Alternativinfo
er ved at skifte layout, hvorfor siderne kan vises forskelligt, og der kan forekomme forstyrrelser i driften.
|
|
Mellemørebetændelse - otitis media |
|
Af
LILIAN DØRGE, biopat, zoneterapeut og phytoterapeut |
Akut mellemørebetændelse skyldes en virus eller bakterieinfektion, der gennem det eustatiske rør trænger fra svælget op i mellemøret. Mange rammes af mellemørebetændelse som komplikation til forkølelse, influenza eller andre luftvejsinfektioner.
De fleste infektioner i de øvre luftveje er virusinfektioner, mellem 30-50 % er bakterielle, (den nøjagtige procentdel varierer i litteraturen, om dette emne).
Forskere har påvist, at mange børn, der ordineres antibiotika mod ørepine, faktisk ikke har en bakteriel infektion i mellemøret, og at bruge antibiotika i behandlingen af ørepine kan gøre patienten disponeret for tilbagevendende øreinfektion, især med multiresistente bakterier. Derudover bør sammenhæng mellem allergi overfor mælkeprodukter og tilbagevendende øreinfektioner undersøges.
Diagnosen mellemørebetændelse bygger på tilstedeværelsen af voldsom ørepine og feber. Undersøgelse vil vise, at trommehinden er rød og udadhvælvet.
Øreinfektioner der behandles med naturlige midler (se længere nede i
artiklen ) fra sygdommens start, frembringer ofte hurtig bedring, ofte i løbet af få timer. I løbet af 24 timer skulle de voldsomme infektionstegenene være væk.
Hvis barnet ikke reagere på behandlingen, hvis tilstanden forværres, eller hvis der er mistanke om mere end en banal øreinfektion, skal der søges læge, som så må hjælpe med at afgøre hvilken behandling der er bedst.
Hvis det er nødvendigt med et antibiotikum, så brug samtidig et middel til at styrke immunforsvaret evt. Echinaform, og indtag nogle mælkesyrebakterier, evt. symbioflor, som er en kapsel med mælkesyrebakterier, der hjælper tarmens mikroflora, den kan skilles og drysse over maden.
I tilfælde af ørepine, hvor ørene ikke væsker, kan med fordel anvendes Johannes olie (Hypericum), olien lunes, dryppes direkte i øret, eller på en lille vattot i øret, det virker øjeblikkelig smertestillende.
Kamille te kan give barnet hvile og mindske ubehag. Hyldeblomst og citronmelisse, virker sveddrivende, virus hæmmende og modvirker katar.
Lægeøjentrøst og vejbred styrker slimhinderne i øvre luftveje.
Hvidløg er bakteriedræbende.
Ofte kommer et barn der har været i antibiotisk behandling, til at indtage stadig stærkere medicin på grund af resistensudviklingen, antibiotika virker kun ved bakterieinfektioner.
Den virkelige behandling består i at styrke barnet og skabe sunde omgivelser der styrker modstandskraften.
Er barnet havnet i den onde cirkel, med gentagne mellemørebetændelser, behandlet med antibiotika, skal cirklen brydes, for at få immunforsvaret op at stå igen.
Det kan anbefales at besøge en biopat og phytoterapeut, der kan teste sig frem til et behandlings program, evt. allergier/intolerance, vitamin og mineral mangler, homøopatiske præparater der kan udrense kroniske
betændelsesfokus, urtemedicin, der kan styrke immunforsvaret og slimhinderne.
En zoneterapeut kan ligeledes stimulere immunforsvaret og udrensning af affaldsstoffer, en del zoneterapeuter arbejder også med urtemedicin, og vil kunne sammensætte en styrkende urteblanding til barnet.
Det forældre selv kan gøre for at styrke barnets immunforsvar, er at være sikker på at barnet får en god vitamin og mineral tablet, derudover i en periode at give en ekstra dosis C-vitamin, gerne Acerola 100 mg. som er en velsmagende tyggetablet lavet på kirsebær, 4 stk. 4 gange daglig.
I en periode holde barnet væk fra mælkeprodukter.
Echinaform: dosering 40 dråber tre gange dagligt, til at styrke immunforsvaret og forebygge vira og bakterieinfektioner.
En god ulden hue kan gøre meget for at forhindre ørebetændelser, vinden kan trænge ind i ørene og fremkalde ørepine, hold hoved og øre godt tildækket, når barnet er ude i koldt og blæsende vejr.
Publiceret
alternativinfo: 10-12-2001
Interessante links:
Tyg tyggegummi og undgå øresmerter (DR-online 28-01-2013)
Mellemørebetændelse er en af de hyppigste årsager til, at børn får antibiotika. Men tygger de xylitol tyggegummi fem gange
dagligt, så mindsker det risikoen for, at de får mellemørebetændelse.
Home
> Artikler > Mellemørebetændelse - otitis media
06-12-2021 |
|