlag, overarbejde, uregelmæssige arbejdstider og natarbejde.

Gud har en drøm
af Desmond Tutu
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 07-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 136 sider

Med denne Martin Luther King inspirerede titel appellere ærkebiskop Desmond Tutu  til millioner af troende og søgende verden over. I Gud Har En Drøm påpeger Desmond Tutu, hvor vigtigt det er at kende betydningen af at have håb og drømme, når vi står ansigt til ansigt med de barske realiteter både på det personlige og på det globale plan - for det er på håb og drømme, man bygger en bedre fremtid; den fremtid, der gør Guds drøm for os til virkelighed. I Gud Har En Drøm hjælper Desmond Tutu kristne og andre troende med at kultivere den åndelige styrke, de behøver for at skabe en tilværelse, der er i overensstemmelse med personlige forventninger til livet og verden. Han indvier desuden læseren i stilhedens styrke og værdien ved at meditere og bede. Ærkebiskop Desmond Tutu har tidligere modtaget Nobels fredspris for sin aktive indsats på det humanitære område. Dette tankefulde og positive værk er ærkebiskoppens første bog til et bredere publikum. Den har rødder i hans egen erfaring med kærlighedens forvandlende kraft og er hans meget personlige og befriende budskab af lys i mørke tider. De moralsk budskaber bliver formidler i en personlig og humoristisk tone, der uden tvivl vil styrke læserens tro på de humane og  genrøse aspekter i tilværelsen.

Det overnaturlige
af Erwin Neutzsky-Wulff
Borgens Forlag Udkom d. 08-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 499 kr. - 708 sider

I 1985-86 udgav Erwin Neutzsky-Wulff de to bøger Okkultisme og Magi, som hurtigt blev udsolgt og siden har været vanskelige at opdrive. Med sin nye bog, Det Overnaturlige, efterkommer Erwin Neutzsky-Wulff både den opsamlede efterspørgsel og behovet for et nyskrevet standardværk om emnet. Det Overnaturlige er dels en gennemgang af den vestlige mystiske tradition og dels en indføring i moderne mysterieindvielser. Bogens grundlæggende opfattelse er, at det religiøse eller overnaturlige er en nødvendig del af den menneskelige verdensforklaring. I bogens første del argumenterer Erwin Neutzsky-Wulff for en anden virkelighedsopfattelse end den klassisk naturvidenskabelige, gennemgår den overnaturlige fænomenologi i den vestlige verdens mytologier, redegør for seksualitetens tilknytning til det religiøse og kortlægger den overnaturlige verden og dennes beboere. Efter en gennemgang af middelalderens gralsmystik, Dionysos- og Mithras-mysterierne, samt gnosticisme og renæssancemagi når Erwin Neutzsky-Wulff i bogens anden del frem til at indføre læseren i den moderne indvielses teori og praksis.

GI i praksis - det glykæmiske indeks
af Jennie Brand-Miller og Kaye Foster-Powell
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 01-06-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 240 sider

Bogen Det Glykæmiske Indeks - en moderne revolution, revolutionerede i sandhed vores opfattelse af mad med sin grundige dokumentation af det glykæmiske indeks ( forkortet GI ) Den har afsløret, at ikke alle kulhydrater er ens. Nogle optages meget langsommere i kroppen end andre og disse langsomt omsættelige kulhydrater har vist sig at have en forbløffende gavnlig virkning på helbredet: De giver længerevarende energi til kroppen, fremmer vægttab, bidrager til at give bedre kontrol med sukkersyge, mindsker risikoen for hjertesygdomme og forbedrer kroppens generelle sundhedstilstand. GI i praksis går et skridt videre end kulhydrater for at finde alle de nyeste oplysninger om kost og sundhed. Målet med Gi i Praksis er at udvide viften af sunde alternativer i kosten og levere alle de redskaber, der skal bruges til at omsætte den nyeste viden til praksis. Bogen indeholder 7-dages kostplaner, der passer til enhver alder og livsstil. Og de 50 fristende opskrifter præsenterer retter, der er lækre, afvekslende, spændende og lette at tilberede. GI i Praksis serverer de bedste og nyeste kostråd for os på en sølvbakke.

Kunsten at være kreativ
af Julia Cameron
Aschehoug Egmont Forlag Udkom d. 28-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 318 sider

Vi er alle sammen kunstnere - skriver forfatteren Julia Cameron i sin nye bog om kunsten at udforske og genvinde det kreative jeg. Kreativiteten findes i vores blod og er en gave, som er uadskillig fra vores menneskelighed. Det er en af de grundlæggende facts i Kunsten At Være Kreativ. Men alt for ofte fortæller vi os selv, at vores drømme er ligegyldige og umulige, og dermed fortrænger vi vores kreative natur - uvidende om vores kraft. At dyrke kunst er at dyrke elskov med livet, mener Julia Cameron. Og skridt for skridt afslører hun hemmelighederne ved kunsten at forløse, beskytte og udvikle de kreative kræfter, der findes i os alle. I Kunsten At Være Kreativ præsenterer Julia Cameron næste skridt i det kreativkursus, hun introducerede i sin internationale bestseller Kreativitet for lidt over ti år siden. Om du er spirende kunstner eller har mange kreative kilometer på bagen betyder intet for at få glæde af denne inspirations- og brugsbog om kunst og livskunst. Det eneste, der skal til, er pen, papir, et par solide sko og lysten til at gå på opdagelse i den gave kreativiteten er.

Et sprog for det kvindelige
af Neel Fasting
Borgen Forlag Udkom d. 26-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 236 sider

Mange kvinder er stressede og fortravlede og føler ikke, de har tid og mulighed for at ændre på det. Ivrige for at leve op til kravene på arbejdsmarkedet er kvinder blevet meget til at fungere ud fra den mandlige side. Det er effektivt, men det går også ud over kroppen, energien, nærværet og børnene. Kvinders biologi reagerer anderledes på stress end mændenes og stress-energien tærer på immunforsvaret. Eftertænksomhed, intuitionen og pausen er i lav kurs. Det billede medier og reklamer skaber af vinder inspirerer ikke til en værdig og kraftfuld accept af sig selv som kvinde. Kvinder har tabt kontakten til noget af det mest værdifulde og livgivende vi har: kontakten til en værdig, kraftfuld kvindelighed. Stærke kvinder sætter sig igennem i politik og opinion, men taler et sprog, som kvindefrigørelsen har lært os: et sprog for det mandlige. Et sprog for kvindeligheden sætter sig ikke igennem i hverken arbejdsliv eller ressourcefordelinger. Kilden og ressourcerne kan findes i genopdagelsen af det kvindelige på alle planer i ligeværdighed og god kontakt med mænd og det mandlige. Et Sprog For Det Kvindelige er en udforskning af, hvordan vi kan genfinde kvindeligheden og besvare spørgsmål som: Hvad er det kvindelige egentlig? Kan vi finde det, respektere, holde af og bruge det? Er det noget værd og har det er sprog? Hvordan kan vi bruge kvindelighedens ressourcer uden at miste vores tilkæmpede adgang til at fungere med vores mandlige side? Hvordan får vi vores mandligt prægede jeg til at svinge sammen med det kvindeliges væsen?

Løft Låget
af Poul Blak
Bogans Forlag Udkom d. 24-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 298 kr. - 228 sider

Virkeligheden - den kender vi da, gør vi ikke ? Du gør klogt i en gang imellem at kikke den efter i sømmene. Poul Blak mente også en gang at vide noget om virkeligheden. Kunne noget ses, var det "virkeligt" - var man død, så var man død ! Ånder - samtaler med de døde osv...vås! Poul Blak gør op med hvad virkeligheden er. Fortæl mig om din virkelighed - og jeg vil fortælle dig om min. For selvom vor kollektive virkelighed er den samme, så er vor subjektive virkelighed det ikke. Sig aldrig: Det passer ikke! Sig aldrig: Det tror jeg ikke! Sig aldrig: Kan du bevise det? For sådanne udsagn ender altid i kuldstået isolation. Og når det kommer til stykket: Kan du bevise din egen virkelighed? Al åndelig stræben begynder med, at den enkelte er åben over for de andres virkelighedsverdener: At vi lytter opmærksomt til den enkeltes fortælling. Og derefter lytter lige så opmærksomt til den store, kollektive bevidsthed - til universets sagte hvisken. Uanset hvad sandheden er, så er den i alt fald ikke et synspunkt. Poul Blak's store fortjeneste er, at han ikke nøjes med facit, mellemregningerne er med. Det er ikke "det overnaturlige" vi møder, kun en virkelighed der ikke passer til rammen.

Netværk på godt og ondt
af Klaus Kjøller
Borgen Forlag Udkom d. 24-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 280 sider

- Magtmisbrug for begyndere. "Kun genier og idioter overlever uden netværk", fastslår Klaus Kjøller i sin nye bog, hvor han gør op med troen på de officielle systemer. De, der forstår at opbygge og udnytte netværk, har langt bedre chancer end andre for at overleve i de officielle systemer, siger Kjøller og advarer om den høje pris, whistleblowers betaler, når de blæser til alarm i offentligheden om skandaløse interne forhold. "At røbe et uformelt netværks interne hemmeligheder kan ... føre til fyring og ødelagt karriere. Du kan stå som en sejrherre i offentligheden, men have betalt bl.a. ved at blive en paria ...i forhold til et netværk som er afgørende for dit erhverv ... Du har jo brudt hemmelighedens grundlov én gang, og - hvem ved - kan gøre det igen", påpeger Klaus Kjøller. I bogen analyserer han netværkenes dynamik, deres regler og mekanismer og beskriver med en række øvelser, hvordan man udvikler sine egne netværk, så man får mest muligt ud af dem. Vejen til et job går også ofte via netværk. Det er ikke nok at være dygtig og veluddannet. Hvis man vil ud af arbejdsløshedskøen, må man networke, lyder budskabet.

Hvad du ønsker skal du få
af Pernille Aalund
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 06-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 200 sider

Der er kun én person, der kan få drømmene til at blive til virkelighed: dig selv! Så tag livet i dine egne hænder og form den lykke. Sådan lyder hovedbudskabet, når Pernille Aalund guider det 21. århundredes kvinder ind på vejen til succes. Intet er umuligt - blot du husker kun at fokusere på én drøm ad gangen, for alt for mange retninger mudrer målet. Men så er det også muligt ved hjælp af ord, handling, bøn og tanke at få alt det, du drømmer om og mere til. Pernille Aalund tager i Hvad Du ønsker, Skal Du Få læseren med på en tankevækkende tur - som nok vil få de fleste kvinder til at nikke genkendende - gennem den moderne kvindes mange parallelle karriereforløb, som bl.a. kæreste og hustru, mor, krop, kok og på jobbet. Det er ikke muligt for nogen kvinde at yde optimalt på alle områder på én gang, så derfor er det vigtigt at prioritere, hvor man vil sætte ind, og hvad der harmonerer bedst med ens inderste drømme - og er man tro over for dem, får man det liv, man ønsker sig. For miraklerne er vi selv med til at skabe.

Kærlighedens kemi
af Glenn D. Wilson og Chris McLaughlin
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 11-05-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 220 sider

Så er det slut med illusionerne om, hvad kærlighed og forelskelse er - her kommer de kolde facts på bordet. I kærlighedens Kemi introducerer psykolog Glenn D. Wilson og journalist Chris McLaughlin os for de nyeste resultater fra den internationale forskning i kærlighed tiltrækning og seksuel adfærd. For hvad ligger der i virkeligheden bag, at en kvinde bliver tiltrukket af en mand og vise versa ? Myterne bliver klædt af til skindet of forfatterne giver  os konkret vidensværktøj med i bagagen til næste gang vi bevæger os ud i en flirt, en forelskelse eller et parforhold - hvis vi når så langt. Viden skab og kærlighed er umiddelbart uegnede sengekammerater. Kærligheden er varm og mystisk. Videnskaben er kold, analytisk og objektiv - den søger sandheden og lader kendsgerningerne tale for sig - også selv om de ikke altid er behagelige. For eksempel kan det faktum, at en stor del af vores parringsadfærd er irrationel være hård at kapere. Den er styret af både hjernekemi, hormoner og instinkter - som hos dyr. Følelser udstrømmer altså ikke fra hjertet, som romantiske digtere var overbevist om. Men uanset om kærlighed bare er et trick til videreførelse af arten eller om kærlighed er som den romantiske opfattelse gerne vil se den, er de fleste enige om, at det er kærligheden, der gør livet værd at leve - og der er i hvert fald meget at lære om det....

Spontan opfyldelse af ønsker
af Deepak Chopra
Borgen Forlag Udkom d. 30-04-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 239 kr. - 224 sider

Hvordan man udnytter sammentræffets uendelige kraft. Deepak Chopras bog om spontan opfyldelse af ønsker er en videnskabelig og tilgængelig beskrivelse af, had energi er, og hvordan vi kan bruge den, til at opfylde vores ønsker. Mange mennesker betragter sammentræf som rene tilfældigheder. De afviser, at der kan være en dybere sammenhæng, når man møder et mennesker, man lige har tænkt på; når man modtager en uventet sum penge, netop som der er opstået en attraktiv mulighed, man ikke har råd til at gennemføre eller når man får den sammen tanke eller idé som en god ven - samtidig. De fleste lever uden opmærksomhed på, hvilke uendelige muligheder vi har til rådighed gennem sammentræffets forunderlige styrke og i denne forbindelse introducerer Chopra begrebet "synkronskæbne" som betyder, at man lever i overensstemmelse med sin skæbne, opmærksom på de sammentræf man kommer ud for og de fingerpeg der ligger i dem. Deepak Chopras erfaring er, at vi kan tiltrække os det, vi ønsker. Det sker gennem de rette intentioner, målrettet energi og bevidstheden om at vores tankegang fungerer som en magnet - så hvorfor ikke bruge magneten til at tiltrække det, vi allerhelst vil have ? Spontan opfyldelse af ønsker giver værktøjet, og forklarer hvilken rolle intentioner og ønsker spiller for de muligheder, vi møder.

30 dage en holistisk slankedagbog
af Lene Hansson
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 19-04-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 250 sider

30 dage - kan ændre både liv og vægt. Med Lene Hanssons nye bog, kan man i løbet af 30 dages læsning og gennem egne dagbogsnotater lære mange ting om sig selv. Først må man se i øjnene, at vejer man mere end 10 kilo for meget, er det ikke kun kostvanerne, der skal ses efter i sømmene. Vægten afslører nemlig ens adfærd, som er et resultat af livets op- og nedture. Med 30 dage for man: Et overblik over kostens betydning for et varigt vægttab - En forklaring på, hvornår ens krop fungerer optimalt og dermed bliver den bedste vært for psyken - Redskaber til, hvordan man styrker sin mentale balance - Forståelse for motionens betydning for et liv og en badevægt i balance. I bogens omfattende appendiks får man bl.a. en 30-dages kostplan med opskrifter og madfotos samt en 30-dages motionsplan. Desuden et illustreret yogaprogram og et udførligt register over kosttilskud samt motiverende skriveøvelser.

Empati 
af Athur P Ciaramicoli & Katherine Ketcham
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 19-04-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 284 sider

Empati er evnen til at kunne sætte sig ind i og forstå et andet menneskes tanker og følelser. Alle er født med evnen til empati, men på trods af det, er det ofte noget, vi har svært ved - for livet lærer os på mange måder at skærme os fra andre og dermed ryger forståelsen for andres adfærd ofte også. Vi har alle fejl og mangler, og det er i den accept, at der åbnes for en ærlig kommunikation, hvor ingen af parterne har grund til at fremstå anderledes end man er. Men empati er ikke kun accept. Det er en grundlæggende egenskab, vi anvender på mange måder og i alle menneskelige relationer. Denne bog henvender sig bredt. Til alle os, der ønsker at lære mere om, hvordan man kan komme på bedre fod med dem, vi er kommet på kant med. Men ikke mindst vil denne bog være en inspirerende og lærerig oplevelse for alle, der på den enen eller anden vis arbejder professionelt med mennesker. Jo bedre man lærer sig selv at kende, - jo større forudsætninger har man for at kunne antage andre menneskers perspektiv.

Krystal Håndbogen
af Judy Hall
Borgen Forlag Udkom d. 26-03-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 128 sider

Krystaller er dekorative, kraftfuld og fascinerende. Der findes krystaller i alskens former og farver. Krystalhåndbogen er en rigt illustreret manual til alle der vil vide mere om krystallernes magi. Den giver omfattende besked om alle former for krystaller og om hvordan de kan anvendes. Bogen har en detaljeret krystalguide foruden indføring i krystalmagi, krystaller for velvære, kærlighed og for beskyttelse. Desuden er der et afsnit om krystaller og stjernetegn. Krystalhåndbogen henvender sig til den uerfarne såvel som den erfarne krystalinteresserede. Den indeholder også en række nye metoder, som endnu ikke er så kendte i Danmark.

Evas Ribben
af Marianne J. Legato
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 24-03-2004. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 301 sider

Er du kvinde - og har du nogensinde følt, at lægen ikke tog dine symptomer alvorligt ? Du kan have ret. Faktum er nemlig, at mange i dag ikke er tilstrækkelig bevidst om de afgørende forskelle, der er på den mandlige og den kvindelige krop, og derfor ofte både fejldiagnosticerer eller behandler kvinder forkert - i de mest grelle tilfælde med døden til følge. I Evas Ribben sammenfatter læge og forsker Marianne J. Legato de seneste års revolutionerende forskning om den kvindelige anatomi. En forskning  der kun lige er startet, for af flere årsager har man indtil for ganske nylig overvejende brugt mænd som forsøgspersoner til medicinske behandlinger og er derfor gået flip af uvurderlig viden. Evas Ribben er skrevet for at gøre alle - både læger og patienter - yderligere opmærksomme på problemstillingen, og er altså en typisk populærvidenskabelig udgivelse, der rækker ud til begge grupper. Typiske forskelle på mænd og kvinder er: Kvinders mave er længere tid om at tømme sig, så maden har en længere optagelsestid. Det har derfor en indflydelse på, hvordan kvinder absorberer medicin som de har spist. Kvinder kan reagere forskelligt på medicin alt efter hvor i deres cyklus de befinder sig. Rygning skader et specifikt kvindeligt gen, hvilket giver 4 gange så høj risiko for at udvikle brystcancer sammenlignet med kvinder, der ikke ryger. Mænds hjerner er større, til gengæld har kvinders hjerner langt flere forbindelser mellem hjernehalvdelene, hvilket bl.a. forklarer, hvorfor kvinder ofte kommer sig hurtigere efter et slagstilfælde.

Allergi - årsager og behandling
af Peer Bach Boesen
Foreningen Alma Udkom d. 01-03-2004. ISBN: 87-90317-09-02
Vejl. pris 150 kr. - 152 sider

Allergi er blevet en folkesygdom i den vestlige verden. Især i de sidste 25-30 år er der sket en drastisk stigning i allergitilfældene. Diagnoserne er mangfoldige. Det kan være høfeber, astma, bronkitis, eksemer, nældefeber, tarmallergier, kontaktallergi m.m. I forbindelse med behandling af allergier har forfatteren erfaret, at man kun opnår gode resultater ved at behandle hele mennesket, dvs. ved at behandle allergikeren og ikke kun hans allergi. Det er således forfatterens positive oplevelser gennem 20 år med allergibehandling med "naturlige" metoder, der har fået ham til at skrive denne bog i håbet om, at den kan være en støtte til andre behandlere og til allergikere, som ønsker at forstå deres sygdom og gribe den an på en anderledes måde. Peer Bach Boesen blev i 1982 uddannet heilpraktiker i Tyskland med speciale i homøopati

Lev i livet
af Kristin Flood
Borgen Forlag Udkom d. 15-03-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 194 sider

Når vi begynder at lægge mærke til de følelser, tanker og gyldne glimt, som opstår i os, kan vi få adgang til en dybere del af os selv. Lev i Livet handler om indre opmærksomhed. Med søgelyset rettet på begrebet skæbne vil Kristin Flood inspirere os til at acceptere det liv, vi nu engang har fået, at bruge det så godt som overhovedet muligt og træffe de bedst mulige valg. Kristin Floods budskab er, at vi må elske vores skæbne. Hendes ærinde er at få os til at udforske vores eget indre landskab og opdage skjulte områder og muligheder, så vi kan blive medspillere i vores egen skæbne. Man er i godt selskab med Kristin Flood, der i et let sprog og krydret med konkrete oplevelser, overvejelser og erkendelser viser vejen til det indre rum, som vi selv kan finde. 

Se uvisheden i øjnene
af Susan Jeffers
Borgen Forlag Udkom d. 17-03-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 245 sider

Se Uvisheden i Øjnene er en bog om at sove bedre om natten - om at lindre den smerte i vores hoved, der kommer af at forsøge at kontrollere det, man ikke kan kontrollere - om i højere grad at gøre livet til et berigende eventyr end til evindelige bekymringer. Den handler om at skabe noget varigt at holde fast i, i stedet for at ønske at tingene skal være anderledes, end de er. Susan Jeffers opfordrer os alle til at give slip på trangen til at have kontrol over livets tilskikkelser og i stedet for at ønske at tingene skal være anderledes, end de er. Susan Jeffers opfordrer os alle til at give slip på trangen til at have kontrol over livets tilskikkelser og i stedet blive i stand til at leve fint med alt, hvad vi kommer ud for og se det som en fantastisk udviklingsmulighed i vores liv. Bogen indeholder 42 øvelser til at holde op med at forsøge at kontrollere alting og slappe af fra den konstante bekymringstilstand. Den har også teknikker til at sætte problemerne i perspektiv og giver vejledning i at bruge sin intuition som middel til at bevæge sig i den rigtige retning.

Bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed
af Anthony De Mello
Borgen Forlag Udkom d. 08-03-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 181 sider

Vi tror, vi selv er gode, vi beundre godgørenhed, vi tror, verden er ond, vi tror, at andre kan såre os med deres bemærkninger... Vi er fulde af overbevisninger, som ikke holder for en nærmere granskning. Provokerende direkte, morsom og opløftende taler Anthony De Mello om, hvorledes vi lader os styre af behov for anerkendelse, succes og penge, og hvordan vi begrænser vores muligheder, hvor gang vi tror, vi véd, hvad der er bedst. Han påpeger tilværelsens absurditeter og udstiller det ræs, de fleste af os er en del af og tager for givet. Ifølge De Mello er der ingen, der kan vise os, hvordan vi skal leve, for det vil blot være en ny teknik, en ny programmering. Men vi kan lære at iagttage os selv og på den måde bringe os ud af illusionernes fængsel, se klarere, se verden som den smukke symfoni, den altid har været. 

Har vi levet før ?
af Christopher M. Bache
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 01-03-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 248 sider

Romy var umiddelbart en helt almindelig 4-årig pige. Men da hun begyndte at tale for alvor, stoppede det indtryk. Blandet med sædvanlig barnesnak var nemlig yderst detaljerede beskrivelser om hendes tidligere liv som Joe Williams. Romy blev ved med at sige, at hun var vokset op i et rødt murstenshus 225 km fra, hvor hun nu boede. Hun havde været gift med Sheila, og sammen havde de haft tre børn. Både Joe og Sheila blev dræbt i en motorcykelulykke. Da Romy endelig får sin vilje og bliver kørt itl det sted, hvor hun påstod, hun boede som Joe, kunne hun forklare husets tidligere tilstand, genkende og navngive både de tre børn samt andre familiemedlemmer og huske indforståede familieerindringer. En god historie? Romys forældre, Joes familie og de svenske journalister, der var med, var efter besøget overbeviste om, at Romy vitterlig var Joe. Ovenstående er blot en ud af mange usædvanlige og veldokumenterede beretninger, der bliver taget hul på i denne bog.

Kærlighedens mirakel
af Marianne Williamson
Borgens Forlag Udkom d. 24-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 259 sider

Kærlighedens Mirakel er en spirituel guide til rejsen tilbage til kærligheden. Den inviterer til en psykologisk og følelsesmæssig proces, som hjælper os til at overvinde alle vores forudfattede meninger om, hvordan vi skal leve vores liv og hvorfor. Vi er født med et naturligt anlæg for kærlighed, men vi tror, at vi skal konkurrere for at komme frem og at vi ikke er gode nok, som vi er. Vi har  lært at være bange. Bange for fiasko og bange for succes. Bange for at dø unge og bange for at blive gamle. Vi er mere bange for livet, end vi er for døden. Frygt er vores fælles mangel på kærlighed, vores individuelle og kollektive helvede. Men kærligheden er inden i os. Den kan ikke udslettes. Kærlighedens Mirakel viser os, hvordan vi kan praktisere kærlighed som svar på de problemer, der møder os i hverdagen, hvad enten det drejer sig om forhold til vores nærmeste, vores arbejde eller vores helbred - og derigennem få et rigt og fuldkomment liv. Kærlighedens Mirakel er baseret på læren i "Et kursus i mirakler", et selv studium i spirituel psykoterapi.

Manden i dit liv
af Barbara De Angelis
Borgens Forlag Udkom d. 24-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 139 sider

Hvordan finder en kvinde den mand, der netop passer til hende, og som lader hende være den, hurner? Det handler Manden I Dit Liv om. Bogen fortæller, hvad der skal til for at finde den rette mand, og hvor væsentligt det er at kommunikere åbent og ærligt. Den viser også, hvor vigtigt gensidig forpligtelse er, og hvordan man kan anvende forfatterens kærlighedsregler resten af livet. Bogen er skrevet for at hjælpe kvinder med at styre uden om kærlighedsløse forhold og give kvinder styrke til ikke at gå få akkord med deres selvrespekt, meninger eller værdier, til at turde give udtryk for deres virkelige følelser, ønsker eller bekymringer og til ikke at undertrykke sig selv i et forsøg på at behage en mand. Bogen henvender sig til enhver kvinde, der ønsker et kærligt og nært forhold til en ægte mand baseret på ægte jævnbyrdighed.

Den ny healingenergi
af Eric Pearl
Borgens Forlag Udkom d. 12-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 283 sider

Kiropaktoren Eric Peals forlad en af de mest succesrige praksisser i Los Angeles, da han og hans klienter begyndte at opleve mirakuløse healinger. Nogle af dem gik i trance og modtog meddelelser "udefra" under behandlingerne og nogle blev pludselig helbredt for alvorlige sygdomme og skavanker. I stedet ville han undersøge hvad det er, der foregår, når mennesker oplever øjeblikkelig ophør af lidelser som kræft, aids-relaterede sygdomme og hjerneskade. Han ville opklare hvad det betyder, når mennesker han har haft forbindelse med, får adgang til denne healende energi - ikke bare for sig selv, men også for andre. De "ny" healingsenergier, der beskrives af Eric Pearl som Reetableringshealing, går hinsides almindeligt kendte teknikker og tager læseren med til et niveau, som ikke tidligere har været tilgængeligt. Eric Pearl fremlægger her sine kritiske undersøgelser og overraskende opdagelser af de ting, der sker i og omkring ham, og de resultater hans evner frembringer. Men frem for alt giver DEN NY HEALING ENERGI en samling metoder, som enhver kan bruge til selv at mestre disse helbredende energier. 

Chakrabogen
af Pauline Wills
Borgens Forlag Udkom d.30-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 128 sider

Når vi er i balance og harmoni, fulde af vitalitet og styrke, er det fordi vores chakraer er i balance. Chakraer er kroppens energicentrer og er de ude af balance, hindrer de den frie strøm af energi i kroppen og vi bliver uoplagte og risikerer sidste ende at blive syge. Chakraerne kendes fra yogafilosofien, men bogen refererer også til energicentrerne i kinesisk medicin. Bogen er en grundig gennemgang af chakraerne, hvor på kroppen de befinder sig, hvilke områder de påvirker/påvirkes af og hvilke tilstande de korresponderer med. Desuden præsenteres en række praktiske øvelse, såsom farvevisualiseringer, akupressur, yogaøvelser, åndedrætsøvelser, samt mantra og meditationsteknikker.

Hestepersonligheder - vejen til at forstå heste
af Klaus Hempfling
Borgens Forlag Udkom d. 22-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  299 kr. - 205 sider

Hvem kender sin hest ? "Før et menneske kan sige, at han kender sin hest, må han først have erkendt sin hest... De fleste mennesker lever med deres heste og også med deres venner og partnere og tror, at de kender dem. Men i virkeligheden følger de for det meste deres egne stereotype billeder." Citat fra bogen. At kunne afkode en hests væsen på få sekunder og derefter se dens forvandling - få minutter efter det første møde - og den varsomme overgang til arbejdet med at omgås og ride hesten er grundlaget for Klaus Frerdinand Hempflings arbejde. Hvad er hemmeligheden bag dette arbejde, og hvordan kan man lære det ? Hempfling fortæller, hvordan han lynhurtigt kan afkode enhver hest og giver løsningen på bl.a. følgende spørgsmål: Hvordan kan man aflæse en hests karakter? Hvordan opnår man en dyb forståelse mellem hest og rytter ? Hvordan opnå men et livslangt venskab med en hest ? Denne bog er en grundig gennemgang af Hempflings helt nye opdeling af heste i 26 forskellige personlighedsgrupper. Der er individuelle beskrivelser og præcise arbejdsanvisninger  til hver enkelt personlighedstype. Desuden giver den et godt indblik i Hempflings livsfilosofi og arbejde med hestene og de mennesker, der skal ride hestene.

Visualisering med Kærlighed 
af Elisabeth Güler
Borgens Bogklub Udkom d. 15-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  129 kr. - 121 sider

Elisabeth Gülers bog "Visualisering med Kærlighed", er en kærlig og velskrevet grundbog om visualisering for både begyndere, øvede og professionelle. Den beskriver en række gennemprøvede øvelser, som gør det nemmere at formulere sine mål og nå det man har sat sig for. Mens andre bøger om visualisering går let hen over de udfordringer man kan møde på sin vej, tager denne bog fat i problemerne og videregiver nogle måder at forholde sig på, når man ikke umiddelbart får opfyldt sine ønsker. Bogen falder i fire dele: I: Visualisering. Her gennemgås selve teknikken at visualisere, hvorfor og hvad der virker. II: Udfordringer med visualisering. Her fortælles om bl.a. modstand grundet personlige grundforestillinger, kulturelle forestillinger og traumer. III: Elsk din modstand handler om livet som en læreproces, hvordan man finder behovet bag modstanden, støtte, tillid og tålmodighed og IV: Visualisering med accept. Om accept som vejen til lykke. Bogen beskriver de spirituelle love som må følges når man visualiserer, de forskellige typer af forhindringer, der kan opstå undervejs, hvordan man kommer igennem dem; og hvorfor netop kærlighed er så vigtig i denne proces. I et helt nyt efterskrift til bogklubudgaven deler forfatteren ud af sine mange værdifulde erfaringer, overvejelser og gode råd. 

Løbebog for kvinder i alle aldre 
af Sam Murphy
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 03-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  229 kr. - 176 sider

Kom i form, tab de overflødige kilo, få mere energi og oplev, hvordan humøret automatisk stiger et par grader. Løbetræning har mange fordele, og med denne overskuelig nede på jorden-guide ved hånden er det nemt at komme i gang. Bogen er skrevet for helt almindelige kvinder med en travl hverdag. Her er hverken overambitiøse træningsprogrammer eller specielle  kostplaner, som er umulige at følge i praksis, men konkrete redskaber til, hvordan man får begyndt rigtigt på løbetræningen - og bliver ved. Med sin kombination af ekspertviden og erfaringer høstet af almindelige kvindelige løbere på alle niveauer hjælper forfatteren én på vej med et personligt træningsprogram, der passer ind i ens tilværelse. Man får gode råde om alt fra opvarmning o udstrækning og om, hvordan man undgår/behandler skader - til træning, mens man har menstruation, er gravid eller i overgangsalderen. Man kan selvfølgelig også læse om praktiske ting som valg af tøj, sko, mad og drikke og de mere psykologiske aspekter ved løbetræning, som f.eks. hvordan man bevarer motivationen og løbeglæden i det lange løb.

Zoneterapi 
af Barbara og Kevin Kunz
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 02-02-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 160 sider

Zoneterapi er en gennemillustreret håndbog, som lærer læseren at udføre både hånd- og fodzoneterapi. Ved hjælp af tryk på bestemte punkter på hænder og fødder kan man stimulere kroppens evne til at helbrede sig selv - eller blot styrke velbefindendet. Bogen er delt op, så hvert afsnit har fokus på behandlingen af forskellige områder af kroppen. Derudover fortælles der bl.a. om zoneterapiens historie, langtidsvirkningen af behandlinger samt hvordan det etablerede sundhedssystem har integreret zoneterapien i forbindelse med fx fødsler. Ved hvert enkelt behandlingsforslag er der illustrerede trin for trin-anvisninger med angivelse af trykretning m..m., hvilket gør bogen meget let anvendelig, også for nybegynderen. Desuden er der kort over reflekszonerne på både hænder og fødder. 

Visuelt vægttab 
af Dr. Shapiro
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 30-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 176 sider

Se vejen til permanent vægttab. Her er endelig en dansk udgave af den berømte slankebog, der ikke handler om slankekure. Visuelt Vægttab handler til gengæld om rigtig mad til rigtige mennesker og fortæller den farverige sandhed om morgenmad og mejeriprodukter, supper og salater, chips og chokolade og meget mere. Bogen lægger ud med Dr. Shapiros stærkt underholdende beretning om hans mange års erfaringer med behandling af overvægtige og konklusionerne fra denne del underbygges af tre forskellige case stories. Derefter følger det, som gør denne bog speciel i forhold til andre slankebøger: farvefotos viser, at man fx kan vælge at spise en croissant med smør - eller et bjerg af forskellige frugter samt et rundstykke med marmelade - kaloriemængden er den samme! Princippet bag Visuelt Vægttab er således effektivt og forfriskende enkelt og med bogens budskab på nethinden vil man være i stand til at vælge intelligent, hver gang man spiser. Enkle farvefotos af kalorieberegnede portioner hjælper dig med at vælge med viden. Forkert mad findes ikke! Søde sager, kager, ost, desserter - du bestemmer, hvad du vil spise. Fup og fakta om slankekure. Dr. Shapiro forklarer, hvorfor slankekure svigter.

Slip kontrollen - og få mere energi 
af Joe Caruso
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 29-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 239 sider

Da Joe Caruso var 18 år, var han lige ved at dø af en alvorlig kræftsygdom. Den oplevelse kom til at præge hele hans opfattelse af livet og af, hvad der er vigtigt. Han lærte, at ligegyldigt hvor meget man prøver at styre alt i sin tilværelse, så er der altid nogle ting, man ikke har kontrol over. Den erkendelse har han brugt lige siden, både i sti privatliv og i sit job som konsulent for virksomheder og private. Og nu har han skrevet en bog om kunsten at slippe kontrollen. Slip Kontrollen åbner læserens øjne for, at der er mange ting i livet, man ikke slev kan styre: For eksempel om man får en god eller dårlig karakter til eksamen, om ens kæreste bliver træt af en, eller om man mister sit job. Selvfølgelig kan man i forhold til alle disse situationer gøre sit bedste og håbe på et positivt udfald - men man bestemmer det ikke selv. Man er underlagt andres vurderinger og tilfældighedernes spil. De mennesker, som affinder sig med, at de ikke kan kontrollere alle livets forhold, vil opleve, at de frigiver energi til de ting, som de kan styre og dermed lever livet mere konstruktivt og mindre stresset.

Mit liv med ånderne 
af Marion Dampier-Jeans
Borgens Forlag Udkom d. 26-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  99 kr. - 207 sider

Marion Dampier-Jeans er blevet kendt i hele Danmark med sin optræden i tv-programmet Åndernes magt og har fået et stort publikum her. I Valbygård-serien udkommer nu Mit Liv Med Ånderne, hvor Marion gennem sin livshistorie, fortalt til journalist Charlotte Kehler, beskriver en række spændende og utrolige tilfælde, der tjener som eksempler på hendes overbevisende evner som medium. Hun forklarer de forskellige trin og former for spiritisme og gør desuden op med overfladisk brug af og omgang med begreber som f.eks. clairvoyance. Marion Dampier-Jeans er født i 1950 i Slagelse af dansk/norske forældre, som begge besad mediumistiske evner. Marion flyttede som 19-årig til London, hvor hun udviklede sin kunne. Hun har nu i mere end 30 år virket i den spiritistiske kirke i England.

Forstå din krop - håndbog i kvindesygdomme 
af Penny Stanway
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 22-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  345 kr. - 249 sider

Hvorfor er kvinder ikke som mænd ? Professor Higgins i My Fair Lady undrede sig højlydt, og mange mænd har sikkert af og til delt hans undren. Men svaret er ganske enkelt: Kvinders hormoner gør, at de ikke blot opfatter visse ting anderledes end mænd, man også føler og opfører sig anderledes. Og netop denne hormonelle anderledeshed er udgangspunktet for lægen Penny Stanways håndborg, som kan gøre kvinder i alle andre klogere på deres krop og bedre til at tage vare på den. Forstå din Krop beskriver i et lettilgængeligt sprog og med stor viden de lidelser, som kvinder livet igennem kan rammes af i fx bryster, livmoder og andre dele af forplantningssystemet. Der er konkret og overskuelig vejledning i, hvordan man behandler hver enkelt lidelse, både medicinsk og med alternativ behandling. Fx kan man ved blærebetændelse, istedet for den traditionelle antibiotika-kur, prøve tre gange dagligt at drikke en kombination  af melbærris-te og tranbærsaft, da begge har antibakterielle egenskaber. Bogens mål er ikke at få kvinder til at lade være med at bruge det etablerede sundhedssystem, tværtimod, men den gør opmærksom på, at det i mange situationer er muligt at hjælpe sig selv her og nu med enkelte midler. Desuden giver bogen mange gode råd til simple livsstilsændringer, som er gavnlige for det generelle velbefindende.

Tegn og undere 
af Albert Clayton Gaulden
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 19-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 256 sider

Kommer du af og til ud for noget, som du tror bare er en tilfældighed ? Oplever du at sammentræf kan ske på de mest fantastisk belejlige tidspunkter ? Og at disse på overfladen forskellige tilfælde virker indbyrdes forbundne, så de giver en dyb indre mening ? Når du bliver klar over denne tingenes orden, har du fået et indblik i det, som forfatteren har kaldt Det nye Sprog, Det er, i hans fortolkning, Gud, som taler til os for at at vejlede os, at hjælpe og støtte os, og retlede os, når vi vel at mærke gør os selv modtagelige ved at tro på Guds eksistens og henvender os ti Gud gennem bøn og meditation. Bogen er delt op i fem dele: Første del fortæller forfatteren om sin egen og andres skæbne, Anden del handler om Det nye Sprogs metode, Tredje del underviser i brugen af Det nye Sprog, Fjerde del forklarer om Det nye Sprogs kraft og løfte og Femte del giver svar på de mest stillede spørgsmål fra kursister og læsere

Vrede  
af Thich Nhat Hahn
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 19-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  189 kr. - 160 sider

Der kan gøres meget for at lære at håndtere vreden - og endog overkomme den. I denne bog visser forfatteren i personlige let tilgængelig stil, hvordan simple mentale værktøjer og velplacerede råd kan forandre ens forhold til andre mennesker - og sig selv - og dermed give mulighed for at genfinde de mange andre aspekter af sig selv, som har ligget i skyggen af vreden. Af alle følelser er vrede en af de mest kraftfulde følelser et menneske er i besiddelse af - og kommer den ud af kontrol og bliver en uhensigtsmæssig følelse, kan det få stor betydning - både for ens helbred og for ens omgang med andre mennesker. Vrede er ikke kun for mennesker, med interesse i selvudvikling. Bogen er almenmenneskelig og eftersom vi altid bærer vore følelser med os hvor end vi færdes, er den relevant for alle områder i livet: Familielivet, på arbejdspladsen, i kærlighedslivet - eller som Dalai Lama udtrykte om denne bog: "Thich Nhat Hahn viser os forbindelsen mellem personlig, indre fred og fred på jorden". Thich Nhat Hahn er en af verdens mest kendte og respekterede buddhistlærere og en storsælgende, populær forfatter. 

Akupunkturens Metode 
af Jens-Erik Risom
Borgen Forlag Udkom d. 02-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  399 kr. - 368 sider

Dansk lærebog i akupunktur - for begyndere og professionelle. I vores del af verden oplever vi i disse år en storstilet interesse for akupunktur og flere og flere vestlige læger er fascinerede af metoden. En af landets førende undervisere har nu tilvejebragt en lærebog som ikke kun henvender sig til begyndere, men som vil kunne tjene som en håndbog for professionelle. Akupunkturens metode giver med sit enkle sprog og sin systematiske opbygning en detaljeret indføring i akupunkturudøvelsens teori og praksis. Bogen trækker på en guldgrube af information om den traditionelle kinesiske medicin - om hvordan man stiller en diagnose og finder frem til den rigtige behandling. Den kinesiske krops- og energiforståelse væves naturligt sammen med de psykologiske aspekter, et perspektiv, som er særegent for denne lægekunst og af relevans for moderne sundhedsarbejde. Bogens fire dele er: 1) Meridianer og akupunkturpunkter 2) Det teoretiske grundlag og organernes energi 3) Traditionel diagnose og sygdomslære 4) Behandlingsteknikker, herunder akupunktur, moxa og akupressur.

Bevidsthedsmedicin  
af Søren Ventegodt
Livskvalitetsforlaget Udkom d. 01-01-2004. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  298 kr. - 487 sider

Bevidsthedsmedicin er en ny form for lægevidenskab, der tager menneskets bevidsthed og oplevelser alvorligt. I vores bevidsthed ligger kilden til såvel sygdom som helbredelse, og den patient, der tager ansvaret for sit liv og træffer bevidste og livsbekræftende valg, øger dramatisk sine chancer for at få det bedre og blive rask igen. Den almindelige lægevidenskab er mekanisk og bruger for det meste kemiske lægemidler. De er gode til blodpropper og andre akutte tilstande, men kommer til kort over for allergier, kroniske smerter, astma, hjertekarsygdomme, kræft og andre kroniske lidelser. Forfatterens "holistiske procesteori" kombinerer tre helbredelsesteknikker fra den alternative medicin. Først bringes patienten til at mærke sine sande følelser, så erkendes ansvaret for problemerne og endelig lærer patienten at give slip på sine negative holdninger, beslutninger og livshensigter. En dybere terapeutisk proces fokuserer på patientens livsformål, der f.eks. kan være at give kærlighed. Når det lille barn oplever ikke at blive set og mødt når det elsker, fornægter det sit livsformål og konkludere f.eks. at "kærlighed er umulig". Denne fornægtelse kan senere føre til sygdom. Hvis det lykkes den syge at lære sig selv og sit livsformål at kende, og leve efter det, vil livskvalitet, helbred og funktionsevne ofte bedres dramatisk.

Spå i spillekort  
af Linda Piggott
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 17-12-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  169 kr. - 167 sider

Stil et spørgsmål, træk et kort eller læg et oplæg og se selv om ikke svaret er bemærkelsesværdigt passende til den situation, du står i lige nu. At læse i kort er en gammel tradition. Det var ved hoffet i England i det ellevte århundrede, at der blev fremstillet et sæt kort til at underholde en hensygnende kong. Inden længe begyndte kortene at spille en mere mystisk rolle. De blev en kilde til det guddommelige - et redskab, der åbenbarede skjulte hemmeligheder og som var i stand til at teste loyaliteten hos betroede hoffolk eller afsløre hemmelige sammensværgelser. Det varede ikke længe før konger og dronninger frygtede kortenes svar - og forbød dem. Kortene gik derfor under jorden - henvist til lurvede værtshuse og spillebuler. Kun seerne og sandsigerskerne vedblev i det skjulte at afsløre kortenes hemmeligheder. Idag er interessen for at læse i kort eksploderet. Det er ikke længere for mystikere og seere; nu er det noget mange gør dagligt for sig selv, eller når man er i gode venners lag. Linda Piggotts bog om korttydning er baseret på de gamle traditioner, men er skrevet til den nutidige læser i et moderne, direkte og meget humoristisk sprog. Det er sjov og det er alvor - og det er noget, der skal opleves.

Meditation - kongevejen til sjælen 
af Niels Brønsted
Esoterisk Center København Udkom d. 08-12-2003. ISBN: 87-91219-15-9
Vejl. pris  100 kr. - 93 sider

Der er efterhånden skrevet en del om meditation, men denne bog er en introduktion til emnet, som ikke findes på dansk i forvejen. Den lægger nemlig ikke alene op til at være et nyttigt redskab i en stresset hverdag, men er skrevet for dem, som ønsker at gøre meditation til en betydningsfuld og vedvarende del af deres tilværelse. I den esoteriske lære kaldes meditation for okkult meditation, fordi den forsøger at afdække naturens skjulte love og vise vejen til forening med vores egen indre kilde, sjælen, så vi kan udfolde vores latente åndelige egenskaber. Bogen trækker på en esoterisk visdomstradition, hvis centrale begreber man ofte genkender i den populære New Age-litteratur. Den vidende og erfarne forfatter kommer hele vejen rundt om sit emne og kombinerer på fornemste vis teori og praksis.

Den tilbageholdte viden om helbredelser 
af Robby Curdorf
Lancelot Media Udkom d. 08-12-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  248 kr. - 334 sider

Denne bog beskæftiger sig primært med sygdommenes oprindelse, samt hvorledes folk er kommet af med dem uden den bivirkningsskabende medicin. Der er nyttige informationer om en lang række af de mest almindeligt forekommende lidelser samt en afsløring af, hvordan både myndighederne og medicinalindustrien i det skjulte arbejder på at fastholde disse sygdomme for at beskytte deres indtægter og privilegier. At det så betyder smerter, lidelser og dødsfald for tusinder af mennesker, gør tilsyneladende ikke noget synderligt indtryk på dem.

Fortæller du sandheden om dig selv ?  
af Torben Hanson
Aschehoug Dansk Forlag Udkom d. 28-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  249 kr. - 285 sider

Vi iscenesætter alle os selv. Uanset hvor sandfærdigt vi synes at leve vores liv, vælger vi konstant, hvilke sider af os selv, vi viser udadtil. Ved vores opførsel, meninger, tøj valg, frisure, valg af bolig, bil etc. tager vi hele livet stilling til, hvordan det passer ind i den personlighed, vi synes, vi er - eller gerne vil være. Selviscenesættelse - hvorfor, hvordan ? gennemgår de mange forskellige muligheder vi hele tiden har for at udtrykke den personlighed, vi er. Bogen er dermed en opfordring til at tænke over, hvad det egentlig er man går rundt og fortæller om sig selv, hvordan det påvirket ens selvopfattelse og andres opfattelse af en. Og ja, måske var det hensigtsmæssigt at fortælle en anden historie.....

Englenes orakel  
af Ambika Wauters
Borgen Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  229 kr. - 112 sider

Det siges at engle kan nå enhver af os med deres beskyttelse vejledning og evige kærlighed, og med Englenes Orakel er der mulighed for at mærke deres styrke og få del i deres Guddommelige visdom gennem de 36 smukt illustrerede englekort - et for hver engel i det himmelske rige. Kortene er baseret på  gamle arketypiske symboler, der repræsenterer vores egentlige natur. Alle englene udtrykker de positive og healende energier i livet, og hvis man går med et ubesvaret spørgsmål eller er i tvivl om læsningen på et problem, kan man få vejledning og opmuntring ved at trække et enkelt kort eller lave et kortoplæg. Den tilhørende bog giver en uddybende beskrivelse af hvert kort og den viser, hvor nemt det er at bruge kortene, og hvor meningsfuld og givende deres visdom er.

Livets karma  - Hvordan du kan påvirke og ændre din karma
af Carmen Harra
Borgen Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 206 sider

Livets karma er både en fortælling om en spirituel begavelse og en vejledning i, hvordan vi kan genkende vores livsformål og håndtere de livsbetingelser, vi hver især har fået. Carmen Harra er clairvoyant og medie i verdensklasse. Allerede som femårig havde hun en nærdødsoplevelse, der åbnede for hendes særlige evner, som hun gennem hele sit liv har brugt til at hjælpe andre mennesker. Gennem talrige eksempler fra sin egen udvikling og fra sine klienter, inspirerer hun o s til at se livet i et større perspektiv og til at ændre de negative mønstre, vi bliver ved med at gentage på bestemte områder af vores liv, og som fastholder os i uforløst karma. Hun viser os bl.a. igennem en række virkningsfulde øvelser, hvordan vi kan: Opløse og slippe dårlig karma, - helbrede karmiske sår - skabe karmiske forhold - finde det karmiske formål med vores liv - bringe positiv energi ind i vores liv. Carmen Harra fører os ind i den usynlige verden, præsenterer de forskellige former for karma, lærer os at lytte til budskaberne fra det hinsides, viser os, hvordan vi kan bruge disse budskaber i den synlige verden, og hvordan vi gennem dagliglivets handlinger kan helbrede vores karma. Hun er både seriøs og uhøjtidelig og man er i godt og instruktivt selskab med Livets Karma, som afsluttes med en række tankevækkende forudsigelser for de kommende år.

Drømmenes sprog  - udvig forståelsen af drømme
af Sylvia Browne
Borgen Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  292 kr. - 279 sider

Vores drømme forvirrer, foruroliger, morer, trøster og oplyser os, men de giver os også muligheden for at forstå de budskaber og den visdom, der ligger i dem og for at finde ind til vores inderste kerne. Der er næppe noget mere fascinerende, mere intenst personligt end de rejser, sind og  ånd foretager, mens vi sover. Drømme er en bevidsthedsdimension, en dimension som set i det rigtige perspektiv giver os adgang til en ny rigdom af forståelse. Mediet Sylvia Browne har på baggrund af mere end tredive års studier af drømme erfaret, at en drømme erfaret, at en drøm altid befinde sig inden for en af fem kategorier: profetiske drømme, befriende drømme, ønskeopfyldende drømme, informations- og problemløsningsdrømme eller astrale besøg. Som hjælp til at trænge ind til og forstå drømmenes mysterier, gør hun rede for de forskellige drømmekategorier og illustrerer dem gennem en mangfoldighed af interessante eksempler fra både egne og andres drømme. Sylvia Browne adskiller sig fra de fleste andre drømmetydere ved at inddrage det astrale plan, hvor vi gennem drømme har kontakt med afdøde, og hun provokerer ved at tage konsekvensen af overbevisningen om, at vi har tegnet en livskontrakt før vi blev født, en livskontrakt som både indbefatter livets lyse og mørke aspekter.

Astrologi  - for nysgerrige
af Christian Borup
Aschehoug Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  249 kr. - 192 sider

Astrologi for nysgerrige er en helt speciel astrologibog for begyndere, et astrologisk laboratorium, hvor du selv får mulighed for at lære og bruge det system, der ligger bag Christians præcise tolkninger. Med et helt nyudviklet og originalt undervisningskoncept guider Christian Borup os ind i astrologiens uendeligt nuanceret univers - og gør os til vores egen astrolog. Så nu kan man selv tjekke om astrologien virker! Ved hjælp af bogens tydningsplader, tydningskort og tilhørende hjemmeside, vil man i løbet af bogen lære, hvordan man beregner og tolker et individuelt fødselshoroskop, hvor der både er taget højde for ens fødselsdag, fødselstid og fødested - kort sagt et rigtigt individuelt fødselshoroskop som de professionelle astrologer anvender. 

Håndlæsning  - for nysgerrige
af Anne Marie Danefeldt
Aschehoug Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  169 kr. - 84 sider

Her er bogen som Anne Marie Danefeldt selv ønskede sig, da hun startede sine studier som kiromantiker: En begynderbog, let og overskuelig, hvor du kan lære om alle de grundlæggende ting i kiromantien, der fører frem til en komplet håndtydning. Har du f.eks. stresspletter på neglene eller trætte fingre, der tyder på overanstrengelse? Har du undret dig over, hvorfor nogle går med mange smykker og andre slet ikke - og hvad det betyder? Farver, rifter - det hele betyder noget. Som noget nyt kan du i denne bog også lære om de populære blindtegninger samt parforholdslæsning. Håndlæsning er en ældgammel disciplin, der går flere tusind år tilbage uden at man ved præcis, hvorfra det stammer. Men da Anne Marie Danefeldt for nogle år siden var i Ægypten studsede hun over spisekortet på en restaurant. Mange af tegnene på kortet var de samme som hun ser under en håndlæsning. 

Rumi - kærlighedens digter
oversat og bearbejdet af Folmer Blume Leide
Aschehoug Forlag Udkom d. 21-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  299 kr. - 448 sider

Rumi er på tiende år den mest læste digter i USA. Denne bog er den næststørste udgivelse i verden - af de centrale temaer i Rumis liv og digtning. Det er slående, hvor suveræn Rumi er i sin afdækning af menneskets natur, og i sin evne til at gengive de problematikker et søgende menneske bevæger sig igennem i længslen efter at finde Gud og en mening med livet. Rumi beskriver på betagende vis livets paradokser og dobbeltheder, og gør sig fortjent til tilnavnet "kærlighedens digter", da han formår at væve længslen efter Gud sammen med kærligheden til den elskede på jorden. Han er evigt aktuel, når han gennem sine mere end 40.000 vers og lærehistorier bygger bro mellem øst og vest, mellem kulturer og religioner, Gud og mennesker. For som han siger: " De, der betragter religion eller nation som en vigtig skelsættende kategori, står i fare for at skille hjertet fra dets evne til medfølelse." Jalaluddin Muhammed Rumi (1207-1273) er en af verdens mest betydningsfulde mystikere og religiøst forbillede for troende fra forskellige retninger. Hans digte, lærehistorier og hans Methnawi er læst, fortolket og beundret verden over. Methnawi blev allerede i 1400-tallet på persisk kaldt Koranen, en betydning, den har bevaret i den østlige kulturkreds. Rumi var en åndelig læremester af de allerstørste i den østlige kultur, men først i 1920'erne blev han introduceret i Vesten. I dag er han den mest læste digter i USA og bliver i antologier sat sammen med bl.a. Rainer Maria Rilke og William Blake. Også i Europa er interessen for Rumi støt stigende. Folmer Blume Leide (Cand. mag. i historie og psyologi) er selv initieret i The Sufi Order International og har derfor et indgående kendskab til Sufiverdenen. han er også diplomeret gestaltterapeut samt foredragsholder. Han er specielt engageret i eksistentialistisk psykologi, kristen mystik, Rumi og sufirelaterede emner. Han bor i Lønstrup, Nordjylland og er at træffe på tlf. 98 96 07 96.

Numerologi - tyd dine tal og form din fremtid
af Colin Baker
Aschehoug Forlag Udkom d. 11-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  129 kr. - 64 sider

Tallenes energi former vores liv fra det øjeblik, vi bliver født. Med numerologi i hånden har man en grundbog, som hjælper med at forstå hvorfor og hvordan. Numerologiens historie er lang, og i den vestlige verden kan den føres helt tilbage til Pythagoras og hans grundlæggende tanke om universet som en manifestation af matematiske forhold. Numerologien, som vi kender den i dag, retter opmærksomheden mod de spirituelle aspekter af livet og har forbindelse til mange forskellige religiøse traditioner og okkulte videnskaber, fx Tarot og astrologi. Numerologi viser, at tallene kan afsløre, hvordan man opfatter sig selv, andre mennesker og omverdenen. Efterhånden som man lærer sig selv bedre at kende og erkender fx sine reaktionsmønstre, kan man leve i harmoni med sine medfødte egenskaber og livsmønstre. Med bogen kan man lære at tyde sine tal, og den kan bruges som et hjælpemiddel i ens egen kreative og spirituelle udvikling.

Forstå din vægt - og hvad den betyder for dit liv og din sundhed
af Gitte Klausen
Aschehoug Forlag Udkom d. 11-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 240 sider

Endelig en bog med en anden indfaldsvinkel til overgægtsproblematikken end de traditionelle metoder, der typisk består af en kur med lister over alt det, man skal og lister over det, man ikke må. Kure af denne type medfører ganske vist et vægttab - men ofte kun kortvarigt. Når det alligevel lykkes for nogle få overvægtige at opnå og holde deres idealvægt, skyldes det først og fremmest, at disse mennesker har været i stand til at omlægge deres livsstil i en sådan grad, at biologi og livsstil går op i en højere enhed. I sin bog forklarer Gitte Klausen om de komplicerede sammenhænge mellem den menneskelige biologi, vores livsstil og konsekvenserne for vores vægt og sundhed. Læseren opnår en viden om de mekanismer, der fører til overvægt, om ulemperne ved at være overvægtig og de klare fordele, der er ved at tabe sig og holde en nogenlunde stabil vægt livet igennem. Indsigt i disse sammenhænge giver nemlig mulighed for at træffe de rigtige valg i dagligdagen frem for at lade stå til eller gøre det forkerte. Bogen er baseret på videnskabelige fakta, men skrevet i et letforståeligt sprog, der indeholder mange eksempler. Læseren får desuden både en række praktiske redskaber og inspirerende tips, der kan hjælpe til både at forebygge og løse et vægtproblem. 

Indre ro - i en travl hverdag
af Joan Borysenko
Aschehoug Forlag Udkom d. 10-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  229 kr. - 176 sider

Dette er bogen for enhver, der føler sig overvældet af det kæmpepres, der kan ligge fra arbejdet, økonomiske problemer, børn og alle de andre stressfaktorer et moderne liv fører med sig. At stress er en af vor tids store livsstilsproblemer er der ikke nogen tvivl om. Og der tales meget om stress i denne tid. Ethvert ugeblad har artikler, gode råd og tanker, der omhandler stress og kampen for at opnå det gode liv. Mange mennesker i Vesten i dag står med den paradoksale problemstilling, at vi er velstillede som aldrig før og alligevel viser vi talrige symptomer, fysiske såvel som psykiske på, ikke at have det godt. Vi er slaver af mobiltelefoner, e-mails, deadlines og krav om evig perfektionisme i en grad, at vores menneskelige system siger fra. Via historier, forskningsundersøgelser og megen humor videreformidler Joan Borysenko i denne bog 52 enkle, strategier som alle er vigtige redskaber til at undgå stress og til at bevare den indre ro, der er så vigtig for at bevare eller opnå det mentale velbefindende, men i allerhøjeste grad også vores kropslige sundhedstilstand. 

Et liv i fred
af Hans Hellighed Dalai Lama
Aschehoug Forlag Udkom d. 06-11-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  299 kr. - 166 sider

Et liv i fred - læren om kærlighed, medfølelse, livet og døden. Et liv i fred giver et nyt og fascinerende indblik i Hans Hellighed Dalai Lamas verden. Bogen er anderledes end så mange andre bøger fra Dalai Lamas hånd, da den i lange passager fortæller hans egen livshistorie og beretter om, hvordan hans dagligdag former sig. Den meget personlige beretning veksler med afsnit, som kortlægger Dalai Lamas overvejelser om liv, død og genfødsel eller som diskuterer tro, videnskab og religion set i et verdensperspektiv. Læseren bliver i Et liv i fred ført gennem Dalai Lamas tanker om, hvordan man lever et tilfredsstillende og lykkeligt liv i fredelig sameksistens med sine medmennesker. Et liv, der i hovedtræk kan beskrives med de to sætninger, som også sammenfatter den buddhistiske lære: "Forsøg at hjælpe andre. Hvis du ikke kan hjælpe, så gør dem i det mindste ingen skade."

Budskaber fra Himlen
af James van Praagh
Aschehoug Forlag Udkom d. 31-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  99 kr. - 207 sider

Da Budskaber fra Himlen kom frem i 1998 lå den i 12 uger som nr. 1 på The New Yorkers bestsellerliste. Siden da er interessen for åndelige og spirituelle dimensioner også steget voldsomt i Danmark, hvilket er anledningen til at Ascehoug nu gengiver bogen i paperbackversion. James van Praagh har cementeret sin position som en af verdens beværkelsesværdige medier og clairvoyante. I Budskaber fra Himlen fortæller han let og ligetil om sine evner og erfaringer og det vil være guf for enhver, der holder af at se På rejse med Sjælen, Åndernes Magt, Troldmandsskolen og andre alternative tv-udsendelser. James van Praagh skriver om, hvordan man lærer at genkende de tegn som afdøde giver en og han giver anvisninger på, hvordan du kan opøve dine evner som medium for som han siger:" Vi er alle født med en vis mediumistisk evne. Spørgsmåler er: Vedkender vi os disse evner og bruger vi dem?"

Opskrifter for livet
af Sandra Leigh Braznin, Ulla Pedersen og Annette Vedelspang
Aschehoug Forlag Udkom d. 30-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  179 kr. - 68 sider

Opskrifter for livet er en opfølger til Spis for livet, bogen som er anvendt i forskellige forskningsprojekter gennem de sidste otte år på Forskningsinstitut for Human Ernæring. Her udviklede man et enkelt og brugervenligt feltsystem, som gjorde det muligt for de overvægtige deltagere i forskningsprojektet at beregne og sammensætte deres kost i det daglige og dermed sikre, ikke blot at de tabte sig, men også havde et redskab, der kunne gøre det nemmere at bevare deres vægttab fremover. Til den nye bog har kokken Sandra Leigh Draznin udviklet i alt 50 nye opskrifter, fordelt på 15 lette retter, 30 hovedretter og 5 desserter. Alle opskrifter er vurderet og beregnet efter feltprincippet med angivelse af energi og næringsstoffer. Opskrifter for livet kan sagtens bruges som en selvstændig kogebog uanset om man skal tabe sig eller ej; bogen giver ny inspiration til mager og velsmagende mad til alle, der ønsker at leve et sundt og slankt liv.

Den dag du får kræft
af Erik Rasmussen
Aschehoug Forlag Udkom d. 23-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  199 kr. - 175 sider

Ny bog i anledningen af Kræftens Bekæmpelses 75-årsdag. Erik Rasmussen, stifter af Huset Mandag Morgen, har skrevet bogen, han gerne selv ville have læst, den dag han fik kræft. Da begyndte han sit livs kamp imod en sygdom, han efter al sandsynlighed ville dø af. Derfor iværksatte han sin egen overlevelsesstrategi, som blev afgørende for hans helbredelse. "Den dag du får kræft kan blive den værste i dit liv, men også den vigtigste. Den kan nemlig gøre dit liv rigere. Det afhænger af, hvordan du forholder dig til sygdommen undervejs, og hvordan du kæmper din kamp." I bogen beretter han om sygdomsrejsen om sit forhold til døden, om at holde fast i håbet, om  den lange vej tilbage til et nogenlunde normalt liv og om de værdier, der også kan udvikles undervejs og ændre ens tilværelse. Den dag du får kræft giver ingen mirakelkure, men inspiration til at tage et medansvar og engagere sig i kampen. Bogen retter sig ikke kun til andre kræftpatienter og deres pårørende, men også til sygehusvæsenet, der sættes under en kritisk lup. Erik Rasmussen oplever gang på gang, at lægerne interesserer sig langt mere for sygdommen end for patienterne og dermed ikke formår at udnytte de ressourcer, patienterne har.

Hemmeligheden
af Michael Berg
Aschehoug Forlag Udkom d. 31-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  149 kr. - 86 sider

Få indblik i visdomslæren, der bl.a. fascinerer Madonna og får mere end 100.000 mennesker til at besøge www.kabbala.com hver måned. Kabbalaen er en af verdens ældste visdomslærer. Gennem århundreder har den fået mennesker til at tænke på livet i nye baner. Og det er ikke svært at få øje på, hvad der er så fascinerende. Kabbalaen tilbyder et usædvanligt helhedssyn. Fra verdens opstandelse til psykologien mellem mennesker. Hvorfor er vi i denne verden ? Hvad er formålet med vores liv ? Det handler om at skifte fra at være et modtagende til at være et givende og delende menneske. Først dér nærmer vi os den essens som den skabende kraft i universet består af - og ophæver dermed afstanden mellem os og det, vi længes efter. Og forstår vi det som en sandhed, vi lever efter og ikke blot en sympatis tanke, har vi gjort vores til at gøre verden til et bedre sted at være for både os selv og hinanden.

Seksuel intelligens
af Dr. Sheree Conrad og Dr. Michael Milburn
Aschehoug Forlag Udkom d. 29-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  269 kr. - 349 sider

Selv om vi lever i frisindets land, er sex på mange måder stadig et emne, hvor blufærdighed eller moralske anfægtelser afholder os fra at være åbne og hæmningsfrie i det intime rum. Nye undersøgelser af yngre danskeres sexliv viser at godt 1/4 har aktuelle problemer og at en 1/3 af alle teenagere ikke har modtaget nogen seksuel vejledning hjemmefra. Undersøgelsen viste endvidere at hhv. 70% af drenge og 54% af piger aldrig eller sjældent, taler med deres forældre om seksuelle emner. Seksuel intelligens kan ikke skabe mirakler i vores sexliv. Bogens sigte er at skærpe vores bevidsthed om, hvor det er vi hver især bliver bremset i vores seksuelle liv. Stammer vores problemer fra følelsesmæssige, kulturelle, religiøse, fysiske forhindringer? Stammer de fra urealistiske indstillinger til egen krop og urealistiske seksuelle forventninger i forhold til et massivt mediebillede fra både reklamer, film og tv?  

Kogekunst for det selvhelbredende menneske
af Susanna Ehdin
Aschehoug Forlag Udkom d. 21-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  269 kr. - 192 sider

Når du nu alligevel spiser - hvorfor så ikke spise det, der styrker dig og dine selvhelbredende evner ? Det er nemlig kosten, der opbygger helbredet og læger sygdom. Den smager og dufter og giver os livskraft og energi. Det er på tide at genfinde flere tusinde år gammel viden om, hvilken mad der skaber forudsætningerne for et vitalt og sundt liv. I Kogekunst for det selvhelbredende menneske er denne viden og den nyeste forskning oversat direkte til gryderne. I denne nytænkende, helsefilosofiske kogebog viser forskeren Susanna Uhdin og kokken Malin Söderström, hvordan man kan styrke immunforsvar, krop og psyke. Omkring hundrede opskrifter på fristende retter viser dig vejen til et godt helbred og et længere og bedre liv. 

Hvorfor sukker er farligt
af Kathleen DesMaison
Aschehoug Forlag Udkom d. 17-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  99 kr. - 215 sider

Den søde, skjulte gift. Prøv at udelade alt sukker fra det du spiser og drikker i blot nogle dage og de vil hurtigt opdage, hvor afhængig din krop er blevet af det søde produkt. Susanna Ehdin skriver i Det selvhelbredende menneske - "Sandheden er, at sukker er et stof, som er lige så vanedannende som nikotin og heroin. Sukkeret er også et giftstof med skadelige virkninger på kroppen". Vi når blot sjældent at registrere sukkerets forførende virkning for det er de færreste, der seriøst forsøger at holde op. Men ganske meget tyder på, at sukker er en af de helt store syndere i det moderne menneskes livsstilssygdomme. Naturligvis er løsningen ikke kun at fjerne sukkeret og så er alle problemer løst, men ifølge Kathleen DesMaison kan vi komme rigtig mange helbredsproblemer og humørsvingninger til livs, hvis vi tager det faktum alvorligt, at sukker blander sig med vores krops kemi, påvirker blandt andet koncentrationen af sukker i blodet samt serotin- og betaendorfinniveauet i hjernen, og dermed skaber både afhængighed, helbredsgener og humørpåvirkninger.

Spirituel sex
af Michelle Pauli
Aschehoug Forlag Udkom d. 17-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  129 kr. - 466 sider

Spirituel sex forener behovet for både spirituel udvikling og sex. For sex er ikke kun fysiske lagenøvelser, men også spiritualitet i højeste potens. Med hjælp fra denne bog er det muligt at nå ekstatiske højder. Bogen deler ud af ældgamle indsigter, som mænd og kvinder gennem tiden har benyttet for at bringe hinanden i den syvende himmel.

Hed sex
af Flic Everett
Aschehoug Forlag Udkom d. 17-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  129 kr. - 465 sider

Hed sex er en rødglødende bog med masser af gode tips om alt fra sexlegetøj, forspil, positioner og orgasmer til rollespil, cypersex og mobiltelefoner. Fremover er der altså ingen undskyldning for vanesex - her er bogen, der bringer sveden frem.

Tai Chi Chuan - Stilhed i bevægelse, bevægelse i stilhed
af Torben Bremann
Aschehoug Forlag Udkom d. 16-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  149 kr. - 107 sider

Tai Chi Chuan er den tredje danske bog om Tai Chi, men den mest udførlige og den første, der fortæller om de grundlæggende principper, som er basis for udførelsen af Tai Chi. Bogen er skrevet af den danske Tai Chi-lærer Torben Bremann. Torben Bremann er uddannet hos nogle af de ypperste kinesiske mestre og formår gennem sin egen undervisning - og nu bog - at gøre den østlige filosofi og træningsform tilgængelig for danskere. Tai Chi er en "indre" kinesisk kampkunst med hovedvægten lagt på afspænding, centrering og eftergivenhed både i selvforsvar og i dagligdagen. Forbindelsen mellem sind og krop er fundamental, hvorfor Tai Chi er så meget mere end blot en motionsform. Mange oplever derfor en forbedret sundhedstilstand og større fleksibilitet kropsligt såvel som mentalt. Tai Chi Chuan er lavet så både begynderen og den øvede udøver af Tai Chi vil kunne hente værdifulde informationer. De mange billeder viser bevægelse for bevægelse de forskellige øvelser og hele formen er vist fra start- til slutstilling, så man får et visuelt billede af serien (Formen) i sin helhed. 

Farvel til selvødelæggelse - Befri livsenergien
af Peter Schellenbaum
Borgen Forlag Udkom d. 09-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  249 kr. - 230 sider

Hvis du vil omfavnes må du åbne dine arme. Hvorfor reagerer mennesket på slag af skæbnen såsom sygdom og svære tab med selvødelæggelse og neurotiske aflejringer? Vi er disponeret for selvødelæggende reaktionsmåder, og ofte har vi en tendens til at se en meningsløs og ødelæggende drivkraft i livets ulykkelige hændelser. Vores sårbarhed og dødelighed kan gøre os så paniske, at vi blive ondskabsfulde over for os selv og andre. Selvødelæggelse opstår, når man mister følelsen af den livsstrøm vi alle indgår i. Det enkelte menneske har nok aldrig følt sig så fremmed i sin verden som i dag. Vi føler og forholder os, som om vi var i permanent nødværge. Vi isolerer og begrænser os af angst for verdenssituationen og mister kontakten med vores liv. I Farvel til Selvødelæggelse belyser Peter Schellenbaum de vigtigste facetter af selvødelæggelsen, og hvordan man nedbryder sig selv i angsten for at se døden i øjnene. Selvødelæggelsen optræder ikke kun hos særlige psykopater og folk der er diagnosticeret syge, men også i snigende følelser som kedsomhed, uro, meningsløshed og angst. Hvordan kan vi slippe vores negative forestillinger? Hvor gør vi os fri af dét, der ødelægger tilværelsen for os selv? Med baggrund i den psykoenergetiske metode redegør Peter Schellenbaum for sine metoder til at gøre sig fri af den energi man ødelægger sig selv med. Man kan blive et med sin egen livsstrøm, hvis man, uden nogen form for modstand, heller ikke mod det negative der indtræffer i ens liv, giver sig fuldkommen hen til alle livets tilskikkelser. Schellenbaum viser nødvendigheden af at give sig hen i fordybelsen " - at synke helt vågen ind i sit liv".

Det glykæmiske indeks - Gi-tabellerne
af Jennie Brand-Miller m.fl.
Ascehoug Forlag Udkom d. 08-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris  69 kr. - 130 sider

Det glykæmiske indeks er et videnskabeligt underbygget og letforståeligt mål for, hvordan kulhydrater i forskellige madvarer påvirker blodsukkeret - og hvordan Gi kan hjælpe mennesker med diabetes, hjertesygdomme og overvægt og i det hele taget forbedre livskvaliteten. Den praktiske lille håndborg er udarbejdet af forfatterne bag den internationale bestseller Det glykæmiske indeks - en moderne revolution som udkom i foråret. Bogen indeholder to Gi-madpyramider og tabeller med Gi-værdier, sorteret efter forskellige kriterier: A-Å, Fødevarekategorier, Lave til høje værdier. Her kan man få hjælp til at sammensætte sine foretrukne måltider med de ingredienser, der har det laveste Gi, erstatte højglykæmiske fødevarer med andre med lavt Gi, der er sundere eller finde de fødevarer inden for en bestemt kategori, der har det laveste Gi. Foruden Gi-værdierne indeholder listerne også portionsstørrelse, mængden af tilgængeligt kulhydrat pr. portion og den glykæmiske belastning, og dermed har man de bedste muligheder for at vælge de rigtige produkter, når man skal tilrettelægge en balanceret og sund kost.

Bogen om Engle
af Francis Melville
Ascehoug Forlag Udkom d. 08-10-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 128 sider

Lær englene at kende. Har du nogen sinde haft fornemmelsen af ikke at være helt alene ? Eller har du taget dig i at sige et ønske højt selv om du var alene i håbet om, at nogle alligevel hørte det og tog sig af det ? Mange siger, at de tror på engle, og bøger, kort og billeder om engle er i tidens trend højt skattede. Men hvad er en engel ? hvor kommer de fra, hvad vil de os - og hvordan kontakter vi dem ? Dette og mange andre spørgsmål kan opklares i Bogen om engle. Her stifter vi bekendtskab med de mest efterspurgte engle. Med udgangspunkt i fortællinger fra kristne, jødiske og islamiske historie kan man her læse om englenes natur, deres oprindelse, ærkeengle, hvilke hjæpeengle, der findes hvilke engle der knytter sig til dit stjernetegn og ikke mindst, hvilke ritualer man kan udføre for at påkalde sig englenes opmærksomhed. Bogen indeholder tre forseglede ritualer, der efter sigende skulle være ekstra virkningsfulde.

Følelsernes Yoga
af Bija Bennett
Borgen Forlag Udkom d. 30-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 256 sider

Yoga er kommet for at blive - i hvert fald storblomstrer den nu, omkring fyrre år efter de første yogabøger og - kurser så dagens lys herhjemme. Flere og flere opdager de både fysiske og psykiske gevinster der er at hente i den årtusind gamle indiske tradition. Yoga er langt mere end de fysiske øvelser, som de fleste kender. Yoga er i lige så høj grad en måde at leve på, hvor krop, helbred, følelser og ånd forenes i ro og ligevægt, følelsesmæssig styrke og psykisk stabilitet. I Følelsernes Yoga har Bija Bennett skabt et unikt yogaprogram, der tilgodeser yogatraditionens oprindelige spirituelle dimension. Bogen indeholder en bred vifte af enkle krop/sind-teknikker, der indvirker positivt på det følelsesmæssige velvære og som hviler på et dynamisk samspil mellem fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditationer, livsstil, ritualer og helbredende lyde. Bija Bennett bruger de otte klassiske yogadiscipliner: tolerance, troskab, vilje og kraft, kærlighed, harmoni, viden og visdom og synergi, og fortæller, hvordan disse kvaliteter anvendt i praksis medfører kropslig og sjælelig sundhed, således at yogaen bliver en kilde til en konstant tilstand af accept og harmoni. Bogen henvender sig ikke bare til de mennesker, der i forvejen beskæftiger sig med yoga, men har bud til alle, der ønsker helhed, indre ro og harmoni i deres tilværelse.

Den ny verdensimpuls
af Asger Lorentsen
Borgen Forlag Udkom d. 30-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 277 sider

Alle spirituelt interesserede mennesker venter på en ny verdensimpuls, men kun få tør give et detaljeret bud på, hvorledes dele af denne impuls vil udfolde sig til et nyt verdensbillede og en ny religiøsitet. Asger Lorentsen giver her et kvalificeret bud, ved at skildre en lang række aspekter af de nye impulser ud fra temaet om fremtidens spirituelle og religiøse liv på jorden. I bogen behandles bla. Kristi Genkomst i hjerterne, De nye avatarer, Skabelsen af en ny verdensreligion, Den feminine religiøsitet, Åbenbaringen af Guds Rige, Spiritualiteten i det 27. århundrede.

Stilhedens Budskab
af Eckhart Tolle
Borgen Forlag Udkom d. 24-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 139 kr. - 123 sider

Eckhart Tolles to bøger har siden udgivelsen af Nuets Kraft i 2000 solgt i mere end 20.000 eksemplarer og Tolle har dermed markeret sig som den spirituelle litteraturs frontløber. Hans budskab er enkelt og klart og han serverer det kortfattet og præcist, befriet for overflødige begreber og religiøse dogmer. Stilhedens Budskab indeholder afsnit som Ro og stilhed, Hinsides det tænkende sind, Det egoorienterede selv, Nuet, Hvem du virkelig er, Accept og overgivelse, Natur, Forhold til andre, Døden og det evige, Lidelse og ophør af lidelse. En lille bog, som man får optimalt udbytte af at læse, hvis man giver sig tid til at fordøje essensen. Ud over sine meditative og filosofiske kvaliteter er bogen en overordentlig praktisk vejledning i at få mere ud af livet, en hjælp til at aflægge nogle af de vaner, der forhindrer en i at nyde freden og stilheden, der altid har været der - lige neden under dagligdagens trummerum.

Andre veje
af Pernille Aalund
Ekstra Bladets Forlag Udkom d. 02-10-2003. ISBN: 87-773-1166-3
Vejl. pris 169 kr. - 168 sider

Den alternative behandling har for alvor fået tag i danskerne. Hver anden voksne dansker har prøvet en eller flere former for alternativ behandling. Hver tredje mener at have haft gavn af den. Flere og flere går til zoneterapeut eller akupunktør, før de går til lægen. Og især kvinderne interesserer sig for ’det alternative’. Der findes et utal af behandlingsformer og analysemetoder inden for den alternative behandling, og det kan være svært at finde rundt i og orientere sig i det enorme udbud, ligesom det kan være svært at gennemskue, hvad de forskellige tilbud indeholder. Derfor har Pernille Aalund og hendes redaktion på oestrogen.dk skrevet denne flotte og lettilgængelige guide til det alternative. Forhåbentlig kan rådene både være med til at skabe overblik over det alternative marked og inspirere læseren til selv at afprøve nogle af de råd og metoder, der omtales. Andre veje gennemgår både gamle ’mormorråd’ og de mere etablerede og velkendte behandlingsformer som zoneterapi eller massage. Punkt for punkt fortæller bogen om virkninger, priser og udbredelse af de forskellige former. Pernille Aalund har selv gennem årene erstattet de fleste piller og det meste medicin med alternative løsninger. Mange er hentet fra hendes farmors husråd, andre stammer fra hendes mor, og resten har hun læst sig til. Men hele tiden har Pernille Aalund en meget personlig indgangsvinkel til de råd, hun præsenterer læseren for. 

Pas på ryggen 
af Jane Hobden og Sue Tucker
Aschehoug Udkom d. 24-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 112 sider

Rygproblemer er blevet en folkesygdom. At have en stærk og sund ryg er helt centralt for det fysiske velbefindende. Pas på ryggen giver lettilgængelig og praktisk vejledning til alle aspekter af rygplejen. Mange rygproblemer opstår pga. en dårlig kropsholdning eller af at udføre dagligdags aktiviteter på måder, som belaster ryggen. I pas på ryggen forklares, hvordan man kan skabe en række enkle holdnings- og livsstilsmæssige ændringer, som vil bidrage til at forebygge denne type rygsmerte. Gennem en stribe lette trin-for-trin-øvelser lærer man at opbygge ryggens styrke og smidighed og dermed mindske risikoen for skader eller overbelastning. Afslapning er et andet aspekt af en sund ryg. Massage, aromaterapi og hydroterapi er behagelige måder at slappe af på, og de har en særlig gavnlig effekt, når man har ondt i ryggen. Pas på ryggen beskriver, hvordan man kan gøre plejen af ryggen til en fast del af den almindelige skønhedspleje, så ryggen både vil have det godt og se godt ud.

Livets håndbog 
af Tove Kofoed
Aschehoug Udkom d. 26-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 130 sider

Fra tid til anden hører man om mennesker, der uventet får kontakt med Gud eller ånder, og ofte er budskabet, at vi mennesker på den ene eller anden måde trænger til retningslinjer for igen at kunne se klart på tilværelsen. Livets håndbog er et resultat af en sådan kontakt. Tove Kofoed, clairvoyant og kendt fra tv-programmet Fornemmelse for Mord, modtog år tilbage under en meditation pludselig kontakt med nogle åndelige væsner. De åndelige væsner var bekymret for os mennesker her på jorden og ville gerne hjælpe os. Livets håndbog tager fat på de store emner i livet. Om vores forhold til for eksempel: kærlighed, sandhed, vilje, tillid, ærlighed og lignende emner. Bogen er lavet i en tredeling. Først videregiver Tove Kofoed den kanalisering, hun modtog, dernæst supplerer hun med egne praktiske betragtninger over emner. Sidst i hvert kapitel følger bogen op med forslag til egnede meditationer og fokusøvelser, der skal hjælpe os til at komme i bedre kontakt med de pågældende temaer i os selv. Sideløbende med bogen udgiver Fønix Musik en CD med Tove Kofoes guidede meditationer, som bl.a. også kan købes gennem boghandelen.

Reiki - en vej til selvudvikling og healing 
af Hiroshi Doi
Borgen Udkom d. 26-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 204 sider

En nem og afmystificeret tilgang til healing og energiforståelse for begyndere. For den erfarne Reiki-udøver giver bogens tekst mulighed for dybere forståelse af både Reiki-energien og den oprindelige filosofi. Reiki Ho er en healingform, hvoor udøveren via hændernes kraft og håndspålæggelse benytter sig af den universelle energi - til gavn for både modtageren og giveren. Den japanske Reiki-mester Hiroshi Doi har tilpasset den traditionelle japanske Reiki-metode til nutiden og formidler og forener hér det bedste fra de to retninger. Reiki Ho er den oprindelige japanske Reiki, grundlagt Mikao Usuii. Reiki var i en lang periode næsten glemt i Japan, men bredte sig til store dele af verden, hvor den tilpassede sig vestlig tankegang og blomstrede. I Danmark mærkes en stigende interesse for denne healingmetode. Bogen giver et rids af udviklingen af Reiki Ho og de forskellige uddannelsesniveauer i Reiki-healing. De grundlæggende håndpositioner, anvendelsen af symboler, fjernhealing og amnge andre af Reikis kernebegreber beskrives omhyggeligt. Der gives en fyldig indføring i bl.a.. en række åndedræts- og meditiationsøvelser som metoder til egen vækst og renselse.

1001 Drømme 
af Jack Altman
Borgen Udkom d. 12-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 384 sider

Hvad drømte du i nat? Faldt du ned af trapper.. eller spillede du på trompet? Er du tit på rejse, eller er der skruetrækkere eller sæbe i dine drømme? Vi drømmer i omkring 20 timer hver nat og med lidt øvelse kan vi lære at huske vores drømme og undersøge vores inderste længsler og skjulte frygt - og dermed få en bedre og dybere forståelse af os selv. Bogen 1001 Drømme:
- er en illustreret, seriøs begynderhåndbog med en overskuelig og personlig guide til 1001 forskellige drømme.
- fortolker de mest almindelige drømmesymboler - alt fra at flyve, tage tøjet af, komme for sent il et møde , til emner som fjer, computere og vulkaner.
- fortæller om de vigtige oplysninger, som drømmene giver os om vores ønsker og bekymringer, vores hjem og familie, venskaber, arbejde og sexliv og vores dybe, intuitive visdom.
- bygger på førende psykologi og drømmeforskning, C.G.Jungs teorier om arketyper, som ligger under mange drømme, og Sigmund Freuds teorier om vores dybeste instinkter.

Tre dybe åndedrag 
af Fred L. Miller
Borgen Udkom d. 08-09-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 110 kr. - 152 sider

Stress og stressrelaterede sygdomme er mere i fokus end nogensinde før. Meditation bliver ofte nævnt, som et effektivt middel mod stress. Men hvordan finder man den slags kvalitetstid til sig selv på en i forvejen overtrukket tidskonto? Tre dybe åndedrag - til afstresning og indre ro er en lille handy bog med letlæste instruktioner. Den indeholder afslapnings- og visualiseringsteknikker, så man kan komme i gang med at meditere og finde sin egen ro. For dem, der har lyst til at gå videre, introduceres også at vække sanserne fra deres tornerosesøvn. Forfatteren har arbejdet 25 år inden for tv-produktion, et meget stresset liv - indtil han lærte at blive rolig... Nu holder han foredrag og kurser i sit hjemland USA og underviser bl.a. advokater i meditation og stresshåndtering.

Når sygdom forløser 
af Ulla Rung Weeke
Borgen Udkom d. 20-08-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 186 sider

Flere og flere lider af overfølsomhed, allergier, astma, høfeber eller eksem, og mange er fanget i en ond cirkel, hvor de er afhængige af medicin for at kunne leve et almindeligt liv. Igennem adskillige år har psykolog og kropsterapeut Ulla Rung Weeke behandlet spædbørn, større børn og voksne, og hun har opnået bemærkelsesværdige resultater. Hendes indfaldsvinkel er, at kroppen husker traumatiske oplevelser, men at vores bevidsthed fortrænger dem, og at kroppen forsøger at forløse de fortrængte oplevelser gennem symptomer. I Når sygdom forløser præsentere Ulla Rung Weeke en række cases fra sin praksis, og hun giver en enkel og tankevækkende forklaring på, hvordan krop og psyke på afgørende vis hænger sammen i vores liv. Vi hører om Nynny, en lille pige, der lider af astma og en voldsom rastløshed og angst, som især for hendes mor er svær er håndtere. Ved at give Nynne og hendes mor redskaber til at håndtere de følelser, der er, opnår Ulla Rung Weeke, at Nynne bliver mere afbalanceret,, og at hendes medicinforbrug kan reduceres. Der er også historien om Carin, der lider af en voldsom eksem. Da Carin får hjælp til at mærke de følelser, hun igennem mange år har fortrængt, forsvinder hendes eksem næsten fuldstændig. Når Sygdom forløser  handler om angst, spændinger, gamle følelsesmæssige mønstre og om den befriende, forløsende og helbredende proces, det er at komme ind til de følelser, der er bag symptomerne.

De nye åbenbaringer 
af Neale Donald Walsch
Borgen Udkom d. 15-08-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 279 kr. - 308 sider

Neale Donald Walsch' bestsellere "Guddommelige samtaler I, II og III, venskab med Gud og Samvær med Gud" har medvirket til, at tusindvis af mennesker har revideret og fornyet deres syn på det guddommelige. De nye åbenbaringer adskiller sig markant fra de øvrige samtaler ved, at Walsch i sin dialog med Gud tager fat i en række konkrete problemer, der er i vores verden i øjeblikket. Konflikten mellem Israel og Palæstina, krigen i Irak, ligeberettigelse og meget mere bliver diskuteret, og Walsch går i rette med de etablerede religioner, fordi de fokuserer for meget på moral og skyld, hvilket ofte medfører, at mennesker ledes ud i destruktive handlinger. Neale Donald Walsch skriver velargumenteret, vidende - og også provokerende - om, hvorfor det går så galt. Med vanlig klarhed giver han en række befriende bud på, hvordan vi kan vælge at udvikle og udvide vores forhold til det at tro, så vi kan mærke en dybere og mere personlig og kærlig dialog med Gud. En kontakt, som kan føre til, at vi kan ændre vores verden og skabe fred og gensidig accept på tværs af religioner, kulturer, køn og politiske overbevisninger.

Den maskuline mand 
af David Deida
Borgen Udkom d. 14-08-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 228 sider

Nu skal mænd have lov at være mænd og kvinder til at være kvinder, fastslår amerikansk terapeut i en ny bog, der opfordrer mændene til at træde i karakter. Mænd og kvinder er blevet for ens og moderne parforhold ender ofte i kønsløse venskaber. Prisen for økonomisk og social ligestilling er nemlig et sløjt sexliv, mener den amerikanske terapeut og forfatter David Deida. I den maskuline mand fortæller han, hvordan de mandlige og kvindelige forskelle i parforholdet kan gøres større, så der kommer liv i lagnerne igen. Mens kvinder sætter kærligheden højest, må parforholdet aldrig blive det vigtigste for manden. Hvis en kvinde er blevet meningen med en mands liv, er han fortabt. Manden skal også vedkende sig sine mørkeste begær og ønsket om seksuel afveksling. Selv om han elsker sin kæreste, vil han helt naturligt have lyst til sex med andre kvinder, siger Deida. Og så skal mænd opgive håbet om, at kvinder bliver nemmere at leve sammen med. En kvinde vil nemlig altid teste sin mand, fordi hun elsker ham. Desuden skal han lade være med at analysere hende og tage det, hun siger, for bogstaveligt.

Hvis Buddha var gift 
af Charlotte Kasl
Aschehoug Udkom d. 14-08-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 231 sider

...hvordan ville han så få et parforhold til at fungere ? Hvordan ville han vedblive at være åben, accepterende og kærlig overfor en partner på en måde, der kommer fra hjertet`? - for selv en Buddha må da blive træt af sin partner en gang i mellem. Budskabet i denne bog er, at det er vores egne forventninger til vores partner og parforholdet, som vi kan gøre noget ved - du kan ikke ændre din partner, men du kan ændre dig selv og dermed kemien i jeres forhold. Charlotte Kasl foreslår ikke, at vi skal være sødere, mere mystiske eller komme med komplimenter til vores partner. I stedet inviterer forfatteren os til at træde et skridt længere ind i vores parforhold for at finde  ud af, hvad der virkelig er på spil. Styrken ved Hvis Buddha var gift er nemlig, at den viser, hvordan der opstår vitalitet, spontanitet og frihed, hvis vi bliver i stand til at se vores partner klart - fri for forestillinger, illusioner og forventninger. Samtidig viser bogen, hvordan vores evne til at skabe intime forbindelser til hinanden er dybt forbundet med vores følelsesmæssige udvikling.

Fra Clairvoyance til Intuition 
af Kenneth Sørensen
Kentaur Udkom d. 23-07-2003. ISBN: 87-985757-2-4
Vejl. pris 198 kr. - 252 sider

Denne bog er en af de mest omfattende indføringer på dansk om psykiske evner. Med udgangspunkt i den åndsvidenskabelige litteratur gives en grundig beskrivelse af de oversanselige evner; clairvoyance (klarsyn), clairaudiance (klarhørelse), psykometri (klarfølelse), telepati, intuition, mediumisme, åndelig vejledning samt mange andre fænomener. Disse evner har bragt os ufattelige åbenbaringer af visdom og skønhed, hvad den esoteriske lære er et godt eksempel på, men de har  også skabt grobund for vildledning. Der gives en dybtgående behandling af både de positive og vidunderlige muligheder, der kan være forbundet med udviklingen af psykiske evner, men også de farlige konsekvenser, herunder illusioner, selvovervurdering og i værste fald besættelse. I bogen er et stort udvalg af Alice Baileys citater vedrørende de psykiske illusioner, der ifølge hende gjorde sig gældende i Det Teosofiske Samfund og som betød at Hierarkiet trak sig ud af Samfundet. Det er et vigtigt sagsstudie, der også kan lære os en hel del i dag.

Spirituelle løsninger 
af Wayne W. Dyer
Borgen Udkom d. 23-07-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 299 kr. - 344 sider

Med udgangspunkt i at alt er energi, viser Dyer, hvordan vi kan løse vores problemer - hvad enten de drejer sig om helbred, kærlighed, økonomi eller arbejde - i samklang med den allestedsnærværende spirituelle kraft, som vi alle har adgang til. Alt er energi, og energi viser sig som frekvenser på forskellige niveauer. Når der opstår problemer, sker det i de lavere energifrekvenser, som altid er massive og langsomme. De hurtigere frekvenser repræsenterer tanker, bevægelse og lys og de hurtigste ren ånd. Ved at skabe forbindelse mellem de åndelige, høje frekvenser og problemets lave frekvenser aktiveres problemets løsning og det opløses. At kontakte de højere frekvenser er en teknik, som kan læres. I bogens første del fortæller Dyer om essensen i spirituel problemløsning og forklarer de basale principper i at forstå og have kontakt med den åndelige verden. Disse erfaringer er illustreret gennem anekdoter, breve og citater fra den spirituelle verdenslitteratur og giver stor indsigt i det åndeliges tidløse visdom. Bogens anden del er inspireret af Frans af Assisis berømte bøn og viser os, hvordan vi kan anvende spirituel problemløsning i vores daglige liv i små som i store spørgsmål. Metoderne omfatter affirmationer, skriveøvelser, guidede meditationer og andre strategier, som udvider det spirituelle univers, lærer os at se problemer som vejen til udvikling og frigør energi til at så kærlighed, harmoni og fred.

Hvad fortæller kroppen 
af Per Westergaard Hansen
Ascheboug Udkom d. 30-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 187 sider

Hvad betyder det, når man har smerter, kløe eller andre irriterende symptomer - og er det nu farligt. En betingelse for at kunne holde sig sund og rask er, at man på et tidligt stadium er i stand til at erkende og tolke sygdomstegn - eller få ro i sindet ved at finde ud af, at der ikke behøver være noget alvorligt på spil. I Hvad fortæller kroppen ? gennemgår Per Westergaard Hansen de mest almindeligt forekommende symptomer, og hvad årsagen kan være. Som noget ganske nyt er det ud over forklaringsmodeller set fra den vestlige medicin medtaget afsnit om, hvordan man ud fra den kinesiske medicin ville betragte kroppens forskellige symptomer. Bogen imødegår dermed mange danskeres stigende brug af både vestlige og østlige behandlingsformer og livssyn. Bogen kan bruges som opslagsværk vedrørende enkelte symptomer og til gennemlæsning for den, der er interesseret i at blive bedre til at tolke og forstå kroppens signaler.

Livstrategier - Gør det, der virker. Gør det, der er væsentligt. 
af Phillip C. McGraw
Borgen Udkom d. 19-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 265 sider

I Valbygård-serien udkommer nu den amerikanske psykolog Phillip C. McGraws bestseller Livsstrategier. Livsstrategier handler om at sætte sig i førersædet og skabe sit eget liv, i stedet for at lade sig skabe af det. Når vi er utilfredse - når vi for eksempel mangler udfordringer eller går gennem livet uden lidenskab, plan eller mål - skyldes det, at vi ikke selv tager ansvaret for vores liv. For at blive i stand til at ændre vores situation må vi vide noget om menneskets psyke og de uskrevne regler, "livslove", der fungerer i samfundet. Phillip C. McGraw beskriver med de ti livslove de træk, der er fundamentale for ethvert menneske, og som styrer vores handlinger. Når vi kender livslovene, vil vi også kende os selv bedre og vide, hvordan vi skal opnå vores mål. Læs blandt andet om, at: Livet belønner handling; Vi skaber vores egne oplevelser; Vi kan ikke ændre det; Vi ikke vedkender os; Vi gør det, der virker; Vi må sætte navn på det, vi ønsker, for at kunne gøre krav på det. Bogen viser, hvordan man kan omsætte indsigterne til handling og resultater i det praktiske liv.

Power ansigtsløft - se yngre ud - uden plastikkirurgi
af Slaveia Biltzing 
Borgen Udkom d. 16-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 138 sider

Power ansigtsløft er brugsanvisningen til et naturligt ansigtsløft. Uden kirurgiske indgreb, og uden køb af dyre cremer, men ved hjælp af bl.a. akupressur og massage. Bogen indeholder en række øvelser, der giver en glattere, strammere og mere smidig ansigtshud. Øvelserne er baseret på videnskabelige anatomiske og fysiologiske principper. I modsætning til plastikkirurgi og kosmetik er ideen i Power ansigtsløft at reparere ansigtet "indefra". At opnå ansigtsløft gennem muskeltræning og øget blodgennemstrømning. Ved et kirurgisk indgreb fjernes rynkerne, men ansigtets muskler stimuleres ikke. Massage og akupressur før derimod huden mere spændstig og musklerne stærkere og smidigere og øger deres volumen. Derved udglattes rynker og ujævnheder. Samtidig giver det større velvære. I bogen gennemgås hele ansigtet grundigt fra nakke og hals til pande og hovedbund. Trin for trin bliver man guidet igennem programmet fra opvarmning til selve øvelserne.

Løftet 
af Joel Rothschild
Aschehoug Udkom d. 11-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 128 sider

Liv efter døden ? Løftet er en usædvanlig, autentisk beretning om to mænd, der elsker hinanden - sjælevenner og begge smittet af HIV: I vished om dødens nærvær giver de to hinanden et løfte: at er der et liv på den anden side af døden, skal den, der dør først, give den tilbageblevne et tegn. Albert dør, og Joel, den mest skeptiske af de to, står alene tilbage. Men midt i sin "sjæls mørke nat", hvor al mening og håb forsvinder fra ham, oplever han pludselig spirituelle åbninger af ganske usædvanlig art. Og tegn for tegn virker det mere og mere sandsynligt, at Albert virkelig signalere til ham fra den anden side - og her spiller en lille rødhalset kolibri en ganske særlig rolle. Løftet er en inspirerende beretning om en skeptiker, der lærer, at der er langt flere kræfter og muligheder i verden end han troede muligt. Det er en fortælling om spirituel vækkelse og transformation - og som Neale Donald Walsch skriver i sit forord, så er det en historie, "som også lukker den største kløft af dem alle - afgrunden i vores forståelse af livet og døden."

Livet er så svært - hvordan kan vi være andet end venlige ?
af Sylvia Boorstein
Aschehoug Udkom d. 11-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 173 sider

Opmærksomhed, et bevidst liv i kærlighed er den definitive guide til vesterlændinge i de ti paramitaer som buddhismen bygger på: gavmildhed, moral, forsagelse, visdom, energi, tålmodighed, sandfærdighed, beslutsomhed, næstekærlighed og sindsro - samme paramitaer som Dalai Lama skal tale om under sit besøg i Danmark. Buddhismen er efterhånden ikke en fjern tanke for mange vesterlændinge. Flere og flere forener f.eks. den kristne tro med buddhismen og følgende citat fra bogen udtrykker ganske udmærket hvorfor: "Når folk spørger Dalai Lame: "Er buddhismen en religion?" svarer han: "Ja, det er den." Så spørger de: Hvilken slags religion er den ? Han svarer: "Min religion er venlighed." Måske tænker du: "Det er alle menneskers." Det er alle menneskers. Det er sandt. Det er ikke kompliceret at beskrive målet for et spirituelt liv. Det er lettere end du tror at forklare det. Det er vanskeligere, end du kan forestille dig, at gøre det.

Destruktive følelser - hvordan kan vi håndtere dem ?
En videnskabelig dialog med Dalai Lame fortalt af Daniel Goleman
Borgen Udkom d. 04-06-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 349 kr. - 501 sider

Dalai Lama og de giftige følelser. Videnskab og buddhisme forsøger at forstå og modarbejde destruktive følelser i ny bog. Hvorfor optræder tilsyneladende rationelle, intelligente mennesker grusomt ? Kan alle blive drevet til det punkt, hvor vi bliver voldelige ? Er destruktive følelser vigtige for menneskets overlevelse ? I destruktive følelser forsøger Dalai Lame i dialog med vestlige forskere og filosoffer heriblandt Daniel Goleman at besvare disse og mange andre spørgsmål. Et af buddene lyder at ikke alle mennesker kan slå ihjel. For eksempel viser en undersøgelser af Koreakrigen, at næsten halvdelen af de amerikanske styrker aldrig affyrer deres våben i kamp. Gruppen forsøger også at finde en modgift mod destruktive følelser. Skal vi gribe ti medikamenter, kirurgi, genterapi, psykoterapi eller meditation ? Medicinering er et udbredt middel mod destruktive følelser i vester. Men ny forskning i bogen afslører, at moderne scannere kan påvise positive forandringer i hjernen som resultat af meditation. Destruktive følelser er baseret på et møde mellem Dalai Lama og fremtrædende videnskabsmænd, psykologer og filosoffer i Dalai Lamas hjem i Dharamsala, Indien, marts 2000.

Bekræftelser til det indre barn
af Rokelle Lerner
Borgen Udkom d. 30-05-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 385 sider

Bekræftelser til det indre barn henvender sig til den, der er vokset op i en dysfunktionel familie, hvor forældrene ikke evnede at opfylde barnets følelsesmæssige behov. Barnet har i stedet modtaget en række negative eller uhensigtsmæssige påvirkninger, der har fået livet til at virke truende og kaotisk og givet det en følelse af, at det ikke har fortjent glæde. Det har lært at mistro sine egne sanser og følelser. Det har som voksen fået en selvdestruktiv adfærd, karakteriseret af bl.a. manglende selvværd, sabotage af egne succesmuligheder, psykologisk baserede sygdomme m.m. Og tilmed er det måske også selv blevet en dysfunktionel forælder, fordi det ikke hjemmefra har lært, at man som forældre giver sine børn tryghed, kærlighed og accept. Sådan behøver det ikke blive ved med at være. Bekræftelser til det indre barn indeholder en tekst til hver dag i året. Formålet med de daglige bekræftelser er, at den, der ønsker at hele sin barndoms sår, kan genopdrage sit indre barn og derved lære at elske sig selv, lytte til sig selv, tro på sine egne følelser og håndtere livet på en anden og langt mere positiv måde. 

I Lazarus' fodspor
af Lewis Richmond
Aschehoug Udkom d. 28-05-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 261 sider

"Lazarus ligger ubevægelig i sin mørke grav indhyllet i et ligklæde af linned. Hvordan er han havnet her ? Hvad har afbrudt hans vante liv så pludseligt ? Hvor han end er nu, så er det ikke i deres verden. Han svæver i mørke." Dette er den autentiske beretning om buddhistlæreren Lewis Richmond, der en dag får en hjernebetændelse, der sender ham i koma. I denne komatilstand oplever han en række drømme af nærmest arketypisk art, men med elementer af virkeligheden, som tyder på,, at han trods komatilstanden alligevel registrerer, hvad der sker omkring ham. Lewis overlever. Men det er først nu, at den virkelige kamp for livet begynder. Lewis Richmond har til hvert kapitel lignelser over Lazarus i Biblen. For hvorfor var det egentligt han døde ? Og ikke mindst. hvad betød det for ham at blive vækket til live igen ? Et relevant spørgsmål i en verden er fuld af nutidige Lazaruser; folk der er blevet reddet af medicinske mirakler. Men skønt de overlever,, er det ofte med mén, som kan være svære for andre at sætte sig ind i - og det er derfor en oplagt bog for alle, der arbejder i sundheds- og plejesektoren. I Lazarus' fodspor er imidlertid ikke kun en historie om en helbredelsesproces. Det er også en spirituel historie om et menneske, der bliver revet ud af sit teoretiske forhold til emner som: frygt, overgivelse, sorg, taknemmelighed, medfølelse og beslutsomhed og som gennemlever det hele i praksis. Det er en bog om forholdet mellem død og liv, alle mellemstationerne og ikke mindst er det er bog om de mirakuløse kræfter, der kan ligge i omverdenens kærlige omsorg.

De 7 trin til spirituel intelligens - læring til fremtiden
af Richard A. Bowell
Aschehoug Udkom d. 19-05-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 249 kr. - 331 sider

Et problem kan aldrig løses på samme niveau, som det er skabt. Det sagde Albert Einstein, og det er i høj grad tankegangen bag denne bog. Både enkeltpersoner og virksomheder kan have brug for en helt ny læsningsmodel til et problem, der tilsyneladende ikke vil lade sig løse. Der findes adskillige bøger om spirituel intelligens, SQ, men måden, hvorpå man praktisk bruger den, er sjældent beskrevet. De 7 trin til spirituel intelligens viser, hvordan vi kan udvikle vores praktiske mønstre for personlig vækst og lederskab, effektivitet og almen livsvisdom. Bogen henvender sig derfor bredt til alle interesserede, men ikke mindst til den del af erhvervslivet, der har brug for nye måder at løse problemer på; fra personaleproblemer til virksomhedens yde- og konkurrence evne. Richard A. Bowell trækker på erfaringer fra sin mere end 20-årige lange undervisningspraksis i SQ, men henviser også til nogle af historiens store, intelligente og spirituelt vise mennesker: Shakespeare, Leonardo da Vinci, Mozart, Ghandi, Mother Theresa og Nelson Mandela. Hver af dem står for at have udviklet et eller flere aspekter af SQ på mesterlig vis og hver af dem står for, at de har givet et unikt bidrag til udviklingen af SQ.

Dzogchen Den store fuldkommenheds inderste
af Hans Hellighed Dalai Lama
Borgen Udkom d. 19-05-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 299 kr. - 280 sider

Dzogchen betyder "den store fuldkommenhed" og regnes for at være en af de mest dybtgående tibetanske meditationsformer. Ved fire lejligheder har H:H: Dalai Lamam under sine rundrejser i Vesten undervist i Dzogchen - og det er disse undervisninger, der er gengivet her i bogen. I de fire forelæsninger gennemgår og udlægger Dalai Lama Dzogchen ud fra tekster, som indtil nu har været hemmeligholdt og kun forbeholdt tibetanske munke og lærde. Han citerer fortidens store Dzogcehn-mestre, Longchen Rabjam, Patrul Rinpoche og Dodrupchen Jikmé Tempé Nyima og gengiver det svært tilgængelige stof i en form, der henvender sig til enhver, der interesserer sig for meditation og buddhisme. Den fjortende Dalai Lama, hvis navn er Tenzin Gyatso, er leder af det tibetanske folk og overhoved for Tibets buddhistiske tradition. Dalai Lama har studeret alle tibetanske buddhistiske retninger og er derfor en autoritet inden for samtlige traditioners læresystemer og praktikker. Som modtager af Nobels fredspris i 1989 er han internationalt respekteret som talsmand for en fredelig løsning af menneskelige konflikter.

Historien om min vagina
af Susanna Kaysen
Borgen Udkom d. 13-05-2003. ISBN: ikke oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 160 sider

Av mit underliv! Hvad sker der, når kilden til nydelse syd for navlen pludselig gør ondt hele tiden ? Det fortæller amerikanske Susanna Kaysen om i sin selvbiografiske og galgenhumoristiske beretning. Susanna går normalt ikke rundt og spekulerer på sit underliv. Det er der bare. Indtil den dag det begynder at gøre ondt. Helt uforklarligt og forfærdeligt ondt. Det bliver startskuddet til en endeløs behandlingscyklus hos læger og specialister med adskillige diagnoser og mere eller mindre kradse midler, der skal lindre de intime smerter. De velmenende råd rækker fra østrogencreme og eddikeskylninger, over havregrøds- og tebade til pottetræning og kirurgiske indgreb. Men underlivet er lige ømt. Snart forpester den gådefulde sygdom hele Susannas tilværelse. Lyst og begær og blevet en by i Rusland, og forholdet til kæresten sættes på en hård prøve. Det viser sig, at Susanna lider af vulvodyni - en fællesbetegnelse for en særlig gruppe smertetilstande i kvindens underliv. Historien om min vagina er en personlig og underholdende beretning om, hvad der sker, når nydelse erstattes af smerte, om seksualitet og identitet, forholdet mellem krop og ånd, og hvad man gør når både etablerede og alternative behandlere giver op - og det stadig gør ondt. Der er ingen sikre tal for udbredelse af vulvodyni herhjemme, men formentlig flere tusinde danske kvinder har lidelsen i større eller mindre grad. Man kan læse mere om lidelsen på www.vulvodyni.dk.

Hvad gør du, når du dør ?
af Tove og Steen Kofoed
Aschehoug Udkom d. 11-04-2003. ISBN: 87-11-16833-1
Vejl. pris 179 kr. - 156 sider

Hvad sker der egentlig, når man dør ? Der er mange meninger, men efter tv-programmerne "åndernes magt, "Fornemmelse for mord" og "klarsyn", er der rykket ved lige så mange forestillinger. Nu giver de clairvoyante medier Tove og Steen Kofoed deres beskrivelse af, hvad de fra åndernes side har fået at vide sker.
De fleste mennesker er ikke så trygge ved tanken om at dø,, men meget unødig angst og bekymring kunne undgås, hvis blot man vidste, at døden ikke er den endelige slutning. Og det er den ikke ifølge forfatterne Tove og Steen Kofoed. Tværtimod. Med udgangspunkt i nogle beretninger, kanaliseret fra afdøde, fortæller forfatterne her, hvilke problemstillinger sjælen kan komme ud for i den åndelige verden. Det er nemlig ikke kun de pårørende, der skal slippe deres nære, det er også den afdøde, der skal slippe sin afhængighed af det fysiske liv og gøre op med alle de indgroede vaner, forestillinger og følelser et liv på jorden giver.
Udover "rejseskildringerne" og forklaringer på, hvad de pågældende sjæle er igennem, kommer Tove og Steen ind på emner som bevidsthed, hvordan man selv kontakter afdøde, bøn og dens kraft, når børn dør, de forskellige astrale planer og psykiske evner.

Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom
af Kirsten Fauken
Aschehoug Udkom d. 03-04-2003. ISBN: 87-11-16409-3
Vejl. pris 249 kr. - 237 sider

Alle mennesker er udsat for både positive og negative oplevelser. Men nogle mennesker har for vane at lægge mere mærke til de negative end de positive og deres oplevelser og livssyn bliver præget af dette. Det kan man gøre noget ved. Og det handler ikke om at være naiv og bilde sig ind, at det negative ikke eksisterer. Det handler om at blive bevidst om, hvorfor vi har de indfaldsvinkler til tilværelsen som vi har. For når vi først ved hvad der mentalt står i vejen for at vi er glade og tilfredse, kan vi mere bevidst vælge at prøve nogle andre strategier af - således at vi ikke længere reagere pr. automatik, men ud fra en helt anden forståelse og tolerance for sig selv - og det bringer velvære.
Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom går bag om de forskellige adfærdsmønstre vi kan have og behandler de mulige årsager til problemerne. Det kan være oplevelser af en traumatisk barndom, en fastlåst opfattelse af verden, en offertankegang, en kraftig indre kritiker eller måske frygt for forandring, der gør, at man hænger fast i  en begrænsende hverdag.
Bogen er baseret på NLP-teknikker, men langt mere tilgængelig end de fleste andre på markedet. Læseren behøver derfor ingen forkundskaber, men kan blot følge anvisningerne til de mange øvelser, der er i bogen.

Lad dig ikke manipulere
af Wayne W. Dyer
Borgen Udkom d. 28-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 268 sider

At blive udsat for manipulation er i visse tilfælde bare irriterende, men i andre direkte farligt. Uanset graden af manipulation er der ingen grund til at udsætte sig for denne form for påvirkning.
Nogle er lette ofre, som nemt lader sig styre, andre er mere standhaftige og kan bedre gennemskue skjulte hensigter. For at undgå at blive manipuleret må vi gøre os klart, hvornår og på hvilke måder det sker, for først da kan vi afværge det. Bogen viser hvordan.
Wayne W. Dyer er amerikansk psykolog. Han har bl.a. skrevet klassikere inden for personlighedsudvikling som "Forny dig selv" og "befri dig selv".

Lykken er et valg
af Barry Neil Kaufman
Borgen Udkom d. 28-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 99 kr. - 222 sider

Ægteparret Samahria og Barry Neil Kaufmans tredje barn blev som lille diagnosticeret uhelbredelig autist. Gennem forældrenes kærlighed, accept og tålmodighed udviklede drengen sig og er i dag et fuldstændig normalt og veluddannet menneske. Familien Kaufman har på basis af dette udviklet Option-processen, en metode til at vælge lykken.
Det er Barry Neil Kaufmans erfaring, at vi altid kan vælge at trodse vores egen historie og ændre os. Vores fortid er kun erindringer, vi trækker ind i nuet. Vi kan se på os selv med andre øjne og forandre vores overbevisninger - og vælge lykken. Vi kan gøre os fri af vores selvskabte begrænsninger og nå ind til vores drømme.
I bogen viser Kaufman vejen og giver også en række eksempler på, hvordan livet kar ændret sig radikalt for de mennesker, der har arbejdet med hans metode.

Sjælerejser Beretninger om livet mellem livene
af Michael Newton
Borgen Udkom d. 26-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 299 kr. - 340 sider

Mysteriet om livet i den åndelige verden. 29 mennesker fortæller her under dyb hypnose forbløffende samstemmende detaljer om, hvad der er hændt dem imellem deres tidligere inkarnationer på jorden. De fortæller om hvordan det føles at dø, hvem der møder os i dødsøjeblikket, hvordan den åndelige verden opleves, hvor vi opholder os og hvad vi foretager os som sjæle, og hvorfor vi vælger at komme tilbage i bestemte liv. Michael Newton, ph.d. i rådgivning og hypnoterapeut, forsøgte i sin private praksis at hjælpe sine klienter med hverdagens problemer og opdagede ved et tilfælde hypnosemetoder, der gav klienterne adgang til erindringer om tidligere liv og om den åndelige verden mellem de forskellige liv. Det viste sig, at klienterne følte sig bedre hjulpet, når de blev bragt hinsides deres oplevelser af tidligere liv og oplevede den dybt meningsfulde sjæletilværelse mellem livene. Sjælerejser er en rapport om disse menneskers oplevelser.

Det selvhelbredende menneske
af Susanne Ehdin
Aschehoug Udkom d. 20-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 344 sider

115.000 solgte bøger i Sverige - og noget der ligner en folkebevægelse for ny holistisk sundhedsopfattelse er fulgt i kølvandet på denne bog. Med en fod i den videnskabelige verden og en hånd rakt ud mod den alternative, er denne bog en radikal anderledes måde at betragte sundhed på. Ph.D i immunlogi og forsker i psykoneuroimmunologi, Susanna Ehdin, gør her op med den udbredte vestlige opfattelse af, at sundhed er det samme som fraværet af symptomer. Men at vi ikke er syge lige nu, er ikke ensbetydende med, at vi levet sundt og med den fulde livskraft og evne til selvhelbredelse, vi kunne. Og det er rigtig ærgerligt både for den enkelte og for samfundet. Bogen er baseret på et væld af forskningsresultater og generelle undersøgelser og indeholder mængder af vigtige informationer til, hvordan både den enkelte og samfundet med ganske få ressourcer og relativt enkle tiltag kan vinde alverden ved at forebygge frem for at symptombehandle. Det handler blandt om kemi: Om hvordan mad, krop, tanker, følelser, energi og sjæl hænger uadskilleligt sammen. Bogen kommer derved ind på emner som biobalance, ernæringsrigtig mad, tarmfloraens betydning, men også tankens kraft og følelserne som forbindelsesled mellem krop og sjæl. Denne bog præsenterer et sjældent og unikt helhedssyn på sundhed - i alle livets henseender.

Din historie - din styrke Find det skjulte potentiale
af Debbie Ford
Borgen Udkom d. 02-04-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 192 sider

Vi er alle præget af vores opvækst, og vi kan selv vælge, om vi vil gøre vores historie til styrke eller vores svaghed. Din historie - din styrke handler om at få øje på de muligheder, vi hver især har med i bagagen. Hvilke vilkår vi end har haft, hvad vi end har haft af med- og modgang, så er det netop kombinationen af disse oplevelser, der går os til unikke, resursestærke mennesker med et potentiale af medfølelse, indsigt og viden, som kan berige vores eget og andres liv. Når vi indser det, kan vi også nå ind til den inderste, befriende sandhed om os selv, en følelse der ofte har ligget gemt og glemt i skyggerne, siden vi var børn. Denne selvfølelse giver os mulighed for at komme ud over mønstre og selvbilleder, som har virket begrænsende eller direkte destruktive for os i vores liv. Debbie Ford, der er terapeut, har en sjælden evne til at få sine læsere til at se og favne sig selv i stedet for at føle  sig anklaget og provokeret. Hun beskriver indgående, personligt og med masser af eksempler, hvordan vi kan komme frem til en erkendelse af, at vores historier indeholder nøjagtigt de ingredienser, som vi har brug for til at blive de mennesker, som vi dybest set er og altid har længtes efter at være.

Sjælens hjerte Følelsesmæssig bevidsthed
af Gary Zukav og Linda Francis
Borgen Udkom d. 21-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 269 kr. - 272 sider

At blive et helt menneske er noget, de fleste ønsker at opnå. Hvis vi skal udvikle os hen mod at blive det, er følelsesmæssig bevidsthed en væsentlig faktor på vejen. Det kræver, at vi hele tiden er opmærksom på alt, hvad vi føler. Følelsesmæssig bevidsthed er vanskelig, fordi vi også oplever meget smerte. Det bliver derfor udfordrende, vanskeligt og ubehageligt. Men det bliver også mere givende, end de fleste kan forestille sig, fordi det fører til et liv fri for tvangstanker, bindinger, besættelser og afhængighed, hvor man handler med et styrket hjerte. Sjælens Hjerte viser, hvordan vi ved at gi ind i vores følelsesmæssige smerte og ved at blive bevidst om de projiceringer, vi gemmer os bag, og som skjuler vores angst, kan udvikle os hen mod at blive autentiske mennesker. "Den længste rejse, du kan foretage dig i livet, er rejsen fra dit hoved til dit hjerte" siger Zukav, og der er, hvad bogen handler om - en evig rejse mod at vokse som menneske og den heling, det indebærer. 

Alle børn kan lære regler Fra baby til skolebarn.
af Annette Kast-Zahn
Borgen Udkom d. 20-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 159 kr. - 133 sider

Hvordan forældre kan sætte grænser og lære deres barn adfærdsregler. Hvordan skal vi forældre klare det kunststykke at få vores børn til at føle sig sikre og trygge, men ikke for begrænsede? Vi vil opdrage vores børn uden at kue dem, uden angst og uden at hæmme dem. De fleste forældre har i dag en stor viden om barnets trivsel og udvikling. Vi ved også, at vores børn har brug for grænser og ikke bare udvikler sig til det bedste af sig selv. Vi forsøger at være engagerede og kærlige forældre - men indimellem er vi bare kørt fast. Undertiden er der langt mellem, hvordan vi forventer vores børn skal være og opføre sig, og der regler, om vi rent faktisk lærer dem. Anette Kast-Zahn sætter fokus på, hvordan vi kan lære vores børn nogle meningsfulde regler, som kan løse op for hverdagens tilbagevendende problemer og gøre livet lettere for både børn og voksne. Bogen giver klare anvisninger på, hvordan vi kan kigge på vores egen adfærd og uudtalte forventninger til barnet - og blive bedre til at give barnet retningslinjer for ønskelig og ikke-ønskelig adfærd. Dette er en arbejdsbog fuld af eksempler og klare anvisninger på bl.a.: Hvordan kan man blive bedre til at stille krav ? Hvordan kan f.eks. huslige pligter blive til ritualer ? Hvilke uskrevne love er der i hjemmet  - og er de rimelige ? Hvordan kan man give barnet mod ? Hvordan kan man lære barnet konsekvens ? Hvordan kan man vise barnet tillid ?

Ledegigt: Om at genvinde balancen
af Birgitte Bue
e-bog Udkom d. 26-02-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 135 kr. - ? sider

Efter selv at have fået diagnosen Ledegigt (reumatoid arthritis) for 3 år siden, begyndte jeg at undersøge mulighederne for at finde en måde at behandle dette på uden brug af medicin og syntetiske stoffer. Den bog jeg her vil præsentere dig for, handler om gennem naturlige metoder at eliminere sygdomsfremkaldende faktorer, styrke dit immunforsvar og give din krop muligheden for at genvinde den balance, der skal til for at skabe sundhed og bedre livskvalitet. Den handler om alt det, du slev kan gøre for at få din krop i balance, der vil eliminere alle sygdomstegn og give dig et nyt liv. Bogen indeholder en plan til at gøre dette og indeholder forslag, anvisninger, forklaringer og opskrifter på en masse ting, du kan gøre og vil give dig links til mange hundrede sider p Internettet, hvor du kan uddybe din viden. Du køber 3 måneders Internet adgang til e-bogen på www.bbue.dk .

Tryk dig sund Gør det selv guide til et bedre helbred 
af Hugo Nielsen
Hovedland Udkom d. 26-02-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 168 kr. - 130 sider

Hugo Nielsen fra Gram har tidligere skrevet bøger og artikler, som har haft en meget stor virkning på danskernes helbred og på befolkningens brug af såkaldt alternative behandlingsformer. 
Det er en stærkt forædlet form for akupressur, der nu foreligger i bogen Tryk dig sund. Baggrunden herfor er, at forskning har sat Hugo Nielsen i stand til at raffinere både forståelse og filosofi, men dermed også behandlingsformerne og deres virkning. Filosofien bag Hugo Nielsen-systemet er helt enkel: Når kroppens styresystemer kommer i ubalance, skal der sjældent ret meget til igen at bringe dem på ret køl. Gør det selv-aspektet er lige så enkelt: Akupressur-teknikkerne er så relativt enkle, at de fleste vil kunne behandle sig selv. I realiteten indebærer det, at de uhyggelige stigninger i medicinforbruget vil kunne bringes til ophør.
Udover en grundig, mangesidet introduktion til systemet og en forklaring på, hvorledes akupressuren virker, giver bogen i en række kapitler anvisninger på, hvordan man trykker sig en lindring af og tackler forskellige lidelser - f.eks. hovedpine, migræne, influenza og halsbetændelse, bronkitis, bihulelidelser og dårligt kredsløb.

Magiske formularer
af Marian Green
Aschehoug Udkom d. 10-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 149 kr. - 128 sider

Magi og heksekunst stammer fra den menneskelige histories oprindelse og kombinerer magiske formularer, fremstilling af talismaner og anvendelse af amuletter til beskyttelse imod alt ondt og til at bring lykke og godt helbred. Hvor ofte befinder man sig ikke i en situation, hvor man bare ville ønske, man havde en trylleformular, så det hele løser sig på forunderlig vis. En utopi ? Ikke nødvendigvis. 
Vel vidende om den kraft, der kan ligge i et menneskes sind, har Marian Green her i Magiske formularer samlet nogle kraftfulde ritualer og besværgelser. For det er en gammel visdom, at koncentrerer man sindet på den rigtige måde, er det nogle yderst virksomme "ønskebølger" man sender ud i universet - og bølger vender jo som bekendt tilbage igen.
I denne charmerende, lille bog er det tilføjet tre virkningsfulde og derfor forseglede formularer, der giver ekstra kraft til den, der bryder forseglingen og bruger formularen - prøv dem bare af, hvis du er i tvivl om virkningen.
Udover det forklarer bogen principperne bag magiske formularer. Du lærer om ceremonier, om elementerne jord, ild, luft, og vand og om tidens magi. Du lærer, hvordan du kan anvende symboler eller påkalde planeternes kraft - og du lærer naturligvis også, at magi aldrig må bruges til at skade andre.

Den lille bog om at være i balance
af Susan Jeffers
Borgen Udkom d. 03-03-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 49 kr. - 124 sider

Det er vigtigt for vores velbefindende at være i balance. Og det kan vi heldigvis lære. Vi kan lære at møde livets tilskikkelser med en følelse af harmoni, tillid, taknemmelighed og kærlighed og en tro på, at alt er, som det skal være. Vi kan lære at opnå sindsro, også når tingene ikke går, som vi ønsker det. Den lille bog om at være i balance viser vejen.

At være et lodret menneske i en vandret verden....
af Anne Sophie Jørgensen
Aschehoug Udkom d. 14-02-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 189 sider

...er en svær, men nødvendig opgave for det spirituelt søgende menneske. Lodret menneske i en vandret verden er forfatteren Anne Sophie Jørgensens bud på, hvordan man kan forene de menneskelige drifter med en stræben efter det guddommelige. For opnår man først den balance, mens man samtidig lærer at skelne mellem spiritualitet og religiøse traditioner, kan man personligt nå ind til den essens alle religioner bygger på.
Lodret menneske i en vandret verden handler derfor blandt andet om seksualitetens rolle - i parforhold og i selvudviklingsprocesser - og som en måde at udvikle og udvide bevidstheden på via tantrisk sex. Bogen handler også om bevidsthed, om meditation og karma - og om hvad det i det hele taget vil sige at være spirituel lærer - og elev -i det 21. århundrede. Bogen henvender sig således til den efterhånden store gruppe af mennesker, der seriøst søger en spirituel praksis, der kan gå hånd i hånd med et moderne liv i vores kultur.
Anne Sophie Jørgensen har tidligere udgivet bogen Slevudvikling og energibevidsthed på Politikens forlag (1992) og var medforfatter på Politikens bog om healing (1989). Hun er leder af meditations- og kursuscentret Tigerens Rede i Gedved, Jylland, hvor hendes undervisning hviler på den spirituelle essens fra både kristendommen og den tibetanske buddhisme.

At hjælpe med nærvær
af Jeff Kane
Borgen Udkom d. 13-02-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 199 kr. - 203 sider

Når vi står over for et medmenneske, der er alvorligt sygt eller på anden måde i krise, har mange af os svært ved at finde ud af, hvad vi skal sige og gøre for at hjælpe. Vi vil gerne stille op - men bremses af vores usikkerhed.
Sygdom er ofte forbundet med følelser som modløshed, depression, angst og sorg. Og blot dét, at der er nogen som forstår dette, kan gøre en verden til forskel, for den der er i krise.
Den amerikanske læge John Kane viser, hvordan vi alle har evnen til at lindre andres smerte. Ved at være fuldt ud nærværende kan vi skabe rum for de følelser, den syge har i forbindelse med sin sygdom, og på denne måde hjælpe ham eller hende til at opnå indre fred, afklaring og en helbredelse af sjælen, som også kan have positiv effekt på den fysiske tilstand.
Denne bog henvender sig til alle, der har sygdom tæt inde på livet og til læger, behandlere og andre, der i det daglige arbejder med omsorg for syge, ensomme eller gamle mennesker.
Jeff Kane, M.D. har gennem et kvart århundrede ledet støttegrupper for patienter, holdt foredragsvirksomhed og forsket i sygdom og healing.

Rejsen mod lyset
af Marianne Lykke
Borgen Udkom d. 24-01-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 229 kr. - 214 sider

Global intuition og lyse grundværdier. Rejsen mod lyset er en klarsynet arbejdsbog, der introducerer en måde at leve på, hvor man tager begivenhederne, som de kommer og med et nærvær, en ro og et fokus, der får livet til at forme sig meningsfuldt og logisk.
Vi lever i en verden og i en tid, som forandrer sig så hastigt og overraskende, at det ikke er muligt at forestille sig, hvordan det hele vil se ud om 2+ år. Det kan være lidt af en prøvelse at bevare optimismen og troen på, at alt kommer til at udvikle sig på bedste måde.
I Rejsen mod lyset beskriver Marianne Lykke, at det eneste, vi kan gøre, er at  være 100% i nuet, samtidig med at vi øer os i at mærke vores egen dybe, befriende sandhed indeni - en følelse, som alle kan opleve og udvikle med lidt træning, og som giver stor ro og glæde.
Ved at tage ansvar for os selv og vores egen grundstilling, kan vi være med til at påvirke den grundindstilling, kan vi være med til at påvirke den helhed, vi alle er en del af, i en mere positiv retning. På denne måde bliver den personlige udvikling helt naturligt til en voksende bevidsthed om at tilhøre et større menneskeligt og globalt fællesskab.
Efter hvert kapitel er der ideer, spørgsmål og øvelser samt nye livsnøgler og retningslinjer, og bogen egner sig derfor både til inspiration og som seriøst værktøj til at arbejde trin for trin med at udvikle sin styrke, kreativitet, medfølelse og intuition.

Den Åndelige rejse, åndelig udvikling bind 2
af Asger Lorentsen
Borgen Udkom d. 27-01-2003. ISBN: ej oplyst
Vejl. pris 189 kr. - 194 sider

I Den åndelige rejse beskriver Asger Lorentsen sin egen forskning i reinkarnation og han gengiver detaljeret en række sessioner fra sin praksis som regressionsterapeut.
Den åndelige rejse handler om, at tidligere liv er langt tættere på og meget mere virkelige, end de fleste af os tror, idet vi alle har en skjult historie, som selv om den er glemt og gemt under dagsbevidsthedens tærskel, påvirker os i vore holdninger, følelser og reaktioner på livet.
Blandt bogens emner kan nævnes: Lidelse og skæbnedannelse, karmaloven og den frivillige skæbne, overgangen til det indre liv, det frie åndelige lig, inkarnationscyklusser, lysuniverser, udviklingsveje.
Den åndelige rejse er den personlig bog, der illustrerer Asger Lorentsens dybe engagement i og fornemmelse af den grundlæggende enhed og kærlighed bag mangfoldigheden i den synlige verden. Det er uddrag fra livets egen bog, som giver stor indsigt i og forståelse for det åndelige plan.
Den åndelige rejse er det andet bind i serien Åndelige udvikling.

Klik her for at se Arkiv-siden med tidligere titler fra listen

Omtalerne er baseret på forlagenes nyhedsbreve, tilsendt redaktionen.
Bøgerne kan normalt købes hos boghandleren
 - i enkelte tilfælde dog kun direkte fra udgiveren.
Bognyhederne fjernes fra listen ca. 6 måneder efter udgivelsen.

Home > Bøger > Nye bogudgivelser
11-07-2013

HOME

KLIK HER for at læse om bogen

ANNONCE

 

ANNONCE:

Følg os på Facebook 

Søg i alternativinfo:   

Home   |   Nyheder   |   Behandler index   |    Naturmedicin   |   Symptom skema
Adresse lister   |   Arrangementer   |   Artikler   |    Bøger   |   Debat Forum   |   Dyrebehandling
Guider   |   Leksikon   |   Net shopping   |   Links   |   Profil sider   |   Web-TV
Information om alternativinfo    |   Sideoversigt   |   Søgning   |   Tilmelding til Index   |   Tilbage
Dette website er optimeret til Microsoft Internet Explorer og Google Chrome  -  skærm min. 800x600.
www.alternativ.info   |   E-mail til redaktionen   |   Design   &  Webmaster :  © 1999-2017,  PMP Group.   ISSN: 1901-7022
Dette website tilhører PMP Group Asia Co. Ltd., Suratthani 84330, Thailand.
Indholdet på dette website er alene vejledende og må ikke erstatte fagkyndig rådgivning eller lægelig behandling af sygdom.
alternativinfo er alene en uafhængig informations portal, der hverken markedsfører eller sælger de omtalte produkter eller behandlinger, hvorfor alternativinfo IKKE under nogen form anbefaler et bestemt produkt eller en bestemt behandling. Medtagne oplysninger om naturlægemidler, kosttilskud og vitaminpræparater samt naturlig hudpleje og kosmetik er repræsentativt, redaktionelt udvalgt og de er derfor ikke en annoncering af et bestemt produkt.
På sitet kan forekomme information, hvorom der IKKE forefindes videnskabelig dokumentation.
Modtagne indlæg og oplysninger videregives uden ansvar og udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens holdning.
Alternativinfo er uden ansvar for indhold på link-forbundne sider.
Cookie samtykke: Ved fortsat brug af sitet, accepteres følgende cookie-betingelser. Alternativinfo indsamler ingen personlige oplysninger, men vore web-servere sender automatisk session-HTTP-cookies. Tredjepart-cookies forekommer fra Adservice, Google og TradeDoubler bannerannoncer; fra statistik-tællerne SiteMeter og Chart; fra de sociale delings tjenester AddThis og Facebook; samt fra Google til optimering af søge-funktioner. Alternativinfo fungerer, selv om din browser blokerer for cookies, men visse service-applikationer vil ikke starte, du vil fx. ikke kunne anvende Facebook-kommentarer. Læs mere om cookies her.
Copyright © :  Index, artikler, fotos, grafik, layout og mediaklip tilhører respektive ejere og må ikke reproduceres uden tilladelse.
Det er tilladt, at udprinte websider i sin helhed til alene undervisning og privat brug.
Dette må du: Linke til alle sider på alternativinfo, evt. med et kort referat eller omtale af siden du linker til.
Dette må du IKKE: Gengive indhold fra sitet (websider, artikler, grafik, videoklip), hverken som uddrag eller i sin helhed.