Alternativinfo skifter server og layout i løbet af november-december 2021, hvorfor der kan forekomme forstyrrelser i driften.

ARTIKLER BASERET PÅ NYHEDER

De seneste nyhedsartikler i overskrifter:

01-06-2016
KLIK HER for at læse merePlantekost modvirker overvægt og sænker kræftrisiko 
En ny bog “Kinastudiet” fremlægger omfattende forskning der viser, at frisklavet plantekost modvirker og afhjælper overvægt og sænker risikoen for kræft, hjertesygdom, diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme.
  KLIK HER for at læse mere 

31-03-2016
KLIK HER for at læse mereHvad rygestop gør ved dit stofskifte
– derfor tager du nok på
 
Det er velkendt, at et udbredt problem når tobakken kvittes, er den efterfølgende vægtstigning. Problemet siges at være så stort, at nogle rygere – især kvinder – enten undlader rygestop, eller simpelthen finder cigaretterne frem igen. Men hvad er det der sker?
  KLIK HER for at læse mere 

15-10-2015
KLIK HER for at læse mereKostvaner vigtigere end kalorier 
En gruppe forskere argumenterer i det videnskabelige tidsskrift Open Heart for, at vi skal droppe det faste blik mod kalorierne og i stedet gøre noget ud af at spise de rigtige fødevarer. Det gælder især for hjerte-kar-sygdomme og diabetes, men også for vægttab. Man behøver hverken tælle kalorier eller point, man behøver ikke engang at få udleveret en kostplan, det vigtigste er at få en adfærdsændring ind under huden og holde fast i gode kostvaner.
  KLIK HER for at læse mere 

05-09-2015
KLIK HER for at læse merePostevand som slankekur 
Overvægt, eller direkte fedme, er et stigende problem i mange lande – hvor en tredjedel af befolkningen snildt kan tåle at smide nogle kilo – og det behøver slet ikke være en uoverkommelig opgave, noget så simpelt som en halv liter postevand kan gøre en forskel.
  KLIK HER for at læse mere 
  

03-09-2015
KLIK HER for at læse mereNu kan du lovligt købe CBD-cannabis i EU 
Den første legale marihuana-pille, Satipharm 10mg cannabinoid, er blevet godkendt som kosttilskud i Tyskland, og kan nu købes i Europa. Satipharm er ekstraheret fra en marihuana-sort med højt indhold af CBD, Cannabidiol, men ikke THC, tetrahydrocannabinol, der forårsager de berusende og psykologiske virkninger af marihuana.
  KLIK HER for at læse mere 

05-08-2015
KLIK HER for at læse mereSpis krydret mad og lev længere
Chili Claus er blevet et populært underholdende indslag, men stærke krydderier som chili er angiveligt mere end blot underholdning, de kan være livsforlængende, ifølge et nyt stort studie, der netop er publiceret i BMJ. Anden videnskabelig forskning antyder, at chili kan reducere risiko for tumor, forbedre sex-lysten, og hjælpe med vægttab – så alt tyder på, at du med fordel bør finde spændende eksotiske madopskrifter frem og dosere godt med stærke krydderier, især chilipeber.
  KLIK HER for at læse mere 

09-07-2015
Når solen stikker og heden slår 
Sommeren har indtaget landet, og når solens stråler bager på os igennem længere tid kan varmen føles ulidelig. Nogle kan blive så utilpasse, at de ligefrem besvimer. Falck fortæller, hvad der sker, når kroppen bliver overophedet og giver gode råd i tilfælde af solstik og hedeslag.
  KLIK HER for at læse mere 

06-07-2015
KLIK HER for at læse mereSkorpiongift kan dræbe kræftceller 
Et nyt in vitro studie viser at giften fra centruroides tecomanus-skorpionen, der lever i det sydlige Mexico, indeholder flere end 100 proteiner, som kan tilintetgøre cancer ved at invadere kanaler i cellerne og skabe cellulære skader, der dræber dem.
  KLIK HER for at læse mere 

 

05-05-2015
KLIK HER for at læse mereRigtig mad - mættet fedt er sundt 
Vi har snart hørt de gode kostråd til bevidstløshed, at ‘mættet fedt i kød, æg og smør giver hjertekarsygdomme og diabetes’. Men ny forskning viser, at det kun er en myte – fakta er såmænd, at mættet fedt i kød, æg og smør er sundt. Det er til gengæld overforbrug af raffinerede kulhydrater, primært i form af kornprodukter, som bidrager til hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt hos den almindelige dansker.
  KLIK HER for at læse mere 

25-02-2015
KLIK HER for at læse mereImmunsystemet kan angribe kræft 
Immun-celler kan angribe cancer-celler, skriver norske forskere, som har fundet en metode der resulterer i at kræft kan blive helt reduceret blandt patienter med ellers uhelbredelig lymfekræft. Immunsystemet er vores indbyggede vagt- og sporhund, angiveligt et unikt forsvar mod stort set al sygdom, hvis det bliver tricket korrekt – det er vel i bund og grund dét, såkaldt ”alternativ behandling” går ud.
  KLIK HER for at læse mere 

28-01-2015
KLIK HER for at læse mereDen lille forskel findes også på ski 
For lidt for mange skiglade danskere ender turen ned af pisterne desværre med en skiskade, men når mænd og kvinder, side om side, suser nedad, er der dog endnu ikke helt ligestilling, skaderne er nemlig forskellige – det viser Falcks statistik over skiskader. For begge køns vedkommende kan skaderne imidlertid ofte undgås.
  KLIK HER for at læse mere 

20-01-2015
Mænd der spiser chili har større sex-drive 
Et nyt studie viser at mænd der kan lide krydret, stærk mad har højere testosteron, mandligt kønshormon, og større sex-drive – og nej, det er ikke et forsøg hos ”Chili Claus”, men derimod et seriøst fransk videnskabeligt studie, der er offentliggjort under titlen ”Some Like it Hot”, da ”Ingen er fuldkommen”, selv ikke snerpede forskere.
  KLIK HER for at læse mere 

14-01-2015
KLIK HER for at læse mereDanskerne sidder sig syge 
Danskerne er blandt dem, der sidder mest ned på arbejde og hjemme. Uanset hvor meget motion man dyrker, er det at sidde ned i længere perioder særdeles sundhedsskadeligt – det kan faktisk være livsfarligt. Flere undersøgelser peger nemlig på, at en stillesiddende adfærd er skyld i ikke bare for tidlig død, men også kroniske sygdomme som type-2 diabetes, hjertekarsygdomme og overvægt.
  KLIK HER for at læse mere 

03-12-2014
KLIK HER for at læse mereFremtidens medicin bliver individuelt tilpasset patienten 
Danmark ligger inde med en skattekiste af historiske registre, da vi har vi journaler helt tilbage fra 1700-tallet, og det gør landet til et helt enestående sted for forskere. Med en ny supercomputer skal vores unikke registre være med til at bringe os helt i front inden for forskning i sundhed – målet er at kunne behandle sygdomme med medicin tilpasset den enkelte patient.
  KLIK HER for at læse mere 

20-11-2014
KLIK HER for at læse mereVarigt vægttab uden at tælle kalorier 
Kostvejleder gør op med mirakelkure i ny bog: »Hvis man spiser kedelig mad og konstant skal tælle kalorier samt veje hver bid, bliver det for surt i længden – og slankeprojektet ender typisk med endnu et nederlag,« forklarer Suzy Wengel, der giver opskriften på varigt vægttab i sin nye bog "Sense – slank med fornuft." Hun har selv tabt sig 40 kilo ved at følge den vej, hun beskriver i bogen. En vej, der bygger på viden om kost og ikke mindst på sund fornuft. Deraf navnet Sense. Inden da havde hun været igennem et hav af slankekure.
  KLIK HER for at læse mere 

27-10-2014
KLIK HER for at læse mereRødvin er godt for meget, nu også knoglerne 
Listen med gode sundheds-nyheder om rødvin – eller rettere det bioaktive stof resveratrol, som findes i relativt høje mængder i vin, vindruer, samt visse bær og nødder – synes efterhånden uendelig, nu har gruppe danske forskere fra Århus netop bevist, at resveratrol også kan give stærkere knogler.
  KLIK HER for at læse mere 

15-10-2014
KLIK HER for at læse mereNy kræftcelledræbende virus 
Kinesiske forskere har fundet en kræftcelledræbende virus, der kan bremse kræftcellernes vækst uden at skade normale celler, skriver flere asiatiske nyhedsmedier. Opdagelsen blev offentliggjort i oktober-udgaven af Proceedings of National Academy of Sciences i USA.
  KLIK HER for at læse mere 

06-10-2014
KLIK HER for at læse mereHonning, et muligt alternativ til antibiotika 
Siden oldtiden har honning været kendt for antiseptisk virkning, i gamle egyptiske papyrus omtales honning for eksempel som et middel ved sårbehandling. Fortidens lærebøger kan være værd at granske, for ny forskning har flere gange vist, at der kan være hold i den såkaldte folkemedicin. Nu fortæller en forskergruppe fra Lunds Universitet i en pressemeddelelse, at de har fundet visse typer honning virker mod antibiotikaresistente stafylokok bakterier, også kaldet MRSA, der har været meget omtalt den seneste tid.
  KLIK HER for at læse mere 

29-09-2014
KLIK HER for at læse mereForbindelse mellem vrede og kræft
Smid masken: Folk der fortrængte følelser og undertrykker vrede har nemmere ved at få immunsystem relaterede sygdomme som leddegigt, infektioner og kræftformer – megen forskning peger direkte på, at stress eller vrede ligefrem kan være årsag til cancer eller påvirke udvikling af denne sygdom.
  KLIK HER for at læse mere 

15-09-2014
Hvidløg kan helbrede vorter i løbet af 2 uger 
At hvidløg, udover at være en fremragende smagsforstærker med mange sundhedsmæssige fordele, er blandt de bedste naturliglige medikamenter, har længe været kendt. Nu er det tilmed indikationer af, at hvidløg magter at fjerne vorter og helbrede ligtorne. Ifølge undersøgelsen blev de deltagere, der modtog et fedtopløseligt hvidløgs ekstrakt smurt direkte på vorter to gange dagligt, 100% helbredt. Endvidere viste det fedtbaserede hvidløgs ekstrakt sig 80% effektivt som behandling af ligtorne. Bemærkelsesværdigt var, at disse resultater blev opnået efter bare to ugers behandling.
  KLIK HER for at læse mere 

31-08-2014
KLIK HER for at læse mereBi-stik som terapi – virker måske også mod cancer 
Det har været hørt fra danske biavlere, at det er godt for helbreddet at blive stukket af bier. Vil du frivilligt lade dig stikke af en bi…?
De fleste vil pænt takke nej, en del er endda direkte overfølsom med svære allergiske reaktioner til følge. Ikke desto mindre anvendes bi-stik som behandling, alternativ må betegnelsen vist være, da der stadig mangler overbevisende videnskabelig dokumentation.
  KLIK HER for at læse mere 

21-08-2014
KLIK HER for at læse mereMirakelolien, Rick Simpsons bog udkommer nu på dansk 
Rick Simpson er blevet kendt for sin kamp mod de canadiske myndigheder siden 1999 for retten til at anvende olie fra cannabis hamp-planter i kampen mod kræftsygdomme. Hans bog “Phoenix Tears – The Rick Simpson Story” er nu blevet oversat til dansk på initiativ af Jørgen Valentin, der driver virksomheden Hempfood. Bogen tilbydes den danske befolkning ganske gratis som e-bog.
  KLIK HER for at læse mere 

10-07-2014
KLIK HER for at læse mereLovlig medicinsk cannabis 
Mens diskussionen stadig går højlydt herhjemme om cannabis – hash, THC olie – skal lovliggøres til medicinsk brug, har andre lande allerede foretaget positive skridt til at hjælpe de mennesker hvor denne lægeplante kan lindre, og måske helbrede sygdom. I Canada for eksempel har alle borgere en forfatningsmæssig beskyttet adgang til cannabis som medicin, dog med en læges samtykke.
  KLIK HER for at læse mere 

21-05-2014
KLIK HER for at læse mereYoga kan være en kur mod inkontinens 
Mange voksne lider af en eller anden form for urininkontinens, op mod 80 procent af dem er kvinder. Træn musklerne i bækkenbunden, vi har efterhånden hørt det mange gange og blevet anvist såvel egentlige bækkenbunds styrketræningsøvelser som motion – men nu viser et nyt studie at yoga kan være en kur, der kan reducere “lækage”.
  KLIK HER for at læse mere 

21-03-2014
KLIK HER for at læse mereHomøopati virker i videnskabeligt forsøg 
Et nyt større videnskabeligt pilot projekt viser, at homøopatisk medicin virker. Forsøget omfattede flere end 7.000 børn, hvor omkring to tredjedele fik en opløsning af det homøopatiske middel Eupatorium (da. hjortetrøst) som forebyggende medicin mod denguefeber, mens de resterende børn fungerede som kontrolgruppe. Forsøget viste en signifikant bedre beskyttelse af børnene, der modtog den homøopatiske naturmedicin.
  KLIK HER for at læse mere 

16-01-2014
KLIK HER for at læse mereTo klassisk kinesiske værker i ny oversættelse 
Hugo Hørlych Karlsens nyoversættelse af de to store klassisk kinesiske værker “Den Gule Kejsers klassiker om indre medicin og Klassikeren om de vanskelige områder” foreligger nu i en ny, samlet ebogsudgave. I disse to livsfilosofiske værker, der er grundlæggende for klassisk kinesisk medicin og daoismen, findes noget af det smukkeste og mest indtryksfulde sprog og nogle af de mest essentielle og dybdegående, eksistenstolkende tekster i hele den klassisk kinesiske litteratur.
  KLIK HER for at læse mere 

06-01-2014
KLIK HER for at læse mereLever-udrensning, virker det? 
I forbindelse med afgiftende detox kur, der ofte omfatter såvel diæt og fasteperiode som udrensning af tarmsystem, er lever-rensning blevet ganske bredt markedsført de senere år, men virket det – er der nogen videnskabelig dokumentation?
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

18-11-2013
KLIK HER for at læse mereDet gode, det dårlige og det grusomme
Det lyder næsten som titlen en ny Sergio Leone western, men det drejer sig om vores sundhed. Vi har efterhånden alle sammen hørt om det gode og det dårlige kolesterol, men de færreste af os kender “det grusomme”. Et hidtil overset kolesterol med tre gange større risiko for iskæmisk hjertesygdom – en sygdom cirka 150.000 danske lever med, ifølge en nyere undersøgelse fra Københavns Universitet. Og en anden fundkommen overset faktor ved kolesterol er “arveligt højt kolesteroltal” – faktisk den mest udbredte dødelige, arvelige tilstand og sygdom, der findes – men den er heldigvis simpel at opdage, så der kan forebygges.
  KLIK HER for at læse mere 

14-11-2013
KLIK HER for at læse mereKongelig homøopati og økologiske havrekiks 
Når Prince Charles og dronningemoderen aldrig er syge, skyldes det måske deres konsekvente brug af alternativ behandling frem for konventionel medicin. Den britiske kongefamilie har været til alternativ medicin og homøopati i fem generationer. Prinsen af Wales er nok den mest indædte fortaler for kongehusets holistiske engagement, og det har medført kontrovers mellem kronprinsen og det lægelige etablissement, hvor Charles beskyldte den moderne medicin for at være »ligeså skæv i sin opfattelse af menneskekroppen som tårnet i Pisa« og lægerne for at være »ucharmerende mistroiske og fjendtlige overfor alle andre end dem selv og deres magtfulde institutioner«.
  KLIK HER for at læse mere 

26-10-2013
KLIK HER for at læse mereDet er ikke lige fedt
– gode gamle kostråd kan være helt forkerte
 
Det er ikke lige fedt, hvad du indtager af fedt – det ved vi godt. De fleste af os har derfor også længe fulgt de gode fornuftige kostråd om at undgå animalsk fedt og mættede fedtsyrer, og erstatte dem med umættede – de sunde planteolier og fede fisk. Det bør beskytte os mod såvel hjertelidelser, som en række andre såkaldte livsstils-sygdomme.
Men forholder det sig nu sådan...?
De velkendte kostanbefalinger har nemlig skabt en epidemi af fedme og diabetes, der overgår enhver anden historisk plage, i form af dødelighed, menneskelig lidelse og alvorlige økonomiske konsekvenser.
  KLIK HER for at læse mere 

11-10-2013
KLIK HER for at læse mereBørn bliver da fede af saft og sodavand? 
De seneste 40 års sundheds- og ernæringsundersøgelser af børn og voksne i USA er så fejlbehæftede, at konklusionerne om hvilken rolle energiindtaget har haft for at flere og flere amerikanere er overvægtige, nærmere er spekulation. En af de ting vi ofte hører er, at børn bliver fede af at drikke for meget sødt saftevand og sodavand. En ny dansk undersøgelse sætter spørgsmålstegn ved dette, den viste nemlig, at de sukkerholdige drikke ingen effekt havde, og at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem fede børn og det, de drikker.
  KLIK HER for at læse mere 

07-09-2013
KLIK HER for at læse mereOvervægt dræber flere end vi tror 
Næsten hver femte amerikaner, helt nøjagtigt 18 procent, dør på grund af overvægt ifølge et nyt studie. I undersøgelsen anvendtes data fra 1986 til 2006, hvor dødelighed og BMI blev sammenholdt. Selv om Danmark heldigvis stadig ligger en del nede på listen, med kun omkring 10 procent svært overvægtige, en tredjedel så mange som i USA, så er der grund til at være opmærksom på problemet.
  KLIK HER for at læse mere 

04-09-2013
KLIK HER for at læse mereFastfood bør være sundt 
I den senere tid har der været meget fokus på fremtidens sunde og velsmagende mad, ikke mindst med debatten om Ny Nordisk Hverdagsmad under OPUS-projektet, og nu kommer en helt ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet under projektet SpisVel, hvor et flertal af undersøgelsens deltagere mener, at fastfood både bør være sundt, og samtidigt have mere fokus på gode smagsoplevelser.
  KLIK HER for at læse mere 

21-08-2013
KLIK HER for at læse mereHvidløg kan halvere risiko for lungekræft 
Hvidløg har længe været kendt som en alternativ eller naturlig behandlingsmulighed i kampen mod cancer. En helt nyt videnskabeligt studie viser nu, at rå hvidløg kan forebygge risikoen for lungekræft med op til en halvering – selv blandt rygere er risikoen reduceret med 30 procent.
  KLIK HER for at læse mere 

16-08-2013
KLIK HER for at læse mereBig Pharma kæmper mod at offentliggøre forsøgs resultater 
Lækkede notater fra medicinalindustriens brancheorganisationer afslører en lobby strategi, der skal modarbejde krav fra myndighederne, som kan tvinge virksomheder til at offentliggøre alle deres forsøgs resultater. Uafhængige videnskabsfolk afskæres derved muligheden for at tjekke påstande om sikkerhed og effekten af lægemidlerne, herunder om de forårsager farlige bivirkninger.
  KLIK HER for at læse mere 

29-06-2013
KLIK HER for at læse mereFarlig denguefeber epedemi – heldigvis er 
papayabladjuice en bitter-god nyhed
 
Ferie, du skal rejse sydpå eller sydøstpå, men tænker du over at der er risiko for at få tropesygdommen denguefeber med hjem som ekstra souvenir?
Næppe, med mindre du da lige planlægger en tur ind i den vildeste jungle. Men faktisk bør du være meget opmærksom på myg – ikke nattens irriterende malariamyg, men derimod en lille dagplager, du knap nok lægger mærke til: Aedes egyptii. Denne lille myg kan nemlig overføre denguefeber, og det kan være en rigtig ubehagelig oplevelse. Statens Seruminstitut advarer om stigende antal importerede tilfælde, så sygdommen nu må henregnes som den mest udbredte tropesygdom i Danmark.
  KLIK HER for at læse mere 

17-06-2013
KLIK HER for at læse mereNaturligt alternativ til potenspiller 
Mangfoldige potensmidler og kure har gennem historien forsøgt at hjælpe omkring halvdelen af verdens befolkning til at bibeholde mandighed op i årene. Det er ofte lidt tys-tys, men ikke desto mindre et faktum, at mange mænd har behov for et såkaldt selvtillids boost. Analyseinstituttet YouGov har interviewet over 300 mænd, som er i medicinsk behandling, og undersøgelsen viser, at hver anden oplever at rejsningsbesvær går ud over selvtilliden, og hver tredje føler sig deprimeret og mindre tiltrækkende. Der findes en naturlig løsning – der godt nok kræver en smule fysisk indsat, hvilket så blot kan betragtes som en sund bonus.
  KLIK HER for at læse mere 

02-06-2013
KLIK HER for at læse mere12 minutter 
“12 minutter” – det kunne godt lyde sådan, men nej, det er ikke titlen på opfølgningen til Paulo Coelhos bestseller “11 minutter”. Kun 12 minutter intensiv, fysisk udfoldelse om ugen er derimod dét, du behøver af træning for at holde dig i form, i følge et nyt norsk studie.
  KLIK HER for at læse mere 

30-05-2013
KLIK HER for at læse mereForunderlige C-vitamin slår til igen – kan angiveligt virke mod multiresistent TB 
TB – tuberkulose – det lyder som en fjern, fortidig lidelse vi danskere ikke længere bekymrer os om. Men den er faktisk den mest almindelige, dødelige infektionssygdom ude i den store Verden. Totalt resistente bakterier medfører, at tuberkulose praktisk talt er uhelbredelig. Heldigvis viser et helt nyt forsøg, at almindelig vitamin C tilsyneladende har en virkning.
  KLIK HER for at læse mere 

22-05-2013
KLIK HER for at læse mereFind hudkræften i tide inden sommeren starter 
Danmark gennem de senere år har oplevet en voldsom stigning i antallet af tilfælde med hudkræft. Flere hudlæger opfordrer derfor danskerne til at blive checket før sommeren starter og især før titusinder af danskere tager på solferie sydpå. Mindst 85 procent af al hudkræft skyldes solens stråler eller UV-stråling fra solarier.
  KLIK HER for at læse mere 

17-05-2013
KLIK HER for at læse mereScan varens kvalitet, før du køber 
En af de største hindringer, der holder folk tilbage fra at spise sundt, er en nem adgang til ressourcestærk information om kemikalier i fødevarer – eller oplysning om naturlægemidler og kosttilskud – mens de er i butikken for at handle ind. Er der for eksempel noget genmodificeret i produktet? Indeholder det gluten? Er jeg allergisk overfor nogle af ingredienserne?
  KLIK HER for at læse mere 

16-05-2013
KLIK HER for at læse mereCannabis mod diabetes og fedme 
Folk, der jævnligt indtager hash, har et lavere fastende insulinniveau, og lavere risiko for insulinresistens, sammenlignet med folk, der aldrig har brugt hash. Insulinresistens er en tilstand, hvor kroppen har svært ved at optage glukose fra blodet. Det viser et nyt videnskabeligt studie. Forskningen viser også, at brugere af marihuana har et smallere taljemål og højere niveauer af “det gode” HDL-kolesterol, sammenlignet med ikke-brugere.
  KLIK HER for at læse mere 

11-05-2013
KLIK HER for at læse mereEt muligt skridt mod “evig ungdom” 
Gennem generationer har vi mennesker ledt efter vejen til ungdom – evig ungdom – og ikke mindst ledt efter legendernes, såkaldte “Ungdommens kilde”. For nogen lyder 
det som ren utopi, for andre er det et spørgsmål om holdning og livsstil. For enkelte er det et håb om overlevelse – håbet om at der må findes en kur mod for tidligt udslidte organer – og der er tilsyneladende håb.
  KLIK HER for at læse mere 

15-04-2013
KLIK HER for at læse mereAspirin i kamp mod hudkræft 
De fleste medicinskabe indeholder den lille ydmyge asperin-pille, der oprindeligt blev anvendt som et mildt smertestillende medikament. Senere som et middel til at beskytte mod hjertesygdomme, og for nyligt kom flere typer cancer med på forskernes liste. Et nyt studie fra USA viser, at asperin også beskytter mod melanom, den mest farlige form for hudkræft.
  KLIK HER for at læse mere 

14-04-2013
KLIK HER for at læse mereEr stenalderkost vejen til godt helbred? 
Er trenden med stenalderkost – og den nyere pendant, indianer-kuren – vejen til til et godt helbred, og til at blive livsstilssygdomme kvit, fordi vor krop endnu ikke er evolutionsmæssigt udviklet til vor moderne livsstil? Det er der flere, der mener – men nye videnskabelige studier peger på, at menneskekroppen heller ikke er specielt tilpasset fortidens livsstil.
  KLIK HER for at læse mere 

01-04-2013
KLIK HER for at læse mereVeldokumenteret homøopatisk vidundermedicin endelig på markedet 
Selv om denne medicin er blevet anvendt – og fortsat bruges – i stort set alle lægemiddelforsøg, har den hidtil været holdt tilbage for almindelige forbrugere. Det er en skam, for den er uden tvivl et af de allermest videnskabeligt dokumenterede lægemidler, og har i adskillige forsøg og studier vist overraskende egenskaber. Man kan nærmest – som en pendant til Hulda Clarks kontroversielle bog “Kuren mod alle sygdomme” – kalde den for “medicinen mod alle sygdomme”.
  KLIK HER for at læse mere 

24-03-2013
KLIK HER for at læse mereElefanternes sidste kærlige hyldest til en ven 
Lawrence Anthony er nok ikke så mange danskerne bekendt, men ude i den store verden er han nærmest en legende, kendt for sit arbejde med at redde truede dyr og ikke mindst bestseller-bogen The Elephant Whisperer. Hans private hjertebarn blev nemlig rehabilitering af traumatiserede afrikanske elefanter. En forunderlig, sand historie om elefanthviskeren og hans elskede dyr, som han kun kunne redde ved at leve sammen med dem.
  KLIK HER for at læse mere 

22-03-2013
KLIK HER for at læse mereLær at blive mere nærværende 
Kender du det? Hverdagens gøremål fylder vores tid. Finder vi endelig tid til os selv, er vi ofte så udmattede, at vi synker sammen foran tv’et til programmer, vi måske slet ikke interesserer os for. Men du har ressourcer, du ikke tænker på. Du kan finde energier og styrker, du kun i glimt vidste, du havde. Du kan få mere ud af dit liv end det, du oplever i dag, når du tror på, at du selv bærer en stor del af ansvaret for at skabe en forandring.
  KLIK HER for at læse mere 

03-02-2013
KLIK HER for at læse mereVirker de officielle slankeråd? 
Slankekure – nej tak. Sundhedsstyrelsen anbefaler derimod “små skridt”, en metode der beskriver 10 veje, som med små gradvise ændringer i vaner skaber større selvværd og sundere livsstil. Men metoden kritiseres – den bygger på flere forudsætninger, der er urealistiske eller decideret forkerte – den kan ikke indfri løfterne om vægttab.
  KLIK HER for at læse mere 

20-01-2013
KLIK HER for at læse mereBørns fastfood kan medføre astma og eksem 
Antallet af børn som rammes af astma eller allergisk eksem har været stigende i mange år. En ny stor international undersøgelse viser, at dårlig kost – isæt fastfood – kan være en årsag. Forskerne har med data fra flere end 500.000 børn fra 50 lande fundet frem til, at børn, der spiste tre eller flere ugentlige portioner af fastfood i deres tidlige teenageår, havde 39% øget risiko for svær astma.
  KLIK HER for at læse mere 

04-12-2012
KLIK HER for at læse mereFrugt, grønt og især frugtjuice kan øge appetitten 
Nogle læger har et håb om, at hvis man kan tilskynde folk til at spise større mængder af frugt og grøntsager, som er mindre energi-tunge end burgere og pizza, vil det hjælpe dem til at føle sig mæt længere og forhindre overspisning og vægtøgning. Men en ny undersøgelse tyder på, at flere gulerødder, broccoli og appelsiner hver dag vil ikke afværger sult i det lange løb. Og indtages frugt i drikkeform, medfører det simpelthen tilføjelse af kalorier, i stedet for et forventet vægttab.
  KLIK HER for at læse mere 

26-11-2012
KLIK HER for at læse merePropolis har kræfthæmmende effekt 
Siden oldtiden har honningbiernes propolis været kendt i folkemedicinen, men trods overflod af aktive komponenter, er videnskabelig forskning begrænset. Propolis ses derfor sjældent anvendt i moderne medicin. På det seneste har forskerne dog fået øje på honningbiernes universalmiddel og det viser lovende resultater. Seneste studier tyder på, at regelmæssig indtagelse af Propolis har en kræfthæmmende effekt.
  KLIK HER for at læse mere 

08-11-2012
KLIK HER for at læse mereFransk Paradox på piller eller ej? 
Et nyt videnskabeligt studie drager tvivl om effekten af det såkaldte ‘Franske Paradox’ i pilleform. I et lille forsøg testede man ‘rødvinspiller’ med resveratol mod placebo. Forskerne kunne dog ikke konstatere nogen effekt. Resveratrol koncentrationen i vin synes for lav til alene at kunne redegøre for det franske paradoks. En særlig gruppe af polyphenoler, som menes at have den største virkning, findes derimod i tilstrækkelig mængde i rødvin.
  KLIK HER for at læse mere 

03-11-2012
KLIK HER for at læse mereTranebær har lille effekt mod urinvejslidelser 
Et nyt videnskabeligt studie publiceret i The Cochrane Library viser en lille, men ingen signifikant virkning fra tranebær juice mod urinvejsinfektioner. Tidligere mindre studier har ellers vist nogen effekt og skabt videnskabeligt grundlag for opbakning af folkemedicinen. Imidlertid er konklusionen nu, at en eventuel gevinst ved tranebær juice er ubetydelig.
  KLIK HER for at læse mere 

24-10-2012
KLIK HER for at læse mereMultivitaminpille kan reducere kræft hos mænd 
En netop frigivet undersøgelse af næsten 15.000 mænd over 50 år tyder på, at indtagelse af et dagligt multivitamin tilskud kan reducere forekomst af kræft med omkring otte procent. Det lyder måske ikke af så meget, men det er en stor nok risikoreduktion til at gøre det værd, at investere i en daglig multivitamin-mineral-pille.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

16-10-2012
KLIK HER for at læse mereForskere søger urtemedicin mod demens 
Et nyt studie, der forbinder visse sporstoffer fundet på hår med sygdommen demens, viser, at lidelsen bør kunne behandles med traditionel thailandsk urtemedicin inden for tre til fem år. Ifølge forskerne havde demenspatienterne højere mængder af calcium, klor og fosfor i deres hår end normalt.
  KLIK HER for at læse mere 

24-08-2012
KLIK HER for at læse mereAntibiotika kan udvikle fedme og enzymer kan fjerne den 
To nye interessante fedmestudier viser, at antibiotika anvendt som vækstfremmer i landbrugets dyrehold, muligvis kan medføre fedme blandt mennesker og, at kroppens enzymer angiveligt kan ‘boostes’ til bedre at nedbryde fedt.
  KLIK HER for at læse mere 
 

17-08-2012
KLIK HER for at læse mereAlkohol kan forebygge leddegigt 
Der har ofte være sagt, at en enkelt genstand om dagen er godt og sundt for ældre - de er lægevidenskabeligt mennesker omkring 40-års alderen og op. Et nyt svensk studie offentliggjort i British Medical Journal viser, at alkohol i moderat mængde over en længere periode kan forebygge leddegigt hos kvinder med op til 50%.
  KLIK HER for at læse mere 

02-07-2012
KLIK HER for at læse mereCola-drikkens sundhed til debat 
Der er mange myter om Coca-Cola. En er, at cola skulle være et universalmiddel mod dårlig mave. Men det er især myten om den superhemmelige opskrift i en bankboks i Atlanta - og netop indholdet i drikken har skabt megen debat om, der er sundhedsrisiko forbundet med at indtage den. Senest mener de californiske myndigheder, at det mørke farvestof kan være kræftfremkaldende. Vi gennemgår nogle af myterne om den helsende cola-eleksir.
  KLIK HER for at læse mere 

26-06-2012
KLIK HER for at læse mereStonehenge var Verdens Centrum 
Mike Parker Pearson har gennem de seneste 10 år arbejdet på at afkode de mange mysterier bag de gådefulde stensætninger sydvest for London. Nu ser det ud til, at de sidste brikker i det gådefulde puslespil endelig falder på plads. Stonehenge blev til på et tidspunkt efter en længevarende britisk konflikt og er placeret på et udvalgt sted, som allerede har haft en særlig betydning for de forhistoriske folk.

23-06-2012
KLIK HER for at læse mereMænd bør passe på med for meget sort te 
Mænd der drikker store mængder sort te, har tilsyneladende en stærkt øget risiko for at udvikle prostata cancer. Det viser et nyt studie. Forskerne konstaterede, at de mænd som drak mere en syv kopper sort te om dagen, havde en øget risiko på 50% for at udvikle prostatakræft i forholde til de, som drak op til tre kopper dagligt eller slet ingen te.
  KLIK HER for at læse mere 

12-06-2012
KLIK HER for at læse mereÆldre fædres børn lever længere 
I en tid, hvor flere venter med at stifte familie til det passer bedre med karrieren, er der godt nyt. Et videnskabeligt studie viser, at børn af ældre fædre kan arve et længere liv - forlængelsen er endnu større, hvis farfar også var ældre, da han blev far. Jo ældre manden er, jo bedre er kromosomerne beskyttet til at give afkommet, et langt liv.
  KLIK HER for at læse mere 
 

08-06-2012
KLIK HER for at læse mereEr Graviola naturens mirakel kur mod cancer? 
En ‘afhoppet‘ bioforsker har afsløret hemmelige studier om, at Graviola-frugten fra Amazone-junglen kan helbrede kræft, men forskningen er blevet holdt tilbage af medicinalindustrien, da de aktive stoffer ikke kan isoleres og patenteres. Det er stort set den beskrivelse man kan finde på utallige Internet-sider. Cancer bliver ofte beskrevet som en vestlig lidelse - er det fordi andre folkeslag spiser Graviola?
  KLIK HER for at læse mere 

09-05-2012
KLIK HER for at læse mereNu er øl blevet sundt 
Det har længe været kendt, at en genstand alkohol om dagen er godt. Øl derimod, har typisk haft et ry som noget usundt og fedende. Men øl fortjener et langt bedre renommé og er faktisk ganske sundt, det fremgår af nye videnskabelige studier. Forskel i livsstil mellem vindrikkere og øldrikkere, der i højere grad har tendens til at ryge og købe usunde fødevarer, er nærmere årsagen til øllets dårlige omdømme.
  KLIK HER for at læse mere 

05-05-2012
KLIK HER for at læse mereGranatæbler er godt for meget, nu også som naturligt Viagra 
Siden oldtiden har granatæblets positive virkning for et godt helbred været kendt. Det seneste studie giver et - for mange - ganske interessant resultat: Den lille blå Viagra-pille, som i dag nærmest er identisk med et »boost til sexlivet«, kan tilsyneladende erstattes af et dagligt glas granatæblejuice.
  KLIK HER for at læse mere 

28-03-2012
KLIK HER for at læse mereVerdens Bedste Kur 
Verdens Bedste Kur er både titlen på en ny bog og navnet på en helt ny kur, som godt kan være en revolution på vejen mod en herlig livsstil, uden overfløde kilo.
Primus motor bag Verdens Bedste Kur er ernæringseksperten, professor Arne Astrup, som gik i gang med en undersøgelse, hvor han egentligt forventede at bevise det stik modsatte af det resultat, som forskergruppen nåede frem til.
  KLIK HER for at læse mere 

26-03-2012
KLIK HER for at læse mereDansk vitamin-studie får atter stor opmærksomhed 
Der er masser af vitaminer i videnskabelige vitamin-studier, i hvert fald rigeligt med vitaminer til, at bringe mange sind i kog og starte en hed debat, når dr. med. Christian Gluud & Co. siger: »Vitaminpiller kan slå dig ihjel«. Konklusionen er nu, at antioxidanter har eller ikke har nogen indflydelse på øget dødelighed, alt afhængig af hvilken statistisk kombinationsmetode, der anvendes - en metode som har medført megen kritik fra andre forskere.
  KLIK HER for at læse mere 

KLIK HER for at læse mere12-03-2012
Oldgammel medicinsk nyhed 
Videnskab.dk skriver om, at bacon har en opsigtsvækkende evne til at standse blødninger, i følge en ny amerikansk videnskabelig artikel. Men i virkeligheden er teknikken langt ældre og kan findes i den nok ældste kendte kirurgiske medicin bog, Edwin Smith Papyrus fra 1600 fvt. - måske stammer teksterne endda helt tilbage fra de store pyramiders tid, for 4500 år siden.
  KLIK HER for at læse mere 

06-03-2012
KLIK HER for at læse mereNu kommer rødvinspillen 
Det har været sagt i mange år, at et glas rødvin om dagen er godt for helbredet, da denne vin indeholder stoffet reservatrol. Da der imidlertid advares mod alkohol som en mulig årsag til forøget kræftrisiko, så har det danske biotekselskab Fluxome Sciences A/S heldigvis fundet en metode, hvor man kan producere det aktive stof reservatrol, som et kosttilskud.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
 

09-02-2012
KLIK HER for at læse mereFortæl om dine spøgelses-oplevelser 
I Danmark var troen på spøgelser og andre overnaturlige fænomener helt naturlig i 1800-tallet - og er det måske til dels stadigvæk, da hver fjerde dansker tror på spøgelser og en ud seks mener selv at have oplevet et. Nu vil Dansk Folkemindesamling indsamle folks egne historier og oplevelser med uforståelige og sære hændelser, herunder spøgelser og poltergejster.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
 

07-02-2012
KLIK HER for at læse mereAminosyren arginin kan virke mod fedme og diabetes II 
En ny banebrydende dansk forskning viser, at aminosyren arginin, som især findes i visse nødder, kan have virkning mod fedme og type II diabetes, skriver Videnskab.dk. Den opsigtvækkende danske opdagelse viser, at store mængder arginin kan have positiv indvirkning på fedme og sukkersyge ved, at fjerne fedt fra maveregionen og øge insulin følsomhed.
  KLIK HER for at læse mere 

02-02-2012
KLIK HER for at læse mereDCA, er det en ny effektiv kur mod kræft? 
Mogens Strøm skriver i "Min sag" om en nyopdaget sikker og effektiv kur mod kræft, det simple DCA-molekyle, men at medicinalindustrien ingen interesse viser på at følge op, da DCA er uden patent. Budskabet om, at DCA kan virke mod kræft skyldes en artikel i det engelske tidsskrift New Scientist, som medførte en uventet stor interesse fra såvel læsere, som på andre Internet medier.
  KLIK HER for at læse mere 

18-01-2012
KLIK HER for at læse mereHvorfor nogle hårtyper er kedelige og livløse 
De fleste kvinder drømmer om det flotte hår, fuld af glans og liv, man ofte ser i reklamer. Alskens midler bliver afprøvet, men virkeligheden er ofte en anden. Nogle typer hår er tilsyneladende kedelige og livløse. Den udfordring har forskerne taget op og de er kommet til, at det alene er tykkelsen og kunstig hårfarve, som har betydning.
  KLIK HER for at læse mere 

02-01-2012
KLIK HER for at læse mereJuice eller sodavand - hvad er bedst ? 
Når der skal drikkes "sødt vand", hvad er så bedst: Juice eller sodavand? Har man en såkaldt sund livsstil, vil man umiddelbart svare: Light sodavand eller Juice - og helst friskpresset.
Men svaret er forkert, i følge ny videnskabelige undersøgelser. Både sukkerholdige sodavand og frugtjuice har samme skadelige effekt - light drikke med aspartam duer heller ikke.
  KLIK HER for at læse mere 

29-12-2011
KLIK HER for at læse mereKan multivitaminer være farlige? 
Endnu et indlæg i debatten om vitaminer og kosttilskud er kommet frem - nærmest som en advarende skrækkampagne - denne gang en advarsel om, at multivitaminer kan være skadelige.
Nærlæser man imidlertid undersøgelsen, så er konklusionen nærmere, at man ikke kan påvise nogen særlig effekt af vitaminer og kosttilskud hos ældre kvinder.
  KLIK HER for at læse mere 

19-12-2011
KLIK HER for at læse mereHåndkøbsmedicin kan forebygge kræft 
Hvis der fandtes en billig håndkøbsmedicin eller “vitaminpille” som kunne reducere din risiko for at udvikle cancer, ville du så tage den?
Det spørgsmål vil de fleste af os nok svare ja til. Og den gode nyhed er, at en sådan pille findes - samt, at den kun har nogle få, lette og velkendte negative bivirkninger - det er såmænd den velkendte Aspirin.
  KLIK HER for at læse mere 

14-12-2011
KLIK HER for at læse mereAmerikas fornemste medicinalpris tildelt ukendt kinesisk naturmedicin-forsker 
Hvem er Tu Youyou?
Hun er en hidtil ukendt kinesisk farmaceut, men hun er såmænd også kvinden bag opdagelsen af artemisinin - stoffet der har vist sig effekt at kurere malaria, en af klodens største dræbersygdomme. I september 2011 blev Tu YouYou tildelt Lasker-prisen - Amerikas fornemste medicinale hædersbevisning.
  KLIK HER for at læse mere 

05-12-2011
KLIK HER for at læse mereFisk, kosttilskud og astma 
At fisk er sundt har længe været god latin. Nogen kan sikkert erindre smagen af torskelevertran, som engang var et gavnligt supplement. Senere blev det til »omega 3« - N3 fedtsyrer - i form af kapsler, uden ubehagelig bismag. Efterhånden et standard kosttilskud ved en sund livsstil. Men nu drager både en svensk og en norsk undersøgelse tvivl om kosttilskud alene kan gøre det?
  KLIK HER for at læse mere 
 
28-11-2011
KLIK HER for at læse mereBakterier på godt og ondt 
Vi er blevet skræmt af farlige bakterier, nok ikke mindst efter omtalen af verdens 12 farligste på Videnskab.dk. Men vi har også brug for bakterier, vel at mærke de gavnlige og gode af slagsen. De kan blandt andet hjælpe mod astma og allergi og er uundværlige i tarmsystemet. Og så har forskere fundet et bakterie-middel mod den ellers ubehandlelige dødbringende sygdom, dengue fever.
  KLIK HER for at læse mere 

09-11-2011
KLIK HER for at læse mereSådan kan en slankekur lykkes 
Mange prøver både den ene og den anden kur for at komme de ekstra kilo til livs og ofte hjælper det "lige fedt". Men nu er der gode råd at hente fra den svenske slankeekspert Kristina Andersson, som har oplistet de 10 typiske fælder mange falder i, når de prøver en kur. Her er nogle af de gode råd til en slankekur kan lykkes...
  KLIK HER for at læse mere 

29-10-2011
KLIK HER for at læse mereKom livet fra rummet ?
Astronomer finder umulige komplekse organiske molekyler
 
Uanset om man har en spirituel overbevisning, er ateist eller har et alternativt livssyn, så har alle nok på et eller andet tidspunkt tænkt over livets oprindelse. På et tidspunkt kom nogle kontroversielle teorier frem om, at livet kunne være kommet til vor planet ude fra rummet. Måske der kan være noget om snakken, for nu har astronomerne fundet teoretisk umulige, organiske molekyler.
  KLIK HER for at læse mere 

19-09-2011
KLIK HER for at læse mereVidenskabeligt bud på ud-af-kroppen og nærdøds-oplevelser 
Ud-af-kroppen fænomener bliver oftest forbundet med indisk mystik, new age kultur eller nærdøds-oplevelser. Men vor egen nordiske fortid rummer også en mindst en beretning - den findes i det islandske slægtsagn om Vatdølerne.
I følge Videnskab.dk mener den amerikanske hjerneforsker Dean Mobbs fra University of Cambridge, at ud-af-kroppen-oplevelser opstår, når de søvnmønstre, som finder sted i hjernen lige før og efter, vi falder i søvn, bliver forstyrret.
  KLIK HER for at læse mere 

10-09-2011
KLIK HER for at læse mereSelvhealing med tankekraft 
Den engelske magasin New Scientist skriver, at en helt gratis medicin uden bivirkninger er tankens kraft.
Læs de 6 gode råd til selvhealing med tankekraft og se en instruktions video (engelsk).
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

   31-01-2011
KLIK HER for at læse mereDrenge og mænd kan også smittes med HPV 
En del af det danske vaccinationsprogram er, at give HPV-vaccine til alle unge teenage-piger, men drengene er ikke omfattet af dette. Det på trods af, at hvert år rammes ca. 460 danskere af kræft i bl.a. penis og endetarmens udmunding. Bør der tilbydes vaccination til begge køn - eller findes der alternativer?
  KLIK HER for at læse mere 

28-09-2009
KLIK HER for at læse mereTvivl om de sunde bær, er så sunde 
At bær, frugt og grønt er sundt, derom ingen tvivl. Men om visse fødevarer - fx. blåbær - ligefrem skulle være en slags superbær, mangler videnskabeligt belæg. Det mener professor Lars Dragsted på Institut for Human Ernæring. Blåbær har ellers været udråbt til at være "verdens største superfrugt" - med særligt helsebringende egenskaber.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

KLIK HER for at læse mereSøvn godt mod forkølelse 
Forskere fra Carnegie Mellon University har ifølge BBC fundet ud af, at risikoen for at blive forkølet er tredoblet, hvis man sover mindre end syv timer om natten. Tidligere forskning har vist, at en god nattesøvn på mellem syv og otte timer mindsker risikoen for hjertesygdomme.
  KLIK HER for at læse mere 

17-07-2008
KLIK HER for at læse mereTror du på spøgelser ? 
I så fald er du ikke alene i din tro. Ifølge en Gallup undersøgelse fra 2005 tror 32% af amerikanerne på spøgelser og vi danskere følger godt med. 27% tror på spøgelser ifølge en helt ny undersøgelse, som analyseinstituttet Zapera har lavet for MetroXpress.
  KLIK HER for at læse mere 

06-07-2008
KLIK HER for at læse mereVandmelon - naturligt Viagra? 
Forskere på "Texas A&M University" i USA har fundet en interessant egenskab ved vandmeloner, de indeholder nemlig en ingrediens med samme effekt som potensmidlet Viagra. En stof kaldet "citrullin" som afslapper og udvider blodkarrene. De lokale vandmelondyrkere i Texas øjner allerede nye afsætningsmuligheder - og måske prisforhøjelse for vandmeloner?
  KLIK HER for at læse mere 

31-05-2008
KLIK HER for at læse mereStonehenge mysteriet afkodet 
Druidernes myte-omgærdede Stonehenge - en gigantisk stenkreds, der blev sat på en sydengelsk mark for 5.000 år siden - har været udråbt som både astronomisk observatorium og helligt indvielses tempel, men stedet kan nu vise sig at være en hyldest til landets første kongefamilie.
  KLIK HER for at læse mere 

30-05-2008
KLIK HER for at læse mereAlternativer til global opvarmning 
Hvis man skal gøre noget godt for denne Verden, så glem alt om global opvarmning - der er masser af andre og bedre alternative muligheder, lyder det fra Copenhagen Consensus. Den bedste indsats vi kan gøre er, at rette op på fejlernæring og mangel på vitaminer og mineraler.
  KLIK HER for at læse mere 

23-05-2008
KLIK HER for at læse mereKaffe er godt mod Alzheimers 
Kaffe har været meget omdiskuteret, om godt eller skadeligt. Megen nyere forskning tyder imidlertid på, at kaffe - i anstændige mængde - faktisk er godt og tilmed forebyggende for vor sundhed.
Blot en enkelt kop koffeinholdig kaffe om dagen kan blokere den negative effekt som kolesterol har i forbindelse med udvikling af demens.
  KLIK HER for at læse mere 

19-05-2008
KLIK HER for at læse mereDanskere har D-vitamin mangel 
Naturligt D-vitamin får vi fra fisk, især fede fisk, og solens stråler. Da solen på vore breddegrader kun har tilstrækkelig effekt fra maj til september, er dette alene ikke nok til at dække et helt års behov. En ny undersøgelse viser, at cirka 50% af befolkningen har for lavt D-vitamin niveau - og det selv om 40-50% af dem med for lavt niveau allerede indtager supplerende vitamin tilskud.
  KLIK HER for at læse mere 

29-01-2008
KLIK HER for at læse mereFisk - et bæredygtigt alternativ? 
"Spis fisk - det er et sundt alternativ," sådan hører vi igen og igen fra ernærings og kost eksperterne sammen med gode råd om at udskifte kød mindst en dag om ugen med fisk. Men er fisk nu også et bæredygtigt alternativ?
Hvis man spørger Greenpeace, så kan der sættes mange spørgsmålstegn ved dette.
  KLIK HER for at læse mere 

19-01-2008
KLIK HER for at læse mereTe er bedre end vand 
De senere år har vi fået tudet ørene fulde af lovprisninger om at drikke vand - masser af vand. Nu viser der sig imidlertid at te er langt sundere. Og det behøver ikke at være grøn te - som der ellers har været diskuteret meget om de forebyggende eller direkte helbredende virkninger fra - men derimod ganske almindelig sort te.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

19-11-2007
KLIK HER for at læse mereKræft måske en smitsom sygdom 
Ny forskning viser at kræft, der oprindeligt begyndte hos ulve, gennem smitte har bredt sig til vore hunderacer. En smitsom kræftsygdom hærger den tasmanske pungdjævel og truer med udryddelse. Disse studier vækker nu mistanke om cancer måske også kan være smitsom blandt mennesker?
  KLIK HER for at læse mere

25-10-2007
KLIK HER for at læse mereHypnose - et alternativ til bedøvelse 
De gamle egyptere - helt tilbage på den berømte læge Sinuhes tid ca. 1900 fvt. - anvendte efter sigende en form for hypnose under operationer. For de fleste vil en hypnose bedøvelse imidlertid lyde utænkeligt, men ikke desto mindre har hypnose siden 1992 været den generelle bedøvelsesmetode på Liege Hospital i Belgien.
  KLIK HER for at læse mere

13-09-2007
KLIK HER for at læse mereEngle findes, en international tendens 
At betragte engle som rådgivere og støtter, som virkelige væsener, er en stigende international tendens. En ny undersøgelse viser at tæt på halvdelen af danskerne tror på engle og blandt de der definerer sig selv som ateist, tror otte procent alligevel.
  KLIK HER for at læse mere 
 

10-08-2007
KLIK HER for at læse mereB-vitaminet Folinsyre kan halvere brystkræft-risiko 
En ny stor svensk undersøgelse gennem en periode på 10 år, med deltagelse af næsten 12.000 kvinder over 50 år fra Malmø-området viser, at B-vitaminet Folinsyre næsten halverer risikoen for at udvikle brystkræft.
  KLIK HER for at læse mere 

KLIK HER for at læse mere20-06-2007
En middagslur er godt 
Det er velkendt at den traditionelle middelhavs livsstil betragtes som god for helbredet. Nu er det videnskabeligt bevist, at en god eftermiddags lur nedsætter risikoen for at dø af en blodprop i hjertets kranspulsåre.
  KLIK HER for at læse mere 

03-06-2007
KLIK HER for at læse mereNyt Nostradamus manuskript 
I maj måned 2005 blev medlemmer af National Biblioteket i Rom meget forbavsede, de opdagede et hidtil ukendt manuskript fra den berømte profet Michel de Nostradame - nok bedre kendt som Nostradamus. Originalmanuskriptet var blevet overladt til profetens søn, der senere donerede det til Pave Urban VIII, som derefter arkiverede det i al hemmelighed.
  KLIK HER for at læse mere 

13-03-2007
KLIK HER for at læse mereKakao, Gudernes mad, overgår penicillin 
Noget tyder på at vi i fremtiden skal skrive "kakao-vitaminer" på indkøbssedlen, ifølge den amerikanske ernærings ekspert Daniel Fabricant. Hans udtalelse er baseret på nye resultater fra prof. Norman Hollenbergs forskning i kakaodrikning hos Kuna-folket i Panama.
  KLIK HER for at læse mere 

05-03-2007
KLIK HER for at læse mereSelen mod blærehals kræft 
Svenske forskere mener, på grundlag af et nyt stort studie, at Selen sammen med E-vitaminer eller et multi-vitamin-præparat, kan mindske risikoen for prostata cancer med hele 40%.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 

19-02-2007
KLIK HER for at læse mereGammel kinesisk lægeurt redder malariaofre 
Den kinesiske lægeurt »Qinghao« har været et kendt middel mod sygdom siden år 150 f.Kr. Under Vietnam-krigen i 1970'erne var malaria en af de største dræbere på begge sider af fronten. Den nordvietnamesiske leder Ho Chi Minh bad kineserne om hjælp og her fandt farmaceuten Tu Youyou en 1600 år gammel feberkur frem, som viste sig at kurere malaria.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
12-02-2007
KLIK HER for at læse mereMeditation styrker immunforsvaret 
Den intense videnskabelige udforskning af meditation og dennes indflydelse på vort helbred og den menneskelige psyke skyldes ikke mindst Hans Hellighed Dalai Lama, åndelig leder af Tibet. Især styrkelsen af immunforsvaret har vist sig at være interessant.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
30-01-2007
KLIK HER for at læse mereMænd har mere lyst til sex end kvinder 
Nu er det bekræftet, det mange har taget for givet, det viser en ny stor dansk undersøgelse foretaget for Statens Institut for Folkesundhed. Op til 75% af mændene svarer, at de "tit har lyst til sex", mens det for kvindernes vedkommende er helt ned til knap 24%.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
 
 
19-01-2007
KLIK HER for at læse mereRødvin kan stoppe kræft 
Det har været sagt i mange år, at et glas vin - og helst rødvin - hver dag er godt for helbredet. Nu viser en ny undersøgelse foretaget af lektor Ole Vang ved Roskilde Universitet, at stoffet reservatol i rødvinen også modvirker kræftcellers udvikling.
  KLIK HER for at læse mere 
 
 
 

24-08-2006
KLIK HER for at læse mereSult styrker hukommelsen 
Det kan være vigtigt at planlægge sin spisetider i forhold til hvornår man skal lære noget og koncentrere sig. Det tyder ny forskning på, udført af hjerneforskeren Thomas Hovarth fra Yale Universitetet.
  KLIK HER for at læse mere 

20-01-2006
Chokolade kan gavne helbredet 
KLIK HER for at læse mereNye undersøgelser viser, at hvis man spiser mørk chokolade hver dag i to uger, så kan det medvirke til at reducere for højt blodtryk. Andre studier indikerer, at daglig indtagelse af mørk chokolade sænker kolesterol.
    KLIK HER for at læse mere 
 
 
 
 

23-08-2003
"En god hane bliver sjældent fed ! "
KLIK HER for at læse mereVed at dyrke regelmæssig sex ca. ½ time tre gange ugentligt kan man tabe op til 10 kg om året. Ifølge videnskaben er dette ikke den eneste "bivirkning" ved et aktivt kærlighedsliv - faktisk er regelmæssig sex en effektiv genvej til naturlig sundhed.    KLIK HER for at læse mere 
 

06-03-2003
Er du venstre eller højre øjet ?

KLIK HER for at læse mereDe fleste er ikke i tvivl om, de er højre – eller venstrehåndede. Derimod ved de færreste om det er højre øje eller det venstre øje der er dominerende.    KLIK HER for at læse mere 
 
 

KLIK HER for at læse mere15-02-2003
Motion mod depression
Forskere har fundet, at legemlig træning fremmer dannelsen af stoffet fenylætylamin i hjernen. Dette stof har betydning for evnen til legemlige præstationer, for opmærksomheden og for humøret. Ved depression er der for lidt fenylætylamin i hjernen.    KLIK HER for at læse mere


Home > Nyhedsoversigt
Senest opdateret: 09-01-2022

Interessante ny artikler:
    
KLIK HER for at læse mere
Hash bliver stueren super-medicin 
Debatten er til tider heftig, når det drejer sig om fri hash, hampedyrkning og cannabis som medicin. Med et dårligt image som forbudt narkotika, virker al tale om medicinsk brug for nogle, blot som et forsøg på at “lovliggøre” et unødvendigt rusmiddel. Men sagen er tilsyneladende ikke så ligefrem, der var angiveligt en skjult dagsorden i forbuddet. For øjeblikket pibler forskernes positive studier frem, og nærmest klassificerer cannabisplanten som et naturmedicinsk vidundermiddel.
KLIK HER for at læse mere
   
KLIK HER for at læse mere
Kokosolie kan hjælpe mod Alzheimers
 
Kokosolie er gennem mange år blevet omtalt negativt i medierne. Nu har en læge i Florida imidlertid skrevet en bog for at pege på fordelene ved kokosolie, der blandt andet kan være en effektiv kur mod Altzheimers, skriver helse-forfatter og terapeut, Alister Bredee. Forhåbentlig vil dette fjerne mange af de halve sandheder, der har omgivet denne olie alt for længe.
KLIK HER for at læse mere
  
KLIK HER for at læse mere
“The Gift In Me”
 
Mange tror, at diagnosticering af kræft er en obligatorisk dødsdom. Dette er simpelthen ikke sandt.
Helse-forfatter Alister Bredee fortæller om Martin Silvermans holistiske vej til at overvinde kræften og om hans ny bog “The Gift In Me”, der rækker ud til andre mænd, som står over for lignende udfordringer.
KLIK HER for at læse mere

KLIK HER for at læse mere
Propolis kan lindre forkølelsessår i løbet af få timer
 
En undersøgelse foretaget af forskerne på Chaing Mai Universit i Thailand har afsløret, at propolis ekstrakt kan standse herpes simplex 1 og 2 virus.
Helse-forfatter og terapeut Alister Bredee forklarer om propolis og det bemærkelsesværdige resultat af studiet.
KLIK HER for at læse mere

KLIK HER for at læse mere
Allergier kan behandles hurtigt med en simpel akupressur teknik
 
TAT er en effektiv, hurtig og smertefri metode baseret på den såkaldte klassiske kinesiske medicin og indebærer, at man holder på visse akupunkturpunkter, mens man fokuserer på problemet, som skal behandles. Helseforfatteren Alister Bredee forklarer om den meridian baserede TAT metode, som du bør lære lidt nærmere at kende - den er nemlig en af de mest effektive adfærdsændrings-terapier der findes.
KLIK HER for at læse mere
  
Annonce

 

Følg os pĂĄ Facebook 

Home   |   Nyheder  |   Artikler   |   Guider   |   Leksikon
Information om alternativinfo    |   Sideoversigt   |   Tilbage
www.alternativ.info   |   E-mail til redaktionen   |   Design   &  Webmaster :  © 1999-2021,  PMP Group.   ISSN: 1901-7022
Dette website tilhører PMP Group Asia Co. Ltd., Suratthani 84330, Thailand.
Indholdet på dette website er alene vejledende og må ikke erstatte fagkyndig rådgivning eller lægelig behandling af sygdom.
alternativinfo er alene en uafhængig informations portal, der hverken markedsfører eller sælger de omtalte produkter eller behandlinger, hvorfor alternativinfo IKKE under nogen form anbefaler et bestemt produkt eller en bestemt behandling. Medtagne oplysninger om naturlægemidler, kosttilskud og vitaminpræparater samt naturlig hudpleje og kosmetik er repræsentativt, redaktionelt udvalgt og de er derfor ikke en annoncering af et bestemt produkt.
PĂĄ sitet kan forekomme information, hvorom der IKKE forefindes videnskabelig dokumentation.
Modtagne indlæg og oplysninger videregives uden ansvar og udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens holdning.
Alternativinfo er uden ansvar for indhold pĂĄ link-forbundne sider.
Cookie samtykke: Ved fortsat brug af sitet, accepteres følgende cookie-betingelser. Alternativinfo indsamler ingen personlige oplysninger, men vore web-servere sender automatisk session-HTTP-cookies, også kaldt "nødvendige cookies". Tredjepart-cookies forekommer fra Adservice delingskanpper og Google annoncer. Endvidere fra den sociale delings tjenester AddThis samt Google til optimering af søge-funktioner. Alternativinfo fungerer, selv om din browser blokkerer for cookies, men visse service-applikationer vil muligvis ikke starte Læs mere om cookies her.
Copyright © :  Index, artikler, fotos, grafik, layout og mediaklip tilhører respektive ejere og mĂĄ ikke reproduceres uden tilladelse.
Det er tilladt, at udprinte websider i sin helhed til alene undervisning og privat brug.
Dette mĂĄ du: Linke til alle sider pĂĄ alternativinfo, evt. med et kort referat eller omtale af siden du linker til.
Dette mĂĄ du IKKE: Gengive indhold fra sitet (websider, artikler, grafik, videoklip), hverken som uddrag eller i sin helhed.